تاريخ: ۱۳۹۵ پنج شنبه ۱۹ اسفند ساعت ۱۶:۴۵ بازدید: 1827      نظرات: 0      کد مطلب: 3356
معاون رئیس جمهور در جلسه شورای اداری مهاباد:

دیدگاهمان را از استخدام در بدنه دولت به کارآفرینی و خلاقیت تغییر دهیم


معاون رئیس جمهور: مهاباد به عنوان شهر فرهنگی شناخته شده و از قدیم الایام زبانزد عام و خاص بوده است و با توجه وجود جوانانی مبتکر و خلاق می تواند از نظر اقتصادی و تولید در سطح مناطق کوردنشین برای مناطق کوردنشین ایران، عراق و ترکیه نقش محوریت ایفا کند. 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هاژه، روز پنج شنبه 19 اسفندماه جلسه شورای اداری شهرستان مهاباد با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، مسئول هماهنگی امور اقتصادی و منابع آذربایجان غربی در سالن اجلاس فرمانداری برگزار گردید.

ماموستا سهرابی امام جمعه مهاباد در ابتدای این جلسه از مشکلات و معضلات موجود در مهاباد بخصوص امر اشتغال و بیکاری جوانان مهابادی سخن گفت و اظهار کرد: جوانان ما با شور و شوق زیاد درس می خوانند تا برای جامعه و سرزمین خود مفید واقع شوند اما متاسفانه بعد از اتمام درس و فارغ التحصیلی در مدارج بالا مجبورند باز با شرمندگی سر سفره خانواده خود بنشینند زیرا که هیچگونه زیرساختی برای اشتغال آنان فراهم نشده است!

ماموستا سهرابی افزود: این شرایط سبب شده است که جوانان ما برای بدست آوردن رزق و روزی دست به کار سخت و طاقت فرسای کولبری بزنند، که چند وقت پیش متاسفانه عده ای از آنان زیر بهمن گرفتار و جان باختند.

امام جمعه مهاباد در بخش دیگری از سخنان خود ضمن انتقاد شدید از وضعیت حاکم بر کشت و صنعت مهاباد افزود: زمانی کشت و صنعت مهاباد محمل امن اشتغال برای حدود 760 نفر از مردم این شهرستان بود ولی متاسفانه بعد از واگذاری آن به بخش خصوصی به این مجتمع بزرگ چوب حراج زده شد و هم اکنون تنها حدود 30 نفر در آن مشغول به کار هستند و برخی از آنان حدود 20 ماه است حقوق نگرفته اند.

دکتر شجاعی فرماندار ویژه شهرستان مهاباد در این جلسه گفت: مهاباد مظهر زبان و فرهنگ کوردی است و فرهنگ و زبان کوردی از این جا سرچشمه می گیرد. از طرف دیگر پتانسیل های ویژه از جمله نیروی انسانی کارآمد، زیرساخت های خاص و یکی از دو قطب کشاورزی استان و... لزوم توجه ویژه به این شهرستان را می طلبد.

معاون استاندار و فرماندار ویژه مهاباد افزود: پتروشیمی مهاباد بزرگترین طرح صنعتی و تولیدی استان است که با بهره برداری از صنایع پایین دستی آن می توان مشکل بیکاری بسیاری از جوانان شهرستان و حتی منطقه را رفع کرد.

دکتر شجاعی ادامه داد: انتخابات سال گذشته مجلس شورای اسلامی مهاباد نمونه کشوری شد و انشاءالله سال آینده در انتخابات پیش رو، ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا نیز بسیار پورشور برگزار می گردد.

سید رئوف سیدی رئیس شورای اسلامی مهاباد نیز گفت: دغدغه اصلی جوانان ما امر اشتغال است که بر اساس اعلام آمار اداره کار و رفاه اجتماعی مهاباد به طور رسمی بیش از 5 هزار نفر و به طور غیر رسمی بیش از 12 هزار نفر در مهاباد بیکار وجود دارد که بخش عمده آن جوانان دارای تحصیلات بالا می باشند.

سیدی افزود: دولت با نگاه ویژه به مرز کیله سردشت و تبدیل آن به منطقه آزاد تجاری می تواند بسیاری از مشکلات بیکاری در دو شهرستان مهاباد و سردشت را حل نماید. همچنین با احداث و سرمایه گذاری صنایع تبدیلی پایین دستی پتروشیمی نیز فرصت های مناسبی برای مهاباد و شهرستان های مجاور فراهم آورد.

صفرزاده معاون استاندار و مسئول هماهنگی امور اقتصادی و منابع استان نیز اظهار کرد: مشکلات موجود کشت و صنعت مهاباد نیاز به آسیب شناسی مناسب دارد و بهره برداری از مرز کیله نیز به عنوان یکی از اقدامات مورد نیاز می تواند نقش مهمی در توسعه شهرستان های سردشت و مهاباد داشته باشد و امیدواریم بتوانیم با بهره برداری از آن موجبات آن را فراهم نماییم.

صفرزاده افزود: مردم مهاباد علاقه مندی خود را به نظام ثابت کرده اند و امیدواریم در آینده بتوانیم با مشارکت بخش خصوصی در زمینه ها و زیرساخت های موجود بخصوص پتروشیمی سرمایه گذاری لازم را صورت دهیم و صنایع پایین دستی مهاباد را افتتاح کنیم.

دکتر انصاری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور نیز گفت: شهر مهاباد به عنوان شهر فرهنگی شناخته شده و از قدیم الایام زبانزد عام و خاص بوده است و با توجه وجود جوانانی مبتکر و خلاق می تواند از نظر اقتصادی و تولید در سطح مناطق کوردنشین می تواند برای مناطق کوردنشین ایران، عراق و ترکیه نقش محوریت ایفا کند.

 

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در ارتباط با وضعیت زیرساخت های شغلی و استخدامی ها در دولت گفت: در بدنه دولت با مازاد نیرو روبرو هستیم لذا باید دیدگاه ها را تغییر دهیم و جوانان می بایست با تغییر رویکرد از استخدام در بدنه دولت به کارآفرینی و خلاقیت، موجبات کارآفرینی برای خود و دیگران را فراهم آورند و در این راستا هم مدیران، هم دانشگاه ها و هم دولت باید در تغییر این رویکرد نقش لازم را ایفا کنند.

دکتر انصاری افزود: با توجه به هزینه های بالای سرمایه گذاری در بخش صنعت و بازده کم اشتغال آن بهترین راه این است که ما روی بخش خدمات با هزینه کمتر و بازدهی بیشتر سرمایه گذاری کنیم. در مهاباد در بخش خدمات عقب هستیم و می بایست سرمایه گذاری در بخش خدمات بیشتر و گسترش یابد.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در آخر راهکار برون رفت از وضعیت بیکاری مهاباد را تمرکز روی بخش خدمات، سرمایه گذاری روی بخش ارتباطات و ایجاد Start up ها برای آموزش جوانان مهاباد برای ایجاد خلاقیت و ابتکار برای ایجاد کارآفرینی و تغییر نگاه دانست.




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد