تاريخ: ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۴ اسفند ساعت ۱۵:۵۹ بازدید: 860      نظرات: 0      کد مطلب: 22713

كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد


رفتار درست با كودكان از همان سال‌هاي اول تولد باعث مي‌شود كه شخصيت آنها به گونه‌اي شكل بگيرد كه در نوجواني، جواني و بزرگسالي با چالش‌هاي كمتري در زمينه روحي و رواني مواجه شوند.
تربيت كردن كودكي مستقل و قدرتمند كه بتواند در آينده زندگي خوبي داشته باشد و با كمترين آسيب روحي و رواني به روزهاي جواني برسد كار راحتي نيست اما والدين اگر مي‌خواهند چنين كودكي داشته باشند بايد كارشان را از همان سنين ابتداي تولد آغاز كنند.
يكي از مهم‌ترين مسائلي كه ممكن است به شخصيت كودك شما آسيب بزند قرباني كردن او براي حرف مردم است. بسياري از والدين متاسفانه از آنجايي كه خود شخصيت وابسته‌اي دارند و مدام در پي گرفتن تاييد ديگران و نگران حرف مردم هستند باعث مي‌شوند كه كودكشان نيز همين مسير را طي كرده و در طول زندگي بارها و بارها قرباني حرف مردم شود. اما اگر والدين سعي كنند كه اين شخصيت وابسته خود را به كودكشان انتقال نداده و بيش از آنكه نگران حرف مردم باشند به سلامت روحي و رواني فرزندشان اهميت بدهند مي‌توانند آينده خوبي براي او رقم بزنند. به‌طور مثال شما ممكن است در حضور افراد ديگر فرزندتان را تازه با حس مالكيت آشنا شده و دلش نمي‌خواهد وسايل خود را با ديگران شريك شود مورد سرزنش قرار داده و او را به خاطر سخاوت نداشتن توبيخ كنيد.
سوال اينجاست چطور از كودكي كه هيچ چيزي در مورد سخاوت و معناي آن نمي‌داند انتظار اين رفتار را داريد. شما با سرزنش خود تنها سبب تحقير و در هم شكستن اعتماد به نفس كودكتان مي‌شويد و اينجا اولين جايي است كه داريد فرزند خود را قرباني حرف مردم مي‌كنيد.
يكي ديگر از مواردي كه متاسفانه به كرات ديده مي‌شود اين است كه در جمع‌هاي فاميلي هميشه برخي افراد حضور دارند كه سعي مي‌كنند با تحقير كردن كودكان سبب خنده و شادي بقيه جمع را فراهم كنند. در اين بين پدر و مادر كودك هم براي جلوگيري از هر نوع مشاجره يا مراعات ادب و احترام در مقابل فرد تحقير‌كننده سكوت مي‌كنند. اين در حالي است كه هم آنها و هم فرزندشان در اين شرايط دچار وضعيت عذاب آوري هستند. اگر پدر و مادر در مقابل اين فرد نايستند و او را از كاري كه انجام مي‌دهد باز ندارند كودك ياد مي‌گيرد كه هميشه در مقابل تحقير ديگران سكوت كند كه اين مساله باعث پيامدهاي ناگواري در بزرگسالي مي‌شود.
مساله مهم ديگر اجازه انتخاب دادن به كودك است. ممكن است شما در مهماني يا رستوران به همراه ديگر اقوام خود حضور داشته باشيد و تمام مدت اين شما باشيد كه تصميم مي‌گيريد كودكتان چه نوع ميوه يا غذايي را بخورد و بدون اينكه از او نظر بخواهيد به جاي او تصميم‌گيري مي‌كنيد. اين مساله مي‌تواند در بلندمدت باعث از بين رفتن اعتماد به نفس و عزت نفس كودكان شود.
بايد به كودك خود حق انتخاب بدهيد. در مورد لباسي كه مي‌خواهيد به او بپوشانيد، غذايي كه قرار است براي او در نظر بگيرد و خلاصه نظر خواهي از كودك را در دستور كار زندگي روزمره خود قرار دهيد چرا كه با اين كار قدم بزرگي در تقويت اعتماد به نفس و عزت نفس كودك خود برداشته‌ايد.
موضوع آخري كه بايد به آن اشاره كرد بحث امر و نهي كردن به فرزندان است. امر و نهي كردن والدين به فرزندان در تربيت نقش موثري دارد، ولي بايد توجه داشت كه زياده روي در اين امر، باعث بروز اختلال در رفتار فرزندان شما مي‌شود. اينكه شما در زمان‌هاي غير مناسب مثل وقتي كه كودكتان در حال تفريح يا در يك جمع خانوادگي در حال صرف غذا است و شما بدون در نظر گرفتن شرايط به او براي انجام كاري امر و نهي مي‌كنيد در واقع اين پيام را به او مي‌دهيد كه حقي براي استراحت، تفريح و... ندارد و شما هر وقت اراده كنيد مي‌توانيد اين حق را از او بگيرد. به اين ترتيب يك بار ديگر به اعتماد به نفس كودك خود خدشه وارد كرده‌ايد.
آفرين جفره‌اي
مرجع : تعادل


برچسب ها:

ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد