تاريخ: ۱۳۹۵ دوشنبه ۹ اسفند ساعت ۱۱:۴۷ بازدید: 1742      نظرات: 0      کد مطلب: 3304

چاقی و دیابت را جدی بگیرید/سونامی پوکی استخوان در راه است


یک متخصص تغذیه ضمن هشدار نسبت به افزایش وزن و خطر ابتلا به دیابت در جامعه، از کاهش مصرف لبنیات و در راه بودن سونامی پوکی استخوان خبر داد.

دکتر یحیی پاسدار متخصص تغذیه و رژیم روز یکشنبه در همایش تاثیر رژیم درمانی در سلامت افراد در استانداری کرمانشاه گفت: با بالا رفتن سن افراد بار بیماریها نیز بیشتر می شوند لذا افراد باید با هوشیاری مراقب الگوی تغذیه ای خودشان باشند به این معنی که هرچقدر علم تغذیه ای افراد بالاتر برود سالمتر زندگی می کنند.
او عواملی نظیر کاهش فعالیت بدنی، مصرف زیاد قند، چربی و نمک و نیز افزایش مصرف دخانیات را از اصلی ترین عوامل تهدید کننده سلامت افراد عنوان کرد.
دکتر پاسدار ادامه داد: طبق پیش بینی ها تا سال 2020 میلادی 57 درصد بیماری ها با تغذیه ارتباط خواهد داشت چرا که به سمت کم شدن تحرک افراد و نیز افزایش آلاینده های غذایی پی می رویم.
این متخصص تغذیه، ژاپنی ها را سالمترین مردمان از نظر سلامت غذایی و رعایت آداب غذا خوردن با بالاترین طول عمر مثال زد و گفت: غذا خوردن آدابی دارد همانگونه که در دین اسلام نیز بر آداب آن تاکید شده، اما متاسفانه رعایت نمی شود.
او در خصوص اهمیت رعایت اصول تغذیه تاکید کرد: حتی نقش مداخلات غذایی در افزایش طول عمر افرادی که دچار سکته شده اند، ثابت شده است.

**انتخاب روغن مناسب

پاسدار در ادامه در خصوص مناسب ترین روغن برای مصرف اظهار کرد: روغن ماهی به دلیل دارا بودن امگا 3 مفیدترین روغن است ضمن اینکه مصرف روغن زیتون نیز برای سلامتی مفید است البته در صورتی که حرارت داده نشود و یا فقط به اندازه تفت دادن حرارت ببیند.
او انتخاب در بین سایر روغن ها را انتخاب از بین بد و بدتر دانست و گفت: اصولا سرخ کردن بدترین نوع روش برای پخت غذاست.

** کدام مواد غذایی سالمترند؟

این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه چاقی را اصلی ترین عامل ایجاد بیماری ها عنوان و به کم کردن وزن به عنوان آسانترین راه مقابله با بیماری ها تاکید کرد.
پاسدار توصیه کرد افراد غذاهای فرآوری شده را کمتر مصرف کنند، او همچنین نان را معضل بزرگی برای کشور بیان کرد و تاکید کرد: راهکار مشکل نان در کشور ما این است که به سمت احداث کارخانه های تولید نان و مصرف نان حجیم پیش برویم.
او تولید آرد سبوس دار را بهتر از آردی دانست که بعد از تولید به آن سبوس اضافه می کنند.
این متخصص تغذیه همچنین بر مصرف میوه هایی که شیرینی کمتری دارند، تاکید کرد و گفت: مصرف انار برای افرادی که کبد چرب دارند سم است لذا در مجموع از آنجایی که گوارش افراد منحصر به فرد است نمی توان برای همه یک نسخه واحد تغذیه ای در نظر گرفت چرا که غذایی برای برخی ممکن است مفید و همان غذا برای عده ای دیگر مضر باشد.
او مصرف گوشت سفید را بهتر از گوشت قرمز عنوان کرد و گفت: متاسفانه با وجود بالا بودن ارزش غذایی ماهی مصرف سرانه آن در کشور ما بسیار کمتر از متوسط جهانی است.
پاسدار توصیه کرد: مصرف آجیل بخصوص آجیل خام محدود شود چرا که با توجه به شرایط نگهداری این مواد، مستعد تشکیل نوعی قارچ خطرناک هستند.
این متخصص تغذیه اصلاح الگوی مصرف مواد غذایی بخصوص کاهش مصرف مواد قندی، نمک و چربی را ضروری عنوان کرد و بر افزایش مصرف آب و فعالیت بدنی تاکید کرد.
او گفت: افراد نباید فریب مکمل های غذایی را بخورند چرا که این مکمل ها جای غذای اصلی که بدن باید مصرف بکند را نمی گیرد.

**آخرین یافته های مطالعاتی در کرمانشاه

پاسدار در ادامه در خصوص آخرین یافته های مطالعاتی در کرمانشاه به کاهش مصرف لبنیات در استان اشاره کرد و گفت: از زمان حذف یارانه لبنیات مصرف این ماده غذایی کاهش چشمگیری در استان داشته است به گونه ای باید منتظر سونامی پوکی استخوان در آینده نزدیک باشیم.
او مصرف روغن جامد و مایع در استان را به نسبت 50 درصد عنوان کرد و گفت: متاسفانه با وجود توصیه های موکدی که در خصوص ارجحیت مصرف روغن مایع طی سال های اخیر از رسانه ها داشته ایم اما همچنان مصرف روغن جامد بخصوص در مناطق محروم بیشتر است.
این استاد دانشگاه همچنین به بالا بودن مبزان اسید چرب ترانس در محصولات کارخانه ای اشاره کرد و بیان داشت: میزان مجاز اسید چرب ترانس بین صفر تا 2 درصد در کشورهای دنیا متفاوت است اما این میزان در محصولات ما تا 15 درصد نیز می رسد.

**مرکز مطالعات آینده نگر روانسر

پاسدار در ادامه از افتتاح مرکز مطالعات آینده نگر در روانسر و با بودجه 25 میلیارد ریال خبر داد و گفت: طبق تحقیقات این مرکز 82 درصد خانم ها در روانسر یا اضافه وزن دارند یا چاق هستند.
او افزود: تحقیقات نشان می دهد شیوع بیماری ها در منطقه روانسر در بین خانم ها بیشتر از آقایان است در حالی که عکس این موضوع در دنیا وجود دارد.

**مشوق های اقتصادی برای کاهش وزن

این متخصص تغذیه در ادامه به زودتر بودن سن شیوع دیابت در خانم ها و میزان آن به نسبت آقایان اشاره کرد و بر تلاش برای کاهش وزن تاکید کرد.
پاسدار به اجرای طرح مشوق های اقتصادی برای کاهش وزن در سال 94- 93 اشاره کرد و گفت: این طرح که در دنیا اجرا شده است می گوید دولت به جای اینکه دولت پول برای تخت بیمارستان بدهد به خود افراد به عنوان مشوق کاهش وزن بدهد.
به گفته او، کل این طرح 400 میلیون ریال هزینه داشته است و طی آن 150 خانم توانستند به وزن مطلوب برسند در حالی که هزینه هر تخت بیمارستان 800 میلیون ریال است.
این استاد دانشگاه در پایان تاکید کرد: الگوسازی برای کاهش وزن و حفظ آن باید از مدارس آغاز بشود در حالی که متاسفانه حدود 50 درصد معلمان کرمانشاه خودشان اضافه وزن دارند.

منبع: ایرنا



ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد