تاريخ: ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۰ دي ساعت ۱۰:۵۱ بازدید: 695      نظرات: 0      کد مطلب: 22473

آئین بزرگداشت استاد «عثمان محمدی» نوازنده برجسته نرمه‌نای در بوکان برگزار می‌شود


منصور جهانی ـ آئین بزرگداشت مقام هنری استاد «عثمان محمدی» ملقب به «عوسمانه سوور» از اساتید موسیقی نواحی ایران و نوازنده مطرح نرمه‌نای (نایه) به همت انجمن فرهنگی و هنری «آوای زیرک» در بوکان برگزار می‌شود. آئین بزرگداشت مقام هنری استاد «عثمان محمدی» ملقب به «عوسمانه سوور» صدای فاخر موسیقی نواحی ایران و نوازنده برجسته نرمه‌نای (نایه) به پاس شش دهه نوازندگی و هنرنمایی خلاق و ماندگار و تجلیل از 65 سال خدمات عاشقانه این هنرمند فرزانه به هنر موسیقی فولکلوریک کُردی به همت انجمن فرهنگی و هنری مردم نهاد «آوای زیرک» با حضور اساتید سرشناس فرهنگ و هنر و اجرای موسیقی نواحی و حرکات هه‌لپه‌رکی ساعت 19 روز پنج‌شنبه 21 دی ماه 1402 در سالن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهر بوکان برگزار می‌شود.

 

 در این همایش بزرگداشت به مدیریت هنری «منوچهر جهانی» روزنامه‌نگار و پژوهشگر موسیقی نواحی با نگاه «روایتی از زندگی استادانه» از یک عمر فعالیت‌های هنری استاد «عثمان محمدی» (عوسمانه سوور) نوازنده نام‌آور ساز نرمه‌نای (نایه) که دارای جوایز بهترین نوازنده و برگزیده اول جشنواره‌های بین‌المللی موسیقی و آیین‌های سنتی فولکلور در کشورهای روسیه، کرواسی و گرجستان می‌باشد، در آستانه 84 سالگی عمر پُربار این استاد يگانه و نوازنده محبوب از سوی انجمن فرهنگی و هنری مردم‌نهاد «آوای زیرک» به مدیریت دکتر «ابراهیم عثمانی» و مشارکت آکادمی موسیقی «زیرک» به مدیریت «محمد معروفی» و هم‌چنین با همکاری ویژه دکتر «خشایار صنعتی» فرماندار محترم شهرستان بوکان و حمایت‌های مردم هنردوست منطقه و همیاری جمعی از پیشران‌های اقتصادی بخش خصوصی و کارآفرینان در راستای ترویج مسئولیت اجتماعی و نیز با همراهی سایر دستگاه‌های بوکان در راه اعتلای فرهنگ و هنر و ترویج و گسترش هنر فاخر و نجیب موسیقی نواحی کُردستان تجلیل و قدردانی می‌شود.

پخش فیلم مستند زندگی هنری و بررسی آثار موسیقایی و گفت‌وگو با هنرمندان موسیقی در مورد جایگاه ایشان، مروری بر نوازندگی استاد «عوسمانه سوور» در جشنواره‌های هنری و کسب جوایز موسیقی در عرصه‌های ملی و بین‌المللی، سخنرانی اساتید مطرح و سرشناس موسیقی سنتی درباره این هنرمند، اجرای همنوازی سازهای نرمه‌نی و ضرب کُردی‌، اجرای موسیقی اصیل و خوانندگی هنرمندان پیشکسوت فولکلور منطقه موکریان، اجرای حرکات هه‌لپه‌رکی سنتی گروه« نیشتمان» بانه، پخش فیلم اجرای موسیقی ارکستر فیلارمونیک موکریان و اجرای بیت «سیده‌وان» و قطعه کنسرتوی تکنوازی نرمه‌نای و ارکستر در دستگاه شور با نوازندگی استاد عوسمانه سوور و آهنگسازی و رهبری ارکستر «کاوه فقیه‌زاده»، همراه با رونمایی از مجسمه سردیس اثر «ریبین حیدری» و تجلیل از استاد «عوسمانه سوور» با اهدای تندیس، نشان هنری، کتاب، لوح سپاس و هدایای نفیس هنری از جمله برنامه‌های این همایش تجلیل و بزرگداشت است که به مدت 3 ساعت در تالار فرهنگسرای شهر بوکان در جنوب استان آذربایجان غربی برگزار خواهد شد. استاد «عثمان محمدی» (عوسمانه سوور) از برجسته‌ترین و شاخص‌ترین نوازندگان ساز نرمه‌نی در سطح کشور به شمار می‌آید. شيوه نوازندگی منحصر به فرد و خلق آثار بی‌نظير و ماندگار، این هنرمند را به معنای واقعی در اوج و قله هنر موسيقی کُردستان، هم از نظر توانايی و تکنيک اجرا و هم از لحاظ شهرت قرار داده است. استاد «عثمان محمدی» (عوسمانه سوور) سال 1319 در روستای قره‌کند از توابع شهرستان بوکان دیده به جهان گشود. در سن نوجوانی با تأثیرپذیری از شمشال استاد «قادر عبدالله‌زاده» مشهور به «قاله مه‌ره» مشاور هیأت داوران جشنواره موسیقی نواحی کرمان به فراگیری شمشال پرداخت و به زودی نوازندگی این ساز را با شمشالی که استاد «قاله مه‌ره» برایش تهیه کرده بود، فرا گرفت و سپس به نوازندگی ساز «دوزله» روی آورد و پس از کسب مهارت لازم در نوازندگی دوزله به صورت جدی و حرفه‌ای به فراگیری ساز «نرمه‌نای» پرداخت.

 

 او سپس به کُردستان عراق رفت و نوازندگی مقام‌های محلی را نزد استاد «حسن نی» در شهر سلیمانیه آموخت. در سال 1345 فعالیت هنری خود را با همکاری هنرمندان مطرح منطقه موکریان در جنوب استان آذربایجان غربی آغاز کرد و با خوانندگان سرشناسی همچون استاد حسن زیرک، علی خندان، عبدالله هوشمند «عه‌به ده‌رژی»، سیدعلی رحیم‌پور (سردشتی)، سیدابراهیم سقزی و ... در مجالس و برنامه‌های مختلف هنری به اجرای برنامه پرداخت. استاد «عوسمانه سوور» دارای آثار بسیار متعددی شامل اجراهای خصوصی به همراه خوانندگان مختلف می‌باشد و در سال‌های دهه 1380 در ضبط و تولید دو آلبوم موسیقی به نام‌های «گولی» و «هه‌ژان» که با صدای «خه‌بات مولودی» با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شده‌اند، به نوازندگی و سولوی تکنوازی نرمه‌نی پرداخته است. ایشان در چندین دوره جشنواره موسیقی در شهرهای تهران، سنندج، مهاباد، بوکان، سردشت، سقز و جشنواره سراسری موسیقی نواحی ایران در کرمان شرکت نموده و با کسب رتبه‌های برتر، جوایز و لوح تقدیرهای مختلفی را از این رویدادهای هنری به دست آورده است. استاد «عثمان محمدی» (عوسمانه سوور) دارای بیش از 60 سال سابقه نوازندگی در ارکسترهای منطقه‌ای و گروه‌های موسیقی سنتی و همکاری با هنرمندان و استادان برجسته موسیقی کُردستان می‌باشد. وی در حال حاضر ساکن شهرستان بوکان در استان آذربایجان غربی بوده و از راه نوازندگی امرار معاش می‌کند و در بین مردم هنردوست مناطق کُردستان از احترام و جایگاه خاصی برخوردار است.



برچسب ها:

ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد