تاريخ: ۱۴۰۲ سه شنبه ۸ اسفند ساعت ۱۶:۲۳ بازدید: 761      نظرات: 0      کد مطلب: 22693

در صورت مسمومیت با مواد شوینده چه باید کرد


معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی گفت: در هنگام نظافت و خانه‌تکانی عید، با رعایت اصول پیشگیری، از مسمومیت با فرآورده‌های شوینده و ضدعفونی‌کننده‌ها جلوگیری کنیم.
دلیرراد در گفت وگو با ایسنا افزود: همه ساله با نزدیک شدن به آغاز سال جدید و خانه تکانی شاهد مصرف بالایی از  انواع مواد شوینده و صدعفونی کننده در بین شهروندان هستیم لذا ضروری است، هنگام نظافت و خانه‌تکانی عید، با رعایت اصول پیشگیری، از مسمومیت با فرآورده‌های شوینده و ضدعفونی‌کننده‌ها جلوگیری کنیم.
وی با اشاره به اینکه آگاهی بخشی به جهت جلوگیری از بروز مسمومیت و یا چگونگی برخورد در هنگام بروز لازم است، تصریح کرد: همیشه هنگام استفاده از فرآورده‌های شیمیایی و شوینده‌ها ابتدا در نور کافی، برچسب روی بسته‌بندی را مطالعه و سپس مصرف کنید چرا که استفاده از مواد شیمیایی در تاریکی و بدون مطالعه و آگاهی از نحوه استفاده آن‌ها می‌تواند خطرناک باشد.
معاون سازمان غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه خاطرنشان کرد: ایمن‌سازی منازل در مقابل عوامل بروز مسمومیت‌ها خصوصاً ترکیبات شوینده خانگی بسیار حائز اهمیت است، لذا استفاده نا به‌جا و بدون آگاهی از مواد شوینده و پاک‌کننده‌های شیمیایی می‌تواند خطرات جبران‌ناپذیری بر سلامت وارد کند.
وی ادامه داد: از قرار دادن مواد شوینده، ضدعفونی‌کننده و الکل در کمدهای زیر ظرفشویی اجتناب نمایید چرا که خطر مسمومیت در کودکان نوپا و ‏کنجکاو از ‏این طریق بسیار بالا است. ‏
 وی با تاکید به اینکه محصولات شیمیایی و شوینده را همیشه در ظرف اصلی‌شان نگهداری کنید، اظهار کرد: هرگز این فرآورده‌ها را در ظروف مواد خوراکی مثل بطری نوشابه نگه ندارید چرا که ممکن است کودکان و سالمندان به‌اشتباه این مواد را بخورند و دچار مسمومیت شدید شوند.
 وی با اشاره به اینکه باز کردن پنجره‌ها یکی از اصول مهم و اولیه در استفاده از شوینده‌ها است، یادآور شد: با توجه به اینکه بسیاری از ترکیبات مانند وایتکس مواد بر پایه کلر، جوهر نمک هستند بخارات سمی ایجاد می‌کنند که به مخاط دهان، بینی و ریه صدمه می‌زنند، در هنگام استفاده از این مواد، پنجره‌ها را بازشود تا هوا به‌خوبی در محیط جریان داشته باشد.
دلیرراد خاطرنشان کرد: در زمان نظافت سطوح و استفاده از ترکیبات شوینده و پاک‌کننده از دستکش لاستیکی، کفش جلوبسته و در صورت امکان ماسک استفاده شود، همچنین باید توجه داشت ماسک تنفسی معمولی هیچ‌گاه جلو بخارات متصاعد شده از شوینده‌ها و مواد شیمیایی را نمی‌تواند بگیرد و نباید به‌صرف داشتن ماسک، خود را در معرض استنشاق بخارات مواد شیمیایی قرار دهید.
دلیرراد اظهار کرد: در هنگام استفاده از محلول‌های با پایه الکلی توجه شود که این فرآورده‌ها به دلیل قابلیت تبخیر سریع آتش‌زا هستند و باید از نگه‌داری آن‌ها در کنار شعله آتش خودداری کرد حتی توصیه‌ شده است در هنگام ضدعفونی تلفن همراه، گوشی خود را ابتدا خاموش و سپس سطح آن را با محلول الکلی ضدعفونی نمایید و هنگامی‌که دست و سطوح به محلول الکلی آغشته شد، باید صبر کنید تا خودبه‌خود خشک شود.
وی گفت: استفاده از پاک‌کننده‌هایی مثل جوهر نمک، مواد شوینده و لکه بر، لوله‌بازکن، لاک پاک‌کن، سموم حشره‌کش و جونده‌کش، تینر، ضدیخ، بنزین و نفت خطرناک بوده و این مواد در صورت بلعیده شدن و تماس با پوست و چشم یا تنفس، بسیار سمی هستند لذا در صورت تماس اتفاقی پوست یا چشم با مواد شیمیایی و شوینده، برای درمان هرچه سریع‌تر آن محل را با آب فراوان شست‌وشو دهید و در صورت برطرف نشدن عوارض موضعی یا بروز علائم سوختگی، تورم، سوزش و خارش، هرچه سریع‌تر به مراکز درمانی مراجعه کنیدو هرگز از مواد قلیایی و یا اسیدی جهت خنثی‌سازی استفاده نکنید.
 دلیرراد افزود: در صورت بلع مواد با خاصیت خورندگی مانند اسیدها و قلیاها، هرگز بیمار را وادار به استفراغ نکنید چرا که این کار می‌تواند سبب وخیم شدن وضع بیمار شود لذا در صورتی که فردی ماده‌ای غیرخوراکی و سمی را بلعید و یا بخارات آن را استنشاق نماید، با مرکز اورژانس ۱۱۵ و یا مرکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم ۱۹۰ تماس بگیرید.


برچسب ها:

ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد