تاريخ: ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ خرداد ساعت ۱۹:۱۴ | بازدید: 250 نظرات: 0 کد مطلب: 23259 |
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به اینکه اعتیاد یک بیماری یا آلودگی جسمی، روانی و اجتماعی پیشرونده و عود کننده مزمن است، اظهارکرد: متخصصان اعتیاد را مولفهای خطرناک و پیچیده عنوان میکنند که ویژگی مزمن بودن آن، بسیار مهم است، بر همین اساس نیز بهتر است در مقایسه با سرطان، برای اعتیاد از واژه بهبودی به جای درمان استفاده کنیم چراکه ممکن است مجددا در آینده عود کند.
دکتر محمد جمالو در چهل و سومین جلسه کمیته تخصصی زنان و خانواده ستاد مبارزه با موادمخدر که با حضور نمایندگان دستگاههای عضو کمیته در مرکز درمان، اشتغال و صیانت از خانواده «طراوت زندگی بانوان» برگزار شد، بر افزایش مهارتهای خودآگاهی و تصمیمگیری در فرزندان تاکید کرد و خواستار مشارکت بیشتر دستگاههای عضو کمیته زنان و خانواده در حوزه پیشگیری و صیانت از بهبودیافتگان شد.
جمالو با اشاره به اینکه اعتیاد یک بیماری یا آلودگی جسمی، روانی و اجتماعی پیشرونده و عود کننده مزمن است، اظهارکرد: متخصصان اعتیاد را مولفهای خطرناک و پیچیده عنوان میکنند که ویژگی مزمن بودن آن، بسیار مهم است، بر همین اساس نیز بهتر است در مقایسه با سرطان، برای اعتیاد از واژه بهبودی به جای درمان استفاده کنیم چراکه ممکن است مجددا در آینده عود کند.
وی با بیان اینکه باید مهارتهای دهگانه همچون خودآگاهی را به فرزندانمان آموزش دهیم، افزود: شهید مطهری معتقد بودند؛ انسانهای امروز از فاصله بین دانستهها تا باور رنج میبرند چون باورمند نیستند. پس تمام تلاش کمیته زنان و خانواده باید در راستای ارتقای سطح باورمندی جامعه، بخصوص زنان و فرزندان در خانواده باشد.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی اعتیاد را یک آلودگی فراگیر جهانی معرفی کرد که به اعتراف تمامی اسناد بینالمللی دارای سه مولفه اصلی؛ عامل آلودگی، محیط آلوده و میزبان آسیبپذیر است و افزود: علیرغم آمار و ارقام متفاوتی که در حوزه اعتیاد ارائه شده است، امروز عامل آلوده در راس این هرم دارای حداقل ۱۴۷۰ نوع ماده مخدر در دنیا است که حدود ۴۲۰ نوع ماده مخدر طی سالهای مختلف در آزمایشگاههای پلیس ایران شناخته شده است.
وی با اشاره به اینکه فرزندان ما امروز با یک کلیک میتوانند وارد فضا و محیط آلوده بیکرانی که به همه چیز دسترسی دارند، بشوند، گفت: سازمان ملل در گزارشی فضای مجازی را دلیل آلودگی محیط دانست و از تغییرات گسترده دسترسی به مواد مخدر در جهان گفته است. ضمن اینکه باید مهارتهای خودآگاهی و تصمیمگیری را در فرزندانمان افزایش دهیم تا از میزبان آسیبپذیر بودنشان جلوگیری کنیم.
جمالو با تاکید بر اینکه موضوع اعتیاد باید بهعنوان یک دغدغه در جای جای زندگی ما وجود داشته باشد، از اعضای این کمیته خواست تا فرای نقش شخصی، در جایگاه حقوقی نیز در دستگاهی که خدمت میکنید، تحرک ایجاد کنید. وظیفه ذاتی ستاد مبارزه با مواد مخدر هماهنگی در بین دستگاههای درگیر با موضوع موادمخدر است که گستره آن از مقابله آغاز و به امور فرهنگی و مشارکتهای مردمی ختم میشود و پس به تبع آن تمامی دستگاههای عضو کمیته زنان و خانواده باید مشارکت بیشتری در حوزه پیشگیری و صیانت از بهبودیافتگان داشته باشند.
به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر ریاست جمهوری؛ معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی، افزود: رکورد کشف موادمخدر در دنیا توسط جمهوری اسلامی ایران به اعتراف تمامی سازمانهای بینالمللی شکسته شده است که ثمره شهادت ۴ هزار و جانبازی ۱۲ هزار فرزند این کشور طی چهل سال گذشته در راه مبارزه با موادمخدر میباشد. طرح «یاریگران زندگی» در حوزه پیشگیری به گستره تمام نهادهای جمهوری اسلامی مانند «یاریگران زندگی» در حوزه دانشجویی، در حوزه دانشآموزی، در حوزه تولید و سفیران زندگی در حال فعالیت است. در حوزه درمان تجربه موفق ورود به چرخه درمان رایگان و بهبودی نیز عملکرد بسیار موفقی داشتیم.