به گزارش هاژه به نقل از قاصدک خبر، به گفته محققان، حدود ۶۲ درصد از مردم پای راست را روی پای چپ می اندازند، ۲۶ درصد به شکل مخالف پای چپ را روی راست انداخته و ۱۲ درصد هیچ ترجیحی ندارند. معمولاً دو راه برای نشستن روی صندلی و پا رو پا انداختن وجود دارد که یکی در ناحیه زانو و دیگری در ناحیه مچ پا است. اما آیا این نوع نشستن برای سلامتی و وضعیت بدن مضر است؟
آدام تیلور (Adam Taylor) پروفسور و مدیر مرکز آموزش آناتومی بالینی در دانشگاه لنکستر می گوید: برای شروع، تحقیقات نشان می دهد که نشستن