تاريخ: ۱۳۹۵ پنج شنبه ۱۹ اسفند ساعت ۱۷:۲۳ بازدید: 2001      نظرات: 0      کد مطلب: 3357

مدیریت نادرست سدها عامل کمبود آب است


استاددانشگاه تهران گفت: مدیریت نادرست سدها، عامل اصلی خشکی تالاب ها و کمبود آب شده و این شیوه مدیریت نیازمند اصلاح و بازبینی است.

 

 پروفسور پرویز کردوانی روز پنجشنبه در سومین همایش ملی انرژی، محیط زیست، کشاورزی و توسعه پایدار در سنندج افزود: با وجود اهمیت سدها به عنوان ذخیره گاه آب،در آینده به دلیل نبود مدیریت صحیح، سدها به قتلگاه انسان ها تبدیل خواهند شد.
وی از کسانی که سدها را عامل خشکی دریاچه ها و تالاب ها می دانند انتقاد کرد و تنها دلیل را نبود مدیریت صحیح دانست
وی که به پدر علم کویر شناسی ایران معروف است با اشاره به اینکه در ایران نسبت به 20 سال گذشته، بیایان زایی کمتر شده است افزود: همه باید در حفظ محیط زیست تلاش خود را به کار گیریم و اشتباهات گذشته را جبران کنیم.
این چهره ماندگار جغرافیای ایران با بیان اینکه برای مدیریت صحیح سدها سه راهکار وجود دارد اضافه کرد: اولین قدم، آبخیرداری بالادست سدها است که قبل از ساخت آن، باید انجام گیرد.
پروفسور کردوانی دومین راهکار را ایجاد سدهای رسوب گیر در طول مسیر سدها عنوان کرد و گفت: سومین کاری که باید کرد، شستشوی هدرولیک هرساله سدها برای تخلیه گل و لای و لج های کف آن ها است.
وی با بیان اینکه برای آبخیز داری بالادست سدها باید 10 سال زودتر از ایجاد آن، اقدام کرد و دائمی نیز باشد اضافه کرد: در مناطقی که ساخت سد باعث کمبود آب دیگر سدها و دریاچه ها می شود نباید اقدام به ساخت آن کرد.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در این همایش به ارائه مدل دینامیکی توسعه پایدار در اقتصاد نفتی پرداخت و گفت: سهم نفت و گاز در حجم اقتصاد کشور در دوره های مختلف، متفاوت است.
امیر حسین دوایی مرکزی با اشاره به اینکه در توسعه پایدار، نرخ معقولی از رشد مبتنی بر نفت را داریم افزود: این رشد مبتنی بر نفت، وسوسه انگیز است زیرا سهم نفت در اقتصاد کشور بالاتر می رود.
وی ادامه داد: کشورهایی در روند توسعه پایدار موفق هستند که جایگزینی برای نفت بیایند و وابسته به محیط زیست نباشند.

منبع: ایرنا



ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد