تاريخ: ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۹ مرداد ساعت ۱۲:۴۶ بازدید: 565      نظرات: 0      کد مطلب: 21665
شادی امروز با روزهای سخت گذشته ارتباط دارد

آیا افراد خوشبین شاد هستند ؟


افراد شاد تمایل دارند در مورد بهبود رضایت از زندگی خود در طول زمان اغراق کنند، در حالی که افراد ناشاد عموما تمایل دارند که در مورد کاهش سطح شادی خود اغراق کنند
خوشبختی یکی از اساسی ترین بخش های زندگی انسان است و اگرچه دستیابی به آن همیشه آسان نیست اما باعث می شود فرد احساس آرامش و شادی داشته باشد.افراد شاد تمایل دارند در مورد بهبود رضایت از زندگی خود در طول زمان اغراق کنند، در حالی که افراد ناشاد عموما تمایل دارند که در مورد کاهش سطح شادی خود اغراق کنند محققان علوم روان ‌شناسی دریافتند یکی از دلایلی که رسیدن به شادی می‌تواند بسیار دشوار به نظر برسد، این است که احساس ما در زمان حال اغلب با آنچه در گذشته احساس ‌کردیم تداخل دارد.
احساس شادی و خوشبختی پدیده ای مرموز و پیچیده بوده و یافته های محققان نشان می دهد: مشکلات تجربه شده پیشین در کاهش سطح شادی امروز افراد موثر است.  به بیان ساده، ممکن است در شرایطی که امروزه شاد و فاقد مشکل هستید، با به یاد آوردن مشکلات پیشین خود دچار عذاب و احساس ناراحتی شوید.
 دکتر  آلبرتو پراتی از پژوهشگران این مطالعه و استاد دانشگاه کالج لندن و پژوهشگر دانشگاه آکسفورد در این رابطه می گوید:‌افراد شاد تمایل دارند در مورد بهبود رضایت از زندگی خود در طول زمان اغراق کنند، در حالی که افراد ناشاد عموما تمایل دارند که در مورد کاهش سطح شادی خود اغراق کنند که این موضوع نشان دهنده سردرگمی خاصی بین احساس شادی و شرایط روحی فرد است.
دکتر کلودیا سنیک استاد دانشگاه سوربن و از دیگر محققان این تیم پژوهشی در تکمیل توضیحات همکارش می گوید: ما با تجزیه و تحلیل داده ‌های موجود از نظرسنجی مستمر پانل اجتماعی – اقتصادی آلمان، که بر ارزیابی رفاه ۱۱۰۵۶ شهروند آلمانی بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۶ متمرکز بود، به این یافته‌ها رسیدیم. طی این تحقیقات، شرکت‌ کنندگان به صورت سالانه سطح رضایت خود را از زندگی گزارش کرده و در مقیاس ۱ تا ۱۰ به آن نمره دادند.  علاوه بر این، از آن ها خواسته شد یکی از ۹ نمودار خطی را انتخاب کنند که نشان دهنده روند رضایت آنها در آن طول ده سال گذشته است.
به طور کلی، پراتی و سنیک متوجه شدند که نمودار ها تا حد زیادی با پاسخ ‌های هر فرد در مورد بهزیستی خود در طول سال‌ های قبل همسو هستند. افرادی که از زندگی رضایت بیشتری داشتند، بیشتر احتمال داشت نموداری را انتخاب کنند که روند بهبود را نشان دهد. آن هایی که در وسط قرار گرفتند، به احتمال زیاد نمودارهایی را انتخاب کردند که فقط پیشرفت‌ های کمی داشتند، و آن هایی که از زندگی خود ناراضی بودند، معمولاً نمودار هایی را انتخاب می ‌کردند که نشان ‌دهنده کاهش سطح رفاه بودند.
محققان در این رابطه توضیح می دهند: مردم می توانند به یاد بیاورند که قبلاً چه احساسی در مورد زندگی خود داشتند و همچنین تمایل دارند این خاطره را با احساسی که در حال حاضر دارند مخلوط کنند.
برای بررسی بیشتر این موضوع، تیم تحقیقاتی از داده‌های بیش از ۲۰ هزار شرکت ‌کننده استفاده کرد که از سال ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۷ بخشی از بررسی پانل خانواده بریتانیا بودند. طی این مطالعه سطح رضایت از زندگی آن ها در مقیاس ۱ تا ۷ اندازه ‌گیری شده و علاوه بر این، آن ها هرگونه تغییر در رضایت خود از زندگی شان را گزارش کردند.
هر دو مجموعه داده به طور واضحی نشان می‌ دهند که مردم در هنگام دستیابی به شادی، همواره لحظات تلخ گذشته را در خاطر داشته و این موضوع می ‌تواند توضیح دهد که چرا افراد شاد، خوشبین‌ تر هستند. شرح کامل این یافته ها در آخرین شماره مجله  تخصصی Psychological Science منتشر شده است.
 
مرجع : خبرگزاری علم و فرهنگ


برچسب ها:

ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد