تاريخ: ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۹ فروردين ساعت ۲۰:۷ | بازدید: 491 نظرات: 0 کد مطلب: 22934 |
نشریه آمریکایی «پالتیکو» اوضاع ارتش اوکراین را به لحاظ تسلیحات و تعداد سربازانش ناگوار دانسته و معتقد است که کییف در آستانه شکست از روسیه قرار دارد.
روزنامه پالتیکو در مطلبی با عنوان «اوکراین به سمت شکست به پیش میرود» به قلم «جیمی دتمر»، تحلیگر بخش اروپای این نشریه نوشته است: «کافی است از یک سرباز اوکراینی بپرسید آیا همچنان باور دارد غرب روی گفته خودش که تا هر زمان که طول بکشد در کنار کییف خواهد ایستاد، میماند؟ چنین قولی حالا برای یک سرباز اوکراینی مستقر در خط مقدم، با گذشت چهار هفته از آخرین باری که واحد توپخانه او گلولهای برای شلیک داشته، پوچ است.»
تحلیلگر پالتیکو نوشت مساله ارتش اوکراین هماکنون دیگر تنها اتمام مهمات نیست و تاخیر غرب در فرستادن کمک برای این ارتش باعث تحلیل رفتن یک چیز خطرناکتر که جبرانش حتی از تامین مهمات سختتر است، شده و آن روحیه جنگندگی سربازان اوکراینی است.
پالتیکو خاطر نشان کرده است: «روحیه سربازان اوکراینی همچنان که به دلیل بمبارانهای بیامان، نداشتن سلاحهای پیشرفته و تلفات دادن در میدان نبرد زمینگیر شدهاند، تیرهوتار است. دیگر از انبوه مردان جوانی که در ماههای اولیه جنگ برای پیوستن به ارتش مقابل مراکز سربازگیری در شهرهایی صدها مایل دورتر از جبهه جنگ صف میکشیدند، خبری نیست. امروزه اوکراینیهای عمدتا واجد شرایط سربازی در ارتش از خدمت فرار میکنند و به جای آن، عصرهای خود را در باشگاههای شبانه میگذرانند. تعداد خیلی زیادی از آنها نیز به کلی کشور را ترک کردهاند.»
دتمر بیان میکند بعد از گزارش منتشر کردن در طول ماه گذشته میلادی از اوکراین و مصاحبهها با رهبران سیاسی، افسران نظامی و شهروندان عادی این کشور میتوان نتیجه گرفت اوکراین به سمت یک فاجعه لغزش میکند.
این تحلیلگر نوشته است: «حتی بهرغم اینکه ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین میگوید اوکراین در تلاش برای یافتن یک راه جایگزین برای عقبنشینی است افسران ارتش اوکراین در گفتگوهای خصوصی پذیرفتهاند افزایش تلفاتشان در تابستان امسال اجتنابناپذیر بوده و مساله تنها بر سر این است که میزان این تلفات چقدر وخیم خواهد بود. میتوان استدلال کرد ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه هرگز تا این حد به هدف خود (شکست اوکراین) نزدیک نبوده است.»
آندری یرماک، رئیس دفتر زلنسکی به پالتیکو گفت: «ما میدانیم که مردم در حال خسته شدن هستند و این را از فرمانداران مناطق و از خود مردم میشنویم.» او گفت که به همراه رئیسش به «برخی از خطرناکترین نقاط» سفر میکنند تا شهروندان و سربازان را برای جنگ متحد کنند و تاکید کرد: «ما به مردم میگوییم، نام شما در کتابهای تاریخ ثبت خواهد شد.»
تحلیلگر پالتیکو نوشته است: «اما اگر جریان جنگ در سومین سالش به نفع اوکراین برنگردد، این خود کشور اوکراین خواهد بود که روانه صفحات کتابهای تاریخ خواهد شد. حجم اقدامات رهبران غربی برای کمک به کییف به منظور دفع حمله روسیه در یک چنین جنگی که تعیینکننده دوران است بسیار کمتر از آنچه که در لفاظیها فزاینده مطرح میکنند، است. ناامیدی باعث شده اوکراینیها از همه اقشار – چه سربازانی که خندق حفر میکنند چه وزیرانی که کشور را اداره میکنند – فرسوده و زودرنج شوند.»
تحلیلگر پالتیکو معتقد است: «هر چه بیشتر به نظر میرسد که شرطبندی پوتین بر سر اینکه میتواند مقاومت اوکراینیها و حمایتهای غربیها را تضعیف کند، دارد نتیجه میدهد. اوکراین دیگر بدون رقم خوردن تغییری چشمگیر در روند ارسال تسلیحات پیشرفته و پول نقد توسط غرب نخواهد توانست اراضی که اکنون نیروهای ولادیمیر پوتین در کنترل دارند، آزاد کند. این وضعیت دست پوتین را برای تصرف هر چه بیشتر اراضی این کشور زخمی در طول ماهها یا سالهای آینده باز خواهد گذاشت. حتی اگر روسیه نتواند کار اوکراین را تمام کند با کسب پیروزی مقطعی خواهد توانست امیدهای کییف برای پیوستن به اتحادیه اروپا و ناتو را نقش بر آب کند.»
