تاريخ: ۱۳۹۵ چهارشنبه ۱۱ اسفند ساعت ۲۱:۴۳ بازدید: 2136      نظرات: 0      کد مطلب: 3324

مراسم گرامیداشت قربانیان شیمیایی سردشت و حلبچه در دانشگاه شهید مدنی تبریز


به گزارش هاژه به نقل از سایت انجمن دفاع از حقوق مصدومین شیمیایی سردشت پس از شروع برنامه و نمایش کلیپ از تصاویر قربانیان شیمیایی شهرهای سردشت و قرائت شعر توسط مجری برنامه های سه زبان فارسی، آذری و کردی؛  حجت‌الاسلام شیرمحمدی ضمن عرض خیرمقدم به مهمانان از انکار فجایع سردشت و حلبچه انتقاد کرده و گفت که نگاه تک بعدی حاکمان به انسان موجب خلق این جنایات میشود که صدام 15 تن ماده شیمیایی را علیه مردم بکار برد اما مردم سردشت و حلبچه مدال افتخار خود را با شجاعت دریافت کردند که کوه ها و چشمه های این شهرها شاهد آن بودند.
دکتر رهبر محمودزاده سخنران بعدی بود که اظهار داشت: فجایعی مانند حلبچه به طور مداوم وجود داشته و خواهد داشت و تاریخ ثابت کرده که همیشه حکومت های زورگو دست به کشتار انسان ها می زنند مگر اینکه مانعی برای آنان بوجود آید. تمامی قربانیان بر این تصور بوده که حداقل مجازات ها در انتظار انهاست اما حاکمان تلخ ترین سرنوشت را برای آنها رقم زدند. 
از نظر دکتر محمودزاده راه جلوگیری از تکرار این جنایت ها این است که انسان ها باید با دیگری تعامل داشته باشند.
محمودزاده پس از ذکر سه مدل در مورد تعامل مدل باختین را مدل مناسب دانست چون این مدل خود را با دیگری واحد و یکسان می بیند که در آثار دکتر ابراهیم یونسی و جان دوست آن را به وضوح مشاهده می کنیم و در این دیدگاه همه کاراکترها حضور دارند و دیدگاه چند آوایی مانع فاجعه علیه دیگری خواهد شد.
بر اساس این گزارش، عثمان مزین دبیر کمیته حقوقی انجمن دفاع از حقوق مصدومین شیمیایی سردشت پس از تشکر از مسوولان دانشگاه شهید مدنی تبریز به مداوای مردم شیمیایی زده سردشت در بیمارستان های تبریز در سال 1366 اشاره کرد که خانواده قادر مولان پور در این شهر در حال مداوا بوده که تمام اعضای خانواده خودش را از دست داده و آخرین فرزند این خانواده در تبریز به دنیا آمده است و پدر خانواده تا آخرین لحظه حیات خود چشم به راه دیدار این فرزند گمشده بود تا چند ماه قبل که این آرزو را به آن دنیا برد. مزین با اشاره به قاعده مند بودن جنگ و ضرورت رعایت اصول مخاصمات اعلام کرد که تمام این قواعد در بمباران شیمیایی سردشت زیر پاگذاشته شده و غیرنظامیان دچار رنج مضاعف و طولانی مدت شده به طوری که از 12 هزار سکنه سردشت هشت هزار نفر آن مجروح و قربانی شده اما پس از گذشت 30 سال فقط 20 درصد از آنها شناسایی شده و فقط 5 درصد از آنان از امکانات و حقوق قانونی برخوردار هستند و 95 درصد باقی مانده مورد فراموشی قرار گرفتند.
این وکیل دادگستری با اشاره به خوی انسان ها که هر لحظه احتمال گرایش به سوی پلیدی و زشتی را دارد، حاکم شدن دمکراسی و آزادی را ضامن جلوگیری از تکرار این فجایع شده و امروزه حکومتی که نماینده منتخب مردم را به حبس می کشد یا شکایت مردم سردشت را مورد توجه قرار نمی دهد ادامه دهنده راه صدامیان است.
گروه موسیقی (میژو) به سرپرستی احمد لاوه از شهر اشنویه به اجرا قطعات موسیقی کوردی و آذری پرداخته و اقایان یاسر خودکام و هژار کاله و خانم دلنیا داستان به قرائت نوشته ها و اشعار خود پرداخته و در خاتمه گروه نمایش دانشجویان کرد نیز نمایش خود را با محوریت خودکامگی و بیداری اجرا کردند.
شایان ذکر است که این مراسم درمورخ 95/12/10 برگزار شد موجب استقبال وسیع دانشجویان قرار گرفته و درحاشیه آن هم نمایشگاهی از تصاویر قربانیان شیمیایی برگزار و نشریه پووشپەڕ نیز بین علاقمندان توزیع گردید.



ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد