تاريخ: ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر ساعت ۱۷:۵۵ بازدید: 2241      نظرات: 0      کد مطلب: 22256
بازآفرینی نمادهای فرهنگی به رودخانه مهاباد رسید

پل پیاده با معماری تاریخی احداث می‌شود

مصاحبه:امیر قادری


به گزارش هاژه، در ادامه بازآفرینی نمادها و سمبل‌های فرهنگی شهر مهاباد، اینبار شهرداری تصمیم گرفته یک پل پیاده در این شهر با معماری تاریخی احداث نماید.
در طول چند سال گذشته شهرداری مهاباد بازآفرینی و مرمت بناهای تاریخی این شهر را بصورت جدی در دستور کار قرار داده و در نتیجه آن حوضخانه رستم‌بگ، حوضخانه عباس‌آغا مرمت و بازآفرینی کاروان‌سرای سیمون در جوار حمام تاریخی میرزا رسول آغاز شده است.
اگرچه سال‌هاست کارشناسان حوزه شهرسازی اعلام می‌کنند که شهر تنها مجموعه‌ای از ساختمان، خیابان و پارک نیست و باید سیمای شهر بیان‌کننده فرهنگ، تاریخ، هنر و هویت یک شهر باشد، اما آنچه در بسیاری از شهرها شاهد آن هستیم ساختن و ساختن و به عبارتی اجرای برخی پروژه و طرح حول محور خیابان‌سازی و روان‌سازی ترافیک برای عبور و مرور است.
بنظر می‌رسد مدیریت شهری مهاباد بعد از عبور از بحران‌های متعدد، مجالی یافته تا سیمای شهر را سروسامان دهد و در تازه‌ترین اقدام شهردار مهاباد پروژه اتصال خیابان زندان به پارک خانواده را از طریق احداث پل پیاده اجرایی کرد.
 
 
 
بابک رستم‌پور در گفتگو با هاژه با بیان اینکه این پل‌ قرار است با معماری تاریخی بر روی رودخانه مهاباد احداث شود، اظهار کرد: عملیات احداث پل از امروز با برداشتن سازه  فلزی آن شروع شده است و انتظار می‌رود تا پایان سال جاری، ساخت پل جدید به اتمام برسد.
وی با اشاره به ویژگی‌های فنی پروژه افزود: این پل که یکی از مطالبات شهروندان مهابادیست، شش متر عرض و ۶٠ متر طول خواهد داشت که با ترکیبی از خشت لعابدار و سنگ ساخته خواهد شد. 
رستم‌پور تصریح کرد: سبک طراحی و معماری آن از قوس و جدارەهای خشتی اماکن تاریخی مهاباد، مانند مسجد سوور الهام گرفته است و طراحی منحصر به فرد و متناسب با بافت فرهنگی و تاریخی شهر خواهد داشت.
شهردار مهاباد در پایان اضافه کرد: برای تسریع در روند احداث و تأمین به‌موقع اعتبارات، پروژه احداث پل پیاده این شهر بصورت امانی اجرا و احداث می‌شود. 
به گزارش هاژه، سال ٩۶، طرحی تحت عنوان پل فلزی پیاده‌رو (شهید آرمان مامندی) شروع و سازه فلزی آن مستقر شد. شهردار وقت وعده پایان طرح را سال ٩٧ اعلام کرد اما پس از گذشت ۶ سال، پروژە به حال خود رها شد و موجب نارضایتی شهروندان و ساکنان آن محدوده شده بود. دلیل عدم اتمام پل اتصال خیابان پشت زندان به پارک خانواده، اشکالات فنی، مهندسی و طراحی آن بیان شده است.
 
 
 
شهرداری مهاباد با اتخاذ تصمیمی جدی برای ساماندهی این نقطه از شهر، ضمن اینکه به یکی از مطالبات  چندین ساله شهروندان در خصوص تعیین تکلیف پروژه پل فلزی پشت زندان جامه عمل می‌پوشاند، فضای پویا و سرزنده‌ را جایگزین فضای مرده و راکد این نقطه از شهر می‌کند.
 اگرچه تخریب پل تاریخی سوور بر روی رودخانه مهاباد در ده‌های گذشته یکی از صدمات جبران ناپذیر به هویت تاریخی رودخانه این شهر بود ولی ساخت پل پیاده جدید با معماری اصیل و منطبق با برخی بناها ازجمله مسجد سوور، حمام میرزا رسول و حوضخانه‌های این شهر، هویت رودخانه مهاباد را دوباره به بخش تاریخی شهر گره می‌زند.
 
 
توضیح: عکس تزئینی است.



ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد