تاريخ: ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۹ آذر ساعت ۱۲:۳ | بازدید: 1258 نظرات: 1 کد مطلب: 22379 |
به گزارش هاژه، درحالیکه میزان بارشها به شکلی بیسابقه در ایران کاهش یافته، خبرهایی از بارش 2 متری در نواحی مرزی ترکیه با ایران منتشر شده که این موضوع احتمال بارورکردن ابرها در آنسوی مرزهای کشور را قوت بخشیده است.
برخلاف پیشبینیهای هواشناسی در ایران که همه پاییز امسال را فرانرمال و سیلآسا پیشبینی میکردند، نه تنها شاهد بارشی نرمال نبودیم، بلکه کمبارشی پاییز امسال رکوردهای چند سال گذشته را هم جابجا کرده است.
تعداد زیادی از کشاورزان غرب کشور با پشتبستن به پیشبینیهای هواشناسی، کاشت گندم را زودتر از قبل انجام دادند و حالا با نبود بارشها، دچار ضرر و زیانی گسترده شدهاند.
در روزهای اخیر فیلمها و عکسهای از شهرهای ترکیه و ارتفاعات هم مرز این کشور با ایران موجی از پرسش را برای شهروندان ایجاد کرده که چرا ترکیه غرق در برف است و پاییز شهرهای غربی ایران با خشکسالی سپری میشود.
تاکنون مقامات رسمی و بلندپایه ترکیه و ایران به این موضوع واکنش نشان ندادهاند اما در تازهترین اظهارات رییس سازمان هواشناسی کشور در پاسخ به این پرسش که چرا در ترکیه برف میبارد و در ایران خشکسالیست، گفته موضوع بارور کردن ابرها موضوعی علمی، قابل انجام و بررسی است.
در سالهای گذشته سیاستهای آبی ترکیه در قبال کشورهای همسایه همواره مورد انتقاد بوده به نحوی که پر آب بودن این کشور به قیمت خشک شدن کشورهای سوریه، عراق و ایران تمام شده است.
سدسازیهای ترکیه بر روی رودخانههایی که مسیر آنها از کشورهای همسایه میگذرد همواره مورد انتقاد بوده ولی این کشور همچنان درحال توسعه سدها برای ذخیره آب و تولید برق و ... است.
بر اساس گزارش سازمان هواشناسی ایران بارشها در ۲۸ استان کشور نسبت به دوره بلندمدت منفی شده است. در مجموع بارشها در کشور نسبت به دوره بلندمدت ۴۰.۵ درصد کاهش یافته است.
تغییرات یکباره الگوهای هواشناسی در ایران به ویژه در غرب کشور احتمال بارور کردن ابرها در آنسوی مرز را قوت بخشیده و باید منتظر ماند تا سازمان هواشناسی کشور بررسیها در این زمینه را آغاز و اعلام نماید.
|