تاريخ: ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد ساعت ۱۱:۳۷ | بازدید: 3947 نظرات: 0 کد مطلب: 23476 |
به گزارش هاژه، رحمت نادری سرپرست هیئت باستانشناسی با اعلام این خبر گفت: این بررسی با مجوز پژوهشگاه و حمایت مالی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور به انجام رسید.
این باستانشناس، منطقه شمال غربی ایران را یکی از مناطق کمتر شناخته شده در مطالعات دوره پارینهسنگی ایران خواند، که با وجود عارضههای محیطی مناسب برای جذب جوامع انسانی در این منطقه در دوره پلیستوسن، تاکنون پژوهش منسجمی در این دوره در آن به انجام نرسیده است.
او تصریحکرد: در این بین منطقه جنوبی دریاچه ارومیه با داشتن پتانسیلهای بالای زیستی از قبیل رودخانههای دائمی و سنگ خام مناسب برای ابزارسازی و همچنین گسترش دریاچه ارومیه در دوره پلیستوسن در این منطقه، به عنوان یک بخش از پازل باستانشناسی پارینهسنگی شمال غربی ایران میتواند پرسشهای کلیدی در این دوره را تا حدودی پاسخ دهد.
سرپرست هیئت باستانشناسی، یکی از این پرسشها را رابطه بین گسترش دریاچه ارومیه و گسترش جوامع شکارورز در پیرامون این دریاچه خواند و گفت: تاکنون بررسیها و بازدیدهایی که در این منطقه به انجام رسیده نشانههایی از حضور انسان در دوره پلیستوسن میانی را تایید کردهاند که از این بین میتوان به محوطه روباز شیوهتو در هفت کیلومتری جنوب غربی شهرستان مهاباد اشاره کرد که مربوط به دوره پارینهسنگی قدیم با سن تقریبی نزدیک به 500 هزار سال پیش است.
نادری در پایان با اشاره به اینکه این بررسی با همکاری اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان آذربایجانغربی و میراثفرهنگی شهرستان مهاباد، در منطقه شمالی شهرستان مهاباد به صورت پیمایشی باستانشناسی انجام شد، هدف از این بررسی را شناسایی محوطههای باستانشناختی در دوره پارینهسنگی اعلام کرد که با توجه به مطالعات کتابخانهای، بررسیها و بازدیدهای پیشین بررسی تراسهای قدیمی دریاچهای و رودخانهای در اولویت بودند.
|