تاريخ: ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ اسفند ساعت ۱۰:۳۵ بازدید: 903      نظرات: 1      کد مطلب: 22717

سه وظیفه و تاثیر مهم والدین بر ازدواج فرزندان


هیچ کسی نمی‌تواند بگوید که پدر و مادر نباید در ازدواج فرزند دخالت کنند، بلکه لازمه پایداری ازدواج موفق این است که پدر و مادر، نظارت خوب و دقیقی بر ازدواج فرزندشان داشته باشند.
ازدواج یکی از مهمترین حوادث و رویدادهای زندگی است و نقش مهمی در سرنوشت و خوشبختی انسان دارد، مضافاً بر اینکه اگر به نحو صحیح انجام پذیرد بسیاری از نیازهای انسان اعم از روانی، عاطفی، جسمی و اجتماعی را تامین می‌کند.دکترزهرا محبوبی نیه اضافه میکندکه نباید در انتخاب همسر خیلی وسواس گونه عمل کرد اما دقت، شناخت، اتخاذ تصمیم حساب شده و بالاخره انتخاب صحیح از شرایط ضروری یک ازدواج موفق است.
به گزارش میگنا در این میان والدین در امر ازدواج و انتخاب همسر فرزندشان نقش بزرگی برعهده دارند. همانطوری که در تمام دوران کودکی و نوجوانی برای رشد و بالندگی او تلاش کرده‌اند. اکنون نیز برای فراهم شدن اسباب خوشبختی او در فرآیند ازدواج از هیچ تلاشی دریغ نمی‌ورزند.
 برای روشن شدن راه پیش روی والدین در مورد موضوع ازدواج فرزندشان به سه مورد اشاره می‌شود.
 
گام اول
 اولین نقش والدین و خانواده در ازدواج فرزند مربوط به دوران پیش از ازدواج است والدین با تربیت صحیح خود می‌توانند فرزند توانمند و صالحی تربیت کنند که آمادگی لازم برای ازدواج کردن داشته باشد در واقع نقش والدین قبل از ازدواج را در دو قسمت سنین نوجوانی و بلوغ و بعد از آن (‌سن ازدواج) را میتوان بررسی کرد.
پژوهش‌های به عمل آمده نشان می‌دهد هنوز هم والدین نه هم‌سالان میتوانند مهم‌ترین تاثیر و نفوذ را بر زندگی یک نوجوان داشته باشند و راه این تاثیر عشق است بنا به گفته دکترگری چاپمن کلید باز کردن این در این است که بیاموزید به زبان عشق با نوجوان تان صحبت کنید.
 والدین باید در نظر داشته باشند که آمادگی نوجوان برای رویارویی با جنس مخالف زمینه‌سازی مناسبی خواهد و باید از دوران کودکی فضای ایمن و سالم برای تربیت فرزندان فراهم گردد تا اضطراب بی‌اعتمادی شک و تردید و فاصله عاطفی به وجود نیاید.
والدین و فرزندان باید احساس همدلی داشته باشند تا بتوانند حرف یکدیگر را بفهمند. آنها علاوه بر ابراز صمیمیت باید مشاوران خوبی باشند تا اعتماد فرزندان را بتوانند جلب کنند، یا خود به آنها کمک کنند یا آنها را به سمت مشاوران مجرب سوق دهند.
 فرزندی که محبت دریافت می‌کند و صمیمیت را هم تجربه کرده است باید مهارت‌های مختلف زندگی را نیز یاد بگیرد در واقع محبت تامین بی‌حد و حصر نیازهای فرزندان نیست بلکه باید همراه با آموزش باشد.
والدین باید بتوانند شخصیت فرزند را به طور همه جانبه پرورش دهند. مسائل اجتماعی، فرهنگی، اخلاقی و روانی(‌یکی از شرایط اصلی برای ازدواج) را با نوعی آگاهی و دانش در آمیزند تا بتوانند نوجوان عاقل و توانایی تحویل جامعه دهند یکی از اصول مهمی که والدین برای فرزندان در زمان ازدواج باید رعایت کنند آموزش مسائل خانوادگی به جوانان می‌باشد که زمینه ازدواج سالم همراه با پیوند عمیق زوجین را فراهم می‌آورد.
 مثلاً جوانی که قصد ازدواج دارد باید بداند چگونه محبت خود را ابراز نماید. چه معیارهایی را در نظر داشته باشد و در مواقع سخت و پیچیده چگونه عمل کند. همچنین باید بداند چه مسائلی، سلامت زندگی خانوادگی را تضمین می‌کند و چه مواردی آن را متزلزل می‌سازد.
 
گام دوم
والدین در این مرحله از زندگی فرزندان باید بدانند که نقش آنها به عنوان دیده بان اصلی و رصد کننده دقیق جریان ازدواج فرزندان بسیار مهم و ضروری است و باید همواره در نظر داشته باشند که نسبت به نواقص غیر اساسی و غیرحیاتی طرف مقابل تا حدودی چشم پوشی کنند. و از خوب وبد کردن‌های بی‌پایه و اساس خودداری نموده و فرزندان را با آرامش وارد میدان نمایند و خود به عنوان حامی آگاه و بصیر از آنها پشتیبانی نمایند.
 زمانی که فرزند برای ازدواج اعلام آمادگی می‌کند والدین موظف هستند که
۱) شناخت کافی از عضو جدیدی که قرار است پا به کانون خانواده بگذارد به دست آورند.
۲) با خانواده عضو جدید ارتباط برقرار کرده و نحوه زندگی آنها را مورد بررسی قرار دهند.
۳) به دور از تعصبات خاص خود و با توجه به سلیقه و نظر فرزندشان عضو جدید را مورد ارزیابی قرار داده و نقاط ضعف و قوت‌های او را به فرزند یادآوری کند.
۴) والدین باید در این دوران تجربه‌های غنی ازدواج و زندگی خود را در اختیار فرزندان قرار داده و راهنما و مشاور او باشند.
۵) اوضاع آرام و بدون تنش را به وجود بیاورند تا فرزند با فراغ خاطر به بررسی فرد مورد نظر و ابعاد آن بپردازد.
۶) باید سعی کنند از درگیر شدن، بحث کردن با فرزند، به وجود آوردن استرس‌های بی‌مورد و تحت تأثیر قرار دادن نظر او با مسائلی که بعدا می‌تواند مطرح شود به طور جدی جلوگیری کنند.
۷) معیارهای درست انتخاب همسر را برای فرزند بیان کرده و به او در این راه کمک نمایید.
 از جمله این معیار‌ها می‌توان به زیر اشاره کرد:
 ۱. تدین و دین‌داربودن فرد
۲. صداقت و خلوص
۳. اخلاق نیک داشتن
۴. شرافت و اصالت خانوادگی
۵. عقل
۶. کفویت و تناسب
۷. صمیمیت و گرمی
۸. نظم و انضباط
۹. احساس مسئولیت
۱۰. انعطاف پذیری و تاب آوری
 
 گام سوم
نقش خانواده بعد از ازدواج بسیار مهم است والدین تاثیر سازنده و بسیار مهمی در تداوم و پایداری ازدواج جوانان دارند. معمولاً چه قبل از ازدواج، چه بعد از آن حضور والدین و همیاری و راهنمایی آنان کمک فراوانی به زوج‌ها می‌کند و مسیری را برای آنها مهیا می‌سازد تا آجرهای زندگی آنها تا انتها درست و صحیح چیدمان گردد. به عبارت دیگر در ابتدای زندگی مشترک زوجین، مادر و پدر و در بازه وسیعتر خانواده باید از فرزندان خود حمایت کنند. این حمایت گاه به صورت مالی است و خانواده با توجه به توانایی مالی خود، فرزند را حمایت می‌کند و گاه به صورت غیر مالی و از طرق مختلف دیگر است و البته در بیشتر موارد ترکیبی از هر دوی این‌ها می‌باشد.
 یکی دیگر از مواردی که در پایداری و تداوم ازدواج جوانان می‌تواند تأثیر سازنده‌ای داشته باشد. ایجاد و تحکیم ارتباط صحیح بین دو خانواده و زوجین و احترام متقابل آنهاست. در واقع پیوند عاطفی اولیه در ازدواج باید به پیوند عاطفی و ایجاد شبکه‌های اجتماعی بین دو خانواده منجر گردد تا با همدلی و همراهی هر دو خانواده زندگی زوجین تداوم یابد.
نمی‌توان این امر را کتمان کرد که گاهی والدین بعد از ازدواج همانقدر که می‌توانند تاثیر مثبت و سازنده داشته باشند می‌توانند تاثیر منفی و مخرب هم داشته باشند. هیچ کسی نمی‌تواند بگوید که پدر و مادر نباید در ازدواج فرزند دخالت کنند، بلکه لازمه پایداری ازدواج موفق این است که پدر و مادر، نظارت خوب و دقیقی بر ازدواج فرزندشان داشته باشند. اما این نظارت و همیاری نباید به جایی برسد که خانواده هر دو طرف و خود زوجین را دچار دردسر کند، بسیار پیش می‌آید که اختلافات زوج‌ها مربوط به خودشان نیست بلکه به دلیل دخالت‌ها و حرفهای والدین و اطرافیان می‌باشد که باعث سوء تفاهم و اختلاف‌هایی در بین آنها می‌شود. بنابراین والدین باید مواظب باشند تا خود و یا دیگران باعث آسیب به زندگی زوجین جوان نشوند.
دکترزهرا محبوبی نیه


برچسب ها:

ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

۱۴۰۲/۱۲/۱۵
کوتاه آمدن والدین دربرابربعضی سوء ظنها وسواستفادها وتفاهم طرفین مقابل خیلی وقتها زندگی زوجین رامحکم وپایدارترمیکند

نظر خود را براي ما ارسال كنيد