تاريخ: ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۶ اسفند ساعت ۱۷:۵۶ بازدید: 241      نظرات: 0      کد مطلب: 22721

از کمبود تا ضرورت تعویض وسایل بازی خطرساز در پارک‌های مهاباد


بازی از ضروریات زندگی در کودکی است و در رشد ذهنی و جسمی کودکان تاثیر بسزایی دارد. ایمن سازی و استانداردسازی محیطی سالم که علاوه بر برآورده ساختن اهداف و نیاز بازی کودک، بایستی ایمنی و سلامت کودکان را نیز تضمین کند.

با گشتی در پارک و بوستان‌های شهر مهاباد متوجه خواهیم شد وسایل بازی کود‌‌کان علاوه بر فرسود‌‌ه بود‌‌ن، تعد‌‌اد‌‌شان کم است و پاسخگوی نیاز کود‌‌کان نیست. بسیاری از این وسایل د‌‌ر طول زمان و بر اثر شرایط آب و هوا د‌‌چار فرسود‌‌گی شد‌‌ه‌اند‌‌ و نیازمند بازسازی، نوسازی و تعویض هستند.

استاندارد نبودن بسیاری از فضاهای بازی کودکان در کنار پولی شدن بسیاری از وسایل بازی پارک‌ها، نبود کفپوش مناسب، فرسود‌‌ه و قد‌‌یمی بود‌‌ن وسایل و شکستگی برخی از آنها و نبود نرده و حفاظ و... نگرانی‌هایی است که با توجه به نزدیک شدن به سال نو و فصل گرما و فراغت پررنگ‌تر شده است، فصلی که خانواده ‌ها سعی می‌‏کنند با اختصاص دادن بخشی از اوقات‏ فراغت کودکان‏شان به انجام بازی در فضاهای روباز نظیر پارک‏ها و بوستان‌ها، ساعاتی شاداب و فرح بخش را برای آنها فراهم کنند اما گاهی اوقات روی دادن برخی حوادث که ناشی از ایمن نبودن و غیراستاندارد بودن وسایل بازی است شیرینی ساعت‌های خوش را به تلخی و نگرانی تبدیل می‌کند.

ایمن کردن فضاهای بازی کودکان در پارک‌ها و بوستان‌ها در کاهش حوادث و وارد آمدن آسیب به افراد نقش اساسی دارد از این رو نیازمند بازدیدهایی دوره‌ای از سوی کارشناسان استاندارد و متولیان مربوطه بویژه در شهرداری‌هاست. به عبارتی باید وسایل و ابزارهای بازی کودکان مورد بازرسی دوره‌ای قرار گیرند و اگر دستگاهی فرسوده و یا غیراستاندارد تشخیص داده شده از چرخه استفاده حذف یا تعمیر و راه اندازی مجدد شود، چرا که لزوم رسیدگی به پارک‌ها و نوسازی وسایل بازی حق طبیعی کودکان، نوجوانان و خانواده‌ها است و باید به آنها توجه شود.

از آنجا که شهرداری هر شهرستان به عنوان مالک و بهره‌بردار این تجهیزات موظف و مکلف به رفع نقص می‌باشد، عواقب هرگونه اتفاق یا حادثه‌ای نیز برعهده مالک و یا بهره بردار آن یعنی شهرداری‌ خواهد بود.

البته در رعایت ایمنی دو طرف یعنی متولیان اصلی در شهرداری‌ها و پارک‌ها و نیز استفاده کنندگان از این وسایل مسئولیت مستقیم دارند. به گونه‌ای که مسئولیت متولیان مربوطه اعمال نظارت، استانداردسازی دستگاه‌ها و حذف وسایل فرسوده و خطرناک از چرخه استفاده است و مسئولیت خانواده‌ها نیز نظارت بر کودکان خود در استفاده صحیح از دستگاه‌ها می‌باشد تا شاهد حوادث ناگوار در این رابطه نباشیم.

مسئولیتی که فعلا یک طرف آن یعنی شهرداری و متولیان امر در استاندارد از بار مسئولیت شانه خالی کرده و گزارشی از بازدیدهای دوره‌ای خود از وسایل بازی کودکان در پارک‌ها و بوستان‌ها ارائه نکرده‌اند.



برچسب ها:

ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد