تاريخ: ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۵ بهمن ساعت ۲۰:۴۲ بازدید: 750      نظرات: 2      کد مطلب: 3189

به مناسبت هجدهمین سال تجدید بنای کتابخانه شیخ شلتوت


هاژه_امروز ۲۵ بهمن ماه ۱۸ سال از زمان افتتاح و بهره برداری ساختمان و بنای کتابخانه شیخ شلتوت می گذرد و این کتابخانه در طی این سالها محلی برای مطالعه پژوهشگران ، محققان ،دانش آموزان و همه ی کسانی که علاقمند به دانش اندوزی و کسب معلومات می باشند، بوده است و بسیاری از کسانی که زمانی از سالن مطالعه این کتابخانه برای ورود به دانشگاه استفاده می کردند و از ابتدای شروع به کار کتابخانه تا زمان تعطیلی آن حضور داشتند و با تمام توان خود درس می خواندند و شوق یادگیری و ورود به مقاطع تحصیلی بالاتر را داشتند، خوشبختانه امروزه جایگاهی در جامعه دارند و بسیاری تا مقاطع دکترا ادامه تحصیل داده اند و برخی هم استاد دانشگاه، معلم، وکیل، قاضی، حسابدار، پزشک، کارمند و .... شده اند .
و اما از این میان و از خیل زیاد فارغ التحصیلان دانشگاهی و در حال حاضر شاغل متاسفانه کمتر کسی پیدا شده که از نقش کتابخانه در پیشرفت زندگی علمی و شخصی اش سخن بگوید و از زحمت کتابداران یادی بکند، و حال این وضعیت چگونگی پاسداشت زحمات و تقدیر از  کسانی است که رنج خدمت به دانش آموختگان را متحمل شده اند و این نحوه تشکر و قدردانی از جانب کسانی است که خودشان جز تحصیل کردگان و به اصطلاح قشر باسواد و درس خوانده هستند.
البته کتابداران بنا بر وظیفه ای که دارند و رسالت شغلی و حرفه ای اشان هیچ گاه چشمداشت تقدیر و تشکر را از هیچ احدی نداشته و ندارند، ولی همگی ما خوب می دانیم که سپاسگزاری و نحوه خوب انجام آن چه تاثیری در روحیه انسان دارد و تا چه حد موجب خوشحالی و میزان راندمان کار یک فرد می گردد، و اگر ما فرهنگ پاسداشت را در جامعه خود مراعات کنیم تا چه میزان در بالا بردن روحیه تلاش و خدمت بیشتر موثر خواهیم بود .
هر سال به مناسبت های مختلف و ایام ویژه مثلا روز معلم، روز کارمند، روز  پرستار و ... از خدمتگزاران خود در طیف های مختلف شغلی یاد می کنیم و به نحوی از خدمات و زحماتشان قدردانی می شود، ولی متاسفانه برای قشر فرهنگی کارکنان کتابخانه های عمومی تنها از طرف نهاد مربوطه خودشان توجه می شود و از طرف  دیگر ارگان های دولتی و مردم نهاد کمترین توجهی به وضعیت کتابخانه های عمومی و کتابداران نمی شود، و این مساله نه در شهر ما ، متاسفانه در اکثر شهرهای کشورمان دیده می شود .
در این میان بر فرهیختگان و نخبگان جامعه که خود زمانی از اعضای کتابخانه های عمومی بوده اند، لازم است که به وجود کتابخانه ها و نقش آنها در سلامت جامعه تاکید داشته باشند و با همکاری و ارتباط خود با کتابخانه های عمومی زمینه را برای گسترش فرهنگ مطالعه و کتاب خوانی در جامعه به شدت گریزان از این فرهنگ مثبت و موثر آماده نمایند و کتابداران این سفیران دانایی و قشر زحمتکش را بیش از پیش دریابند و حداقل در هفته کتاب ، کتاب خوانی و روز کتابدار یادی از این عزیزان بنماید و با حضور خود در کتابخانه ها ضمن دلگرم نمودن کارکنان و افزایش انگیزه خدمت ، باعث توجه مردم به کتابخانه عمومی و تشویق آنان به مطالعه گردند، در این میان نقش مسئولان ادارات ، کارمندان، معلمان و به ویژه شورای شهر و شهرداری بیشتر از همه به چشم می آید و دید و بازدید آنها از کتابخانه های عمومی و دیدار با کتابداران امر مهمی در پیشرفت کتابخانه ها از لحاظ نحوه خدمات دهی و افزایش اعضای کتابخوان به شمار می آید، به امید روزی که مسئولان شهرمان و فعالان عرصه علم  ، فرهنگ و ادب اهمیت کتابخانه ها را در کاهش آسیب ها ی اجتماعی دریابند و به کتاب به عنوان ابزار دانایی و مبارزه با بسیاری از کژی های جامعه امان نگاه کنند نه صرفا وسیله ای برای سرگرمی و پرکردن اوقات فراغت.


برچسب ها:

ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

واحد ۱۳۹۸/۷/۲۵
کتابخانه شیخ شلتوت یکی از بهترین محل هایی بوده که در زندگی خود به آن پا گذاشته ام و پیشرفت تحصیلی ام را مدیون این کتابخانه و آقای سالاری عزیز هستم
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

قادری ۱۳۹۵/۱۱/۲۶
کتابخانه جایگاه فرهنگی خود را در جامعه دارد. همه این خدمت فرهنگی را می بینند و اما این که به اندازه سایر حرفه های دیگر در مناسبت ها کمتر زبانزد است ریشه اش به آموزش و پرورش برمی گردد. متاسفانه سالیان است که دکتر و مهندس و امثال آن ها شناخته شده است. کتابدار را یا نمی شناسند و یا در حد یک امانت دهنده این در حالی است که کتابداران حافظان اندیشه بشریت هستند و رابطان و پل های ارتباطی علم و جامعه علمی.

نظر خود را براي ما ارسال كنيد