تاريخ: ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ شهريور ساعت ۱۱:۴۶ | بازدید: 1037 نظرات: 0 کد مطلب: 21820 |
نهادهایی مانند سازمان سرمایهگذاری ابوظبی و صندوق سرمایهگذاری عمومی عربستان سعودی که به علت افزایش قابل توجه قیمت نفت و گاز در سال گذشته میلادی به ثروت قابل توجهی دست پیدا کردند، میلیاردها دلار در زمینههای مختلف، از بخش فناوری و مالی گرفته تا ورزش، سرمایهگذاری کردهاند.
آنطور که اکوایران به نقل از بلومبرگ گزارش داده است، این سرمایهگذاری باعث جذب سرمایهگذاران بزرگ جهان شده است؛ از «ری دالیو» - میلیاردر آمریکایی - گرفته تا «راجیف مسیرا» - بانکدار مستقر در لندن. همه این نامهای بزرگ در تجارت جهان، در حال همکاری با مدیران صندوقهای ثروت ملی در خاورمیانه هستند.
«شیخ طحنون بن زاید آل نهیان»
شیخ طحنون بن زاید آل نهیان - فرزند بنیانگذار امارات متحده عربی که در اواخر دهه 60 میلادی متولد شد، مدیریت یک امپراتوری 1.5 تریلیون دلاری شامل دو صندوق ثروت ملی، مهم ترین شرکت سرمایهگذاری خصوصی منطقه، بزرگترین وام دهنده امارات و بزرگترین شرکت ثبتشده در این کشور را بر عهده دارد. شیخ طحنون همچنین یکی از دو معاون حاکم ابوظبی، مشاور امنیت ملی و برادر رئیس کنونی امارات متحده عربی است که باعث قدرت و تأثیرگذاری بالای او شده است.
سازمان سرمایهگذاری ابوظبی که از ماه مارس توسط شیخ طحنون مدیریت میشود، از آغاز سال 2022 به دومین صندوق ثروت ملی خاورمیانه از نظر میزان سرمایهگذاری تبدیل شده است. به عنوان رئیس شرکت هلدینگ توسعه ابوظبی، او داراییهایی به ارزش میلیاردها دلار در مصر خریداری کرده و تصمیم دارد برای کمک به اقتصاد ترکیه، در این کشور سرمایهگذاری کند.
«منصور بن زاید آل نهیان»
منصور بن زاید آل نهیان برادر شیخ طحنون بن زاید آل نهیان و رئیس امارات متحده عربی است. شیخ منصور را شاید بیشتر در سطح جهانی به عنوان مالک باشگاه فوتبال منچستر سیتی میشناسند. او یکی از تأثیرگذارترین تاجران امارات محسوب میشود.
شیخ منصور که در سِمت مشاور رئیس امارات متحده عربی و معاون نخستوزیر این کشور نیز فعالیت دارد، در ماه مارس به عنوان رئیس «شرکت سرمایهگذاری مبادله» به ارزش 276 میلیارد دلار انتخاب شد.
از سرمایه گذاری در بخش مراقبتهای بهداشتی گرفته تا امور مالی، شرکت مبادله در خط مقدم تلاشها برای تنوع بخشیدن به اقتصاد ابوظبی و دور کردن اقتصاد امارات از نفت بوده است.
شیخ منصور همچنین رئیس سازمان سرمایهگذاری امارات به ارزش 90 میلیارد دلار است. سازمان سرمایهگذاری امارات صاحب 60 درصد از شرکت مخابرات امارات متحده عربی به ارزش کلی 60 میلیارد دلار است.
«یاسر الرمیان»
یاسر الرمیان به عنوان مدیر صندوق سرمایهگذاری عمومی عربستان سعودی، یکی از اعضای اصلی برای تحقق هدف «محمد بن سلمان» - ولیعهد سعودی - در تحول اقتصاد عربستان تا سال 2030 است.
از شهر 500 میلیارد دلاری در عربستان موسوم به «نِئوم» و معاملاتی که اقتصاد ورزش را در سطح جهان متحول میکند تا سرمایهگذاری در معدن، فناوری و صنعت بازیهای ویدئویی، صندوق سرمایهگذاری عمومی عربستان به عنوان پیشرو در مسیر حرکت این کشور به سوی تحول شناخته میشود. این صندوقِ 760 میلیارد دلاری که توانست سود فراوانی از افزایش قیمت نفت در سال 2022 به دست آورد، از سال گذشته میلادی تاکنون بیش از هر صندوق دیگری در منطقه، سرمایهگذاری کرده است.
صندوق سرمایهگذاری عمومی عربستان سعودی همچنین صاحب سهام در غول نفتی آرامکو در این کشور است.
«منصور آل محمود»
منصور ابراهیم آل محمود مدیرعامل سازمان سرمایهگذاری قطر به ارزش 450 میلیارد دلار است؛ شرکتی که به نمایندگی از دولت قطر به سرمایهگذاری میپردازد. این سازمان یکی از بزرگترین سرمایهگذاران مستقل در اروپا محسوب میشود. منصور ابراهیم آل محمود به عنوان مدیرعامل این سازمان، مسئولیت مدیریت و نظارت بر سرمایهگذاریهای انجامشده در اروپا را بر عهده دارد.
سازمان سرمایهگذاری قطر در شرکتهای فعال در بخش معدن مانند «گلنکور» تا سوپرمارکتهای زنجیرهای مانند «سینزبوریز» و شرکت خودروسازی «فولکسواگن» سهام دارد.
آل محمود که در سال 2018 به عنوان مدیرعامل سازمان سرمایهگذاری قطر منصوب شد، در اوایل سال جاری میلادی اعلام کرد که این صندوق، سرمایهگذاریهای خود در آسیا و ایالات آمریکا را افزایش میدهد و قصد دارد در زمینه تغییرات اقلیمی، زیرساختها و دیجیتالیسازی نیز سرمایهگذاری کند.
|