به گزارش هاژه، غار کرفتو در مرز همسایگی دو استان آذربایجان غربی و استان کوردستان قرار دارد و ساخت یک مرکز بوجاری در نزدیکی این غار انتقادهایی را بدنبال داشته است.
مسوولان استان کوردستان و در رأس آن میراث فرهنگی، صدور مجوز برای این پروژه برای ثبت جهانی غار کرفتو را یک مشکل اعلام کرده و از نظر مساعد مسوولان آذربایجان غربی برای این پروژه انتقاده کرده است.
در چند سال گذشته مسوولان شهرستان تکاب در آذربایجانغربی، مجوز ایجاد مرکز بوجاری در نزدیکی مرز استان کوردستان صادر کردهاند، سرمایهگذار پروژه هم از رتبههای برتر کنکور و فارغ التحصیلان رشته مهندسی کشاورزی است و چند میلیارد تومان برای تأسیسی مرکز بوجاری هزینه کرده است.
حالا این پروژه که تمامی مراحل اداری را طی کرده و به مرحله اجرا رسیده، با انتقاد مسوولان استان کوردستان روبرو شده است.
مسوولان شهر دیواندره و استان کوردستان در گفتگو با رسانهها اعلام کردهاند که حریم 3 هزار متری برای این حریم رعایت نشده است.
مدیر این پروژه نیز با ارائه مدارکی دال بر تایید استعلامات، در گفتگو با هاژه میگوید که بعد از فارغ التحصیلی و بنا به ضرورت این منطقه تصمیم به احداث مرکز بوجاری گرفته تا ضمن جلوگیری از خامفروشی محصولات کشاورزی، کسب درآمدی برای خود و تعدادی از افراد داشته باشد، همچنین دانش کسب شده در رشته تحصیلی خود را در این پروژه بکار بگیرد.
به گفته فرهاد برازنده، از چند سال قبل که تصمیم به احداث این مرکز گرفته، مراحل قانونی را طی کرده و در تمامی استعلامات صورت گرفته، حریم مورد نظر رعایت شده است.
وی افزود: در مراحل پایانی کار، مسوولان استان کوردستان برای به نتیجه رسیدن این پروژه کارشکنی میکنند.
وی تصریح کرد: برای پیگیری موضوع به وزارتخانه میراث فرهنگی مراجعه کرده و در آنجا، رعایت حریم برای پروژه تایید شده است.
وی در پایان اضافه کرد: این مرکز یک واحد بزرگ صنعتی و یا آلاینده محسوب نمیشود، در طول سال فعال نیست و بر خلاف اظهار نظر مسوولان استان کوردستان، برابر استعلامات صورت گرفته در حریم واقع نشده است، لذا امیدواریم مسوولان استان کوردستان با بررسی واقعگرایانه نظر مساعدی برای این پروژه داشته باشند چراکه یکی از مراکز مورد نیاز برای کشاورزان منطقه است.