به نوشته دتمر، فوریترین نیاز اوکراین هماکنون گلولههای توپ است و به میلیونها عدد از آنها نیاز دارد و مقامهای اوکراینی میگویند برای محافظت از سربازانشان در خطوط مقدم و دفاع از شهر خارکیف، شهری که بعد از کییف دومین شهر بزرگ اوکراین بوده و در هفتههای اخیر زیر آتش شدید حملات موشکی و توپخانهای روسیه قرار گرفته، نیازمند دستکم ۲۴ سامانه پدافند هوایی پاتریوت دیگر هستند. اوکراین نگران است روسیه بهزودی حمله زمینی بزرگی را برای تصویب دومین شهر بزرگش به اجرا بگذارد.
پالتیکو در ادامه این تحلیل خاطر نشان میکند: «ارتش اوکراین خودش را برای متحمل شدن تلفات بیشتر در ماههای آینده آماده میکند. اولکساندر سیرسکی، فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین هشدار داده است وضعیت جبهه شرقی جنگ اوکراین در روزهای اخیر به میزان قابل توجهی وخیمتر شده است، در حالی که خود زلنسکی در یک موقعیت دیگر گفت: ما در تلاش هستیم راه جایگزینی برای عقبنشینی پیدا کنیم.»
به نوشته این نشریه آمریکایی موج حملات بیسابقه اخیر روسیه هر چه بیشتر نگرانی مقامهای اوکراینی درباره شکننده بودن وضعیت در خطوط مقدم جنگ را تشدید کرده است.
پالتیکو نوشت رهبران سیاسی اوکراین در نشستهای اخیری که با خبرنگاران این نشریه داشتهاند اذعان کردند که روحیه عمومی در اوکراین تضعیف شده هر چند که خود آنها تلاش میکردند خوشبینی خود را حفظ کند اما از طرفی در هر مکالمهای نارضایتی خود را از غرب نشان میدادند.
«دیمیترو کولبا»، وزیر امور خارجه اوکراین در یک مصاحبه که از محل دفترش در وزارت امور خارجه انجام داد نارضایتی خود را از تاخیرها و محدودیتهایی که غرب برای ارسال تسلیحات به اوکراین اعمال کرده – همچون حمله نکردن به تاسیسات نفتی روسیه – نتوانست پنهان کند. او با عتاب گفت: «پاتریوتهای لعنتی را به ما بدهید!»
تحلیلگر پالتیکو خاطر نشان کرد: «البته کولبا تشکر بیقید و شرطش نسبت به همه حمایتهایی که از سوی متحدان غربی در دو سال گذشته دریافت کرده را اعلام کرد. اما او هشدار داد که اوکراین در یک چرخه بدخیم گرفتار شده است. اینکه غرب در دادن تسلیحات مورد نیاز به اوکراین تاخیر کرده یا جلوی آن را میگیرد و سپس از این شکایت میکند که کییف در حال عقبنشینی است و به این ترتیب احتمال ارسال کمکهای بیشتر برای اوکراین در آینده کمتر میشود.»
تحلیلگر پالتیکو نوشت که روحیه مقامهای ارشد ارتش اوکراین حتی از روحیه کولبا تیره و تارتر است.
چند افسر ارشد اوکراینی در گفتگو با پالتیکو که به شرط فاش نشدن نام خود انجام دادند، به طرزی ناگوار پیشبینی کردند خطوط مقدم جنگ در تابستان امسال وقتی که روسیه در ضمن برخورداری از رقم نیروی بالاتر و آمادگی برای پذیرش تلفات بالا، حمله مورد انتظارش را به اجرا بگذارد، فروخواهد پاشید. آنها اظهار نگرانی کردند که عزم خود اوکراین و روحیه نیروهای مسلح این کشور به سبب کمبود شدید تجهیزات تضعیف خواهد شد.
تحلیلگر پالتیکو نوشته است: «فرماندهان اوکراینی فریاد شکایت از کمبود سرباز سردادهاند – برآوردی از سوی والری زالوژنی، فرمانده ارشد سابق ارتش اوکراین حاکی از نیاز این ارتش به ۵۰۰ هزار سرباز دیگر است.»
اما زلنسکی و پارلمان اوکراین نسبت به صدور فراخوانی جدید برای جذب سرباز تردید نشان دادهاند. یرماک، رئیس دفتر رئیس جمهور اوکراین در مصاحبه با پالتیکو، دلیل مهم - و شاید تعجببرانگیز - را برای عدم صدور یک فراخوان جدید برای بسیج سربازان به جنگ ارائه کرد: «چنین فراخوانی مورد حمایت مردم قرار نخواهد گرفت. او گفت زلنسکی همچنان رئیس جمهور مردم است. برای او، این بسیار بسیار مهم است که مردم اگر کاری را انجام میدهند تنها به این دلیل که به آنها دستور داده شده، انجام ندهند.»
دتمر در انتهای این تحلیل نتیجهگیری میکند: «شور وطنپرستانه اولیه در اوکراین که منجر به پر شدن مراکز سربازگیری از داوطلبان اعزام به جنگ شده بود از بین رفته است. تخمین زده شده ۶۵۰۰۰۰ مرد اوکراینی که در سن جنگ قرار دارند از کشور فرار کردهاند و بیشتر آنها قاچاقی از مرزها خارج شدهاند.
دو سال پیش، قطارهایی که از اوکراین خارج میشدند، تقریبا منحصرا حامل زنان، کودکان و افراد مسن پناهجو بودند. اما حدود یکسوم از مسافران یک قطار که من بهعنوان خبرنگار به مقصد خارج از اوکراین سوار آن شدم مردانی در سن جنگ بودند؛ کسانی که به نحوی موفق شده بودند اوراق معافیت را برای ترک کشور دریافت کنند.»