بازی با خاک رس مزایای قابل توجهی برای تقویت خلاقیت کودکان دارد تاثیرات مثبتی بر تاب آوری و خلاقیت کودکان دارند کنجکاوی کودکان را در مورد دنیای طبیعی، مواد و نحوه تعامل آنها برمی انگیزد و آنها را تشویق می کند تا به کشف و کشف احتمالات جدید بپردازند.
بازی با خاک و شن یک فعالیت عالی برای کمک به رشد و ایجاد تاب آوری کودکان است. گل بازی و بازی با خاک و شن یک روش فوقالعاده برای کودکان برای کشف و ابراز خلاقیت است. بازیهایی به این شکل مهارتهای حرکتی ظریف و هماهنگی دست و چشم توسعه میدهد.
مشاهدات نشان میدهد هنگامی که کودکان با بافت صاف و خنک خاک رس درگیر میشوند، یک تجربه حسی و آرامش بخش را تجربه میکنند.
به گزارش میگنا رسانه سلامت روان ایران لیلا حضرتی در ادامه این مطلب اضافه میکند که شاید بهتر آن باشد که در هنگام گل بازی از بچهها نپرسیم که چه میسازی؟ و اجازه دهیم بچه ها با تجربیات و اکتشافات تازه خود رها باشند.
بهرحال تاملی در متون و پیشینه تحقیقات نشان میدهد:
- خاک بازی یا گل بازی به کودکان اجازه می دهد تا خطرات سالمی را بپذیرند و در محیطی امن از منطقه آسایش خود خارج شوند شاید اعتماد به نفس و ذهنیت رشد کمترین دستاورد چنین بازیهای است.
- کار با خاک رس یا گل بازی فرصت هایی را برای کودکان فراهم می کند تا در چالش ها پافشاری کنند و از شکست ها درس بگیرند. هنگامی که یک مجسمه فرو می ریزد یا طبق برنامه ریزی انجام نمی شود، کودکان می توانند یاد بگیرند که سازگار شوند، دوباره تلاش کنند و اشتباهات را به عنوان فرصت ببینند.
- فرآیند خاک بازی بسیار آرام بخش و چنانچه مبالغه تلقی نشود برای کودکان نوعی مراقبه است. تمرکز بر تجربه حسی از فشردن، غلتاندن، و شکل دادن به شن و خاک رس می تواند به کودکان کمک کند تا احساسات خود را تنظیم کرده و در مدیریت استرس موفق تر عمل کنند.
- بازی با خاک رس باعث تقویت تخیل، خلاقیت و ابراز وجود می شود. دادن آزادی به کودکان برای مجسمه سازی هر آنچه که تصور می کنند، به رشد خلاقیت و خویشتن اندیشی مناسب و فردیت قویتری کمک می کند.
- گل بازی و خاک بازی برای کودکان فرصت مشارکت وکار تیمی است مشارکت به کودکان می آموزد که با هم کار کنند، ایده های خود را به اشتراک بگذارند و سازش کنند. این مهارتهای اجتماعی-عاطفی کلیدی برای ایجاد تاب آوری و هدایت چالشها بسیار موثر هستند.
- حس موفقیت حاصل از تکمیل یک شن بازی یا گل بازی، چه ساده و چه پیچیده، به کودکان اعتماد به نفس و غرور به توانایی های خود می دهد که میتواند تجربه شیرین موفقیت و پیروزی باشد.
به طور خلاصه، ماهیت باز و فرآیند گرای بازی با شن و خاک آن را به ابزاری فوق العاده برای پرورش تاب آوری در کودکان تبدیل می کند. اجازه دادن به بچهها برای ریسکهای خلاقانه، کار کردن از طریق ناامیدیها و تجربه لذت ساختن چیزی با دستان خود، به رشد ذهنیت و مهارتهایی برای رشد در مواجهه با چالشهای زندگی کمک میکند.
بازی با خاک رس مزایای قابل توجهی برای تقویت خلاقیت کودکان دارد. بازی با خاک به کودکان اجازه می دهد تا خارج از چارچوب فکر کنند و از تخیل خود برای خلق مجسمه های منحصر به فرد استفاده کنند و آنها را تشویق به بیان افکار، ایده ها و احساسات خود از طریق قالب گیری و شکل دادن به خاک رس کنند.
خاک بازی فرصت هایی را برای کودکان فراهم می کند تا با اشکال، اندازه ها و فرم های مختلف آزمایش کنند، مهارت های حل مسئله را تقویت کرده و آنها را تشویق به کشف و نوآوری در مواد میکند.
بازی با شن و گل بازی مستلزم تمرکز و تمرکز کودکان به هنگام قالب گیری و شکل دادن به شکل های دلخواه خود است و به آنها کمک می کند تا توانایی خود را برای درگیر ماندن و غوطه ور ( فلو) شدن در یک کار تقویت کنند.
بازیهای از این دست ضمن اینکه تاثیرات مثبتی بر تاب آوری و خلاقیت کودکان دارند کنجکاوی کودکان را در مورد دنیای طبیعی، مواد و نحوه تعامل آنها برمی انگیزد و آنها را تشویق می کند تا به کشف و کشف احتمالات جدید بپردازند.
بازی به عنوان ابزاری قدرتمند برای ابراز بیان خویشتن عمل می کند و کودکان را قادر می سازد تا افکار، احساسات و ایده های خود را به شیوه ای غیرکلامی به اشتراک بگذارند و خلاقیت و مهارت های ارتباطی را پرورش میدهند.
بازی بویژه گل بازی با دیگران می تواند یک فعالیت اجتماعی باشد که فرصت هایی را برای کودکان فراهم می کند تا ایده ها را به اشتراک بگذارند، همکاری کنند و از یکدیگر بیاموزند و خلاقیت آنها را از طریق تجارب و دیدگاه های مشترک تقویت کند.
اینگونه بازیها ضمن اینکه موجب تقویت و تحریک تخیل کودکان است، ارتقای مهارت های حل مسئله، افزایش تمرکز و تمرکز، پرورش کنجکاوی و کاوش، تسهیل بیان و ارتباط، و تشویق تعامل و همکاری اجتماعی، را موجب شده و به خلاقیت کودکان نیز کمک می کند.