تاريخ: ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۹ خرداد ساعت ۱۳:۲۷ | بازدید: 584 نظرات: 0 کد مطلب: 23231 |
به گزارش هاژه، شب گذشته ٢٨ خردادماه اولین مناظره انتخاباتی چهاردهمین دوره ریاست جمهوری ایران در ساختمان شیشەای صداوسیما برگزار شد.
این مناظره از ساعت ٢٠:٣٠ آغاز و از شبکه یک سیما، شبکه سلامت، تلوبیون، رادیو و شبکەهای جهانی صداوسیما به صورت همزمان پخش شد.
در این مناظره هرکدام از نامزدهای تصدی صندلی پاستور پس از انجام قرعەکشی بە پاسخ به سوالات اقتصادی و به چالش کشیدن نظرات یکدیگر پرداختند.
امیرحسین قاضی زاده هاشمی کاندیدای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در فرصت ۴ دقیقه ای اولین مناظره با پنج کاندیدای دیگر این انتخابات، در پاسخ به سوالی درباره برنامه هفتم توسعه، اظهار کرد: وظیفه خود دانستم تا پرچمی که شهید رئیسی به دست گرفته بود و حکمرانی جدیدی را بوجود آورده بود، ادامه دهم.
وی ادامه داد: بنده که جوان ترین فرد این جمع هستم بیست سال سابقه اجرایی در کشور دارم و بقیه افراد نیز دارای سوابق هستند. توجه کنیم که طوری صحبت نکنیم گویا دنیا امروز شروع شده است.
قاضی زاده هاشمی در ادامه و در بخش فرصت ۴ دقیقه دوم خود عنوان کرد: مجدد از نامزدها حرف های کلی شنیدیم و حرف هایی زده شد که برای ما اقتصاد منفی ایجاد کرده است. هزینه اشتباه های ما را خانواده ها میدهند.
وی ادامه داد: نام دولتم را خانواده گذاشتم؛ چرا که اولین آثار کارهای ما به آنان وارد میشود. اقتصاد کشورمان را باید پیش بینی پذیر کنیم. دولت باید جاهایی وارد شود که بخش خصوصی وارد نشده است. نباید مردم آزاری برای بخش خصوصی و برای مردم ایجاد کنیم.
محمدباقر قالیباف کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در اولین مناظره تلویزیونی در پاسخ به سوالات مربوط به برنامه هفتم توسعه و رشد اقتصادی کشور گفت: انتخابات فرصت بزرگی است که در اختیار شما مردم شریف ایران است که بتوانید برای آینده خود و فرزندان و ایران عزیز ما تصمیم گیری کنید.
وی ادامه داد: رییس جمهور مسئولیت های سنگین دارد که باید این بار سنگین را با کمک دیگران به دوش بکشد لذا انتخاب مردم بسیار مهم است.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: از مهمترین وظایف رییس جمهور در شرایط سخت امروز تحول و توجه در حوزه اقتصاد به ویژه برای خانواده های محروم و کارمندان و کارگران و پرستاران و مددجویان کمیته حضرت امام و سازمان بهزیستی است و آن ها که حقوق ثابتشان با تورم فاصله دارد.
قالیباف در چهار دقیقه دوم صحبت هایش درباره دیدگاه سایر کاندیداها گفت: آقای پزشکیان درباره لزوم انسجام در برنامه هفتم تاکید داشتند که قبول دارم؛ آقای پورمحمدی نیز اشاره داشت که تنها اقتصاد نیست و فرهنگ هم مهم است که حتما همین طور است. باید به فرهنگ کار و تولید و مصرف توجه کنیم.
وی ادامه داد: سرمایه گذاری و بهرهوری در کنار هم مهم است؛ بهرهوری به معنای استفاده درست از مدیریت صحیح است و رییس جمهور باید قابلیت انجام این کار را داشته و بتواند از ظرفیت اندیشمندان و متخصصان استفاده کند.
قالیباف با اشاره به اهمیت بهره وری گفت: برنامه هفتم سند ملی ما است که ممکن است اشکالات داشته و در عین حال نقاط قوت نیز دارد.
مسعود پزشکیان کاندیدای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در اولین مناظره با پنج کاندیدای دیگر که با موضوع اقتصادی- مهار تورم و رشد تولید- برگزار شد، اظهار کرد: برای هر اقدامی در ابتدا یک مشکل اساسی داریم؛ اگر نتوانیم انسجام داخلی و مشارکت همه جناحها، گروهها و دستهها را در جریان اجرای برنامه همراه خود کنیم، هرچقدر هم برنامه درستی بنویسیم ماننده سایر برنامهها معطل میماند و هرچقدر هم قول بدهیم، اتفاقی نخواهد افتاد.
وی تاکید کرد: لازمه اجرای برنامه هفتم حضور همه و مشارکت به دور از اختلاف، استفاده از کارشناسان برجسته و نه جناحی و نه دستهای بلکه نخبگان و دانشگاهیان؛ قطعاً اینکه عدهای را به اسم کارشناس بمیاوریم ولی کارشناس نیستند قطعا نمیتوانند ما را به اهداف برنامه برساند.
پزشکیان در فرصت ۴ دقیقه دوم این مناظره که به نقد اظهارات سایر نامزدها و بیان دیدگاهها اختصاص داشت، با بیان اینکه «سیر تاریخ، تجربه جهانی و آخرین بینالمللی راه را برای آدمی که تقوا داشته باشد، مشخص میکند،» اظهار کرد: هیچ کشوری از جنگ جهانی دوم تا الان بدون رشد صادرات و سرمایهگذاری خارجی رشدی نداشته است و رشد بدون اینها امکان پذیر نیست. اینکه آقای دکتر قاضیزاده هاشمی گفتند که ما سرمایهگذار میآوریم، یعنی نمیشود بدون سرمایهگذاری کاری کرد.
وی افزود: ما الان گران میخریم و ارزان میفروشیم و در حوزه نفت در حال ضرر کردن هستیم؛ چه کسی بای در این زمینه پاسخگو باشد؟ الان در بهترین شرایط خرید ماشین دست دوم برای ما تبدیل به افتخار شده است؛ آیا این برازنده جامعه ایرانی است؟
سعید جلیلی کاندیدای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در اولین مناظره با پنج کاندیدای دیگر این انتخابات، در فرصت ۴ دقیقه اول خود با اشاره به سوالات مطرح شده توسط کارشناسان، با بیان اینکه این سوالات دو ایراد دارد، اظهار کرد: اول اینکه چیزی که قانون میشود، مثل برنامه هفتم توسعه که مورد وفاق ملی است، نباید در آن تردید ایجاد شود. رشد هشت درصد یک ضرورت است و در قانون هم آمده است. مردم باید انتخاب کنند چه کسی می تواند این هدف را محقق کند. عوامل مختلفی برای رشد هشت درصدی نیاز است و فقط سرمایه نیاز نیست و نباید رشد اقتصادی فقط به سرمایه منوط شود. مهمتر از سرمایه، مدیریت سرمایه و استفاده از نیروی انسانی و فناوریها است.
جلیلی در فرصت ۴ دقیقه دوم خود، خاطرنشان کرد: باید مصداقی صحبت کرد. اگر می گوییم رشد هشت درصدی ممکن است، باید فرصتها را ببینیم. شما باید اولویت داشته باشید. صادرات و ارزآوری باید به ماموریت همه دستگاهها تبدیل شود نه اینکه فقط چهار پروژه تعریف شود. ما ظرفیت بزرگ دانشگاهها را داریم، ولی چه ماموریتی برای ارزآوری و ایجاد شغل تعریف کردهایم؟
وی ادامه داد: کشور از فناوری برخوردار است و می توان با این فرصت موفقیت بدست آورد. استفاده از همین فرصتها موجب شد آنکه می گفت فشار حداکثری، در ادامه اعلام کرد که این راهبرد شکست فاحش خورده است. یک زمانی میگفتند کاری نمی شود کرد و جذب سرمایه انجام نمی شود و ما با ارتباط برقرار نمی کنند مگر فلان توافق حاصل شود ولی با برنامهریزی و نگاهی که شهید رئیسی دنبال کرد، با شما توافق طولانی بسته و اعلام همکاری راهبردی کرده اند و نگفته اند اول فلان موضوع باید انجام شود. می گویند نباید ایران یک بشکه نفت بفروشد ولی از شما یک میلیون بشکه نفت می خرند.
علیرضا زاکانی کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در نوبت اول صحبت های خود در اولین دور از مناظرات انتخاباتی در پاسخ به پرسش های کارشناسان حوزه اقتصادی، بیان کرد: عید قربان را تبریک می گویم امیدوارم بتوانیم ادامه دهنده راه شهید سید شهیدان اهل خدمت شهید رییسی باشیم. بنده یک پزشک هستم. پزشک اگر تشخیص غلط دهد نسخه غلط مینویسد. تشخیص غلط به کارنامه سیاه می انجامد. مشکل اقتصادی ایران تحریم آمریکا نیست. تجویزهای اقتصادی آمریکاست.
زاکانی افزود: بنده برای تحول در اقتصاد در چهار محور برای ارتقای شاخص عدالت و پیشرفت با استفاده از همه فرصت ها قائلم باید تاکید بر استقلال اقتصادی بر اساس دلارزدایی از اقتصاد و تکیه به پول ملی و افزایش قدرت پول ملی کنیم. ثانیا جهش تولید با حرکت به سمت تولید محصول محور و دانش بنیان و با ارزش افزوده بالا را پیگیری کنیم. حاکمیت مردم سالاری دینی در عرصه اقتصاد را بپذیریم و نکته چهارم هم خلق ثروت و توزیع عادلانه ثروت را در دستور کار بگذاریم.
زاکانی در دومین نوبت چهار دقیقه ای خود در نقد اظهارات سایر کاندیداها در پاسخ به پرسشهای اقتصادی، بیان کرد: مردم عزیز ما می توانیم. این صحبتهای ناامید کننده شما را ناامید نکند. بنده چند تا نکته صریح گفتم و کلی گویی همنکردم. گفتم آزادسازی اقتصاد از کمند دلار و پیگیری افزایش و تقویت ارزس پول ملی. جلوگیری از خام فروشی با تکیه بر دانش، حاکمیت مردم در عرصه اقتصاد ما اصل ۴۴ را قانونش را اجرا کردیم اما آمدیم اختصاصی سازی کردیم و خصوصی سازی نکردیم. نکته بعد هم خلق ثروت و توزیع عادلانه آن. این در مسیر مشارکت خود مردم است مردم نباید اعانه بگیر باشند. مسیر غلطی را در گذشته طی کردیم.
وی در ادامه اظهار کرد: این چهار ویژگی را در آینده باز میکنم تا ببینید چه زیبا می شود جامعه را اداره کرد. آقای قالیباف گفتند نقدینگی ۲۶ برابر شده است. من معتقدم که اصل نقدینگی مفید است. مهم این است این نقدینگی سرگردان نشود و در جای خاص سرمایه گذاری شود. در چین نسبت نقدینگی به تولید ناخالص داخلی بیش از ۲۰۰ برابر است. میانگین دنیا ۱۴۰ برابر است. ایران ۷۵ درصد است. لذا نقدینگی به ذات بد نیست.
مصطفی پورمحمدی کاندیدای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در اولین مناظره با پنج کاندیدای دیگر این انتخابات، با موضوع «رشد اقتصادی و برنامه هفتم»، اظهار کرد: ما همه مشکلات اقتصادی را میدانیم اما مردم این مشکلات را روزمره لمس میکنند و با پوست و گوشت خود آنها را درک میکنند. وقتی با کارشناسان زیادی در این ایام و گذشته گفتوگو داشتم و پای صحبت مردم نشستم شاهد بودم که اقتصاد مقولهای پیوسته به اجتماع، فرهنگ و عرصه بینالمللی است.
وی افزود: ما مزیتهایی داریم اما هزینه آن را میدهیم و سودش را نمیبریم. چگونه ما باید این مشکلات اقتصادی را حل کنیم؟ باید با دنیا تعامل کنیم و مشکلات مردم را برطرف سازیم.
پورمحمدی تاکید کرد: مردم و بخش خصوصی و کارشناسان دغدغه جدی دارند و میگویند مشکلات اقتصادی صرفاً راهحل اقتصادی ندارد. نمیشود بدون توجه به ابعاد مختلف سیاسی، حقوقی، داخلی و بینالمللی، راهحل اقتصادی ارائه داد.
پورمحمدی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در بخش دوم مهلت چهاردقیقهای خود نیز تاکید کرد: من به گذشته نظام و مردم افتخار میکنم و به توان ملت خودم باور دارم. ما نقاط قوت داشتیم و با توجه به آن میتوانیم ضعفها را حل کنیم.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: همین برنامه هفتم در ماده الحاقی ۳۵ خود، ۲۵ مورد آمده که شش ماه تا یک سال فرصت لازم داشته تا تکمیل شود. در دولت آقای رئیسی این برنامه پیشنهاد شد و دو سال طول کشید تا آن برنامه تصویب شود و کشور دو سال بیبرنامه بود. حالا یک دولت و یک مجلس برنامه تصویب کردند و یک دولت و یک مجلس دیگر بناست آن را اجرا کنند که شعارشان متفاوت است.
|