تاريخ: ۱۴۰۲ دوشنبه ۲ مرداد ساعت ۱۸:۲۰ | بازدید: 932 نظرات: 0 کد مطلب: 21565 |
چه چیزی باعث گرمازدگی میشود؟
گرمازدگی در وهله نخست به دلیل قرار گرفتن طولانی مدت در معرض دمای بالا و گرمای بیش از حد ایجاد میشود که منجر به ناتوانی بدن در تنظیم دمای مرکزی میشود. دو نوع گرمازدگی وجود دارند:
گرمازدگی ناشی از فعالیت بدنی (Exertional heatstroke): بر اثر فعالیت بدنی شدید در محیط گرم و مرطوب رخ میدهد. گرمازدگی ناشی از فعالیت بدنی میتواند افراد جوان و سالمی را که به دمای بالا عادت ندارند یا هیدراتاسیون کافی را در طول فعالیت بدنی حفظ نمیکنند تحت تاثیر قرار دهد.
گرمازدگی ناشی از شرایط بدنی یا گرمازدگی کلاسیک (Non – Exertional heatstroke): از آن تحت عنوان گرمازدگی محیطی نیز یاد میشود و به طور مستقیم با فعالیت بدنی مرتبط نیست و معمولا زمانی رخ میدهد که افراد در معرض دمای بالا یا فضاهای بسته بدون تهویه قرار میگیرند. این نوع گرمازدگی میتواند افراد را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد به ویژه افراد مسن، نوزادان و افرادی که دارای بیماریهای زمینهای مانند دیابت هستند در مقابل این نوع از گرمازدگی آسیب پذیر میباشند.
چگونه از گرمازدگی جلوگیری کنیم؟
نحوه درمان فردی که دچار گرمازدگی شده است
اگر شما یا شخص دیگری علائم گرمازدگی مانند ضربان قلب سریع، تنفس سریع، دمای بدن بالا، کم آبی یا حالت تهوع را تجربه کرده اید در ادامه به چند مرحله برای پایین آوردن دمای بدن در زمان انتظار برای رسیدن کمکهای پزشکی اورژانسی اشاره میکنیم:
دراز بکشید و پاهای خود را بالا بیاورید
لباسهای تنگ را در بیاورید
برای کاهش دمای بدن از فن یا کولر استفاده کنید
از کمپرس سرد استفاده کنید
مایعات زیاد بنوشید و هیدراته باقی بمانید
این مراحل را تا زمانی که کمک حرفهای به بیمار برسد دنبال کنید.
الجزیره-فرارو
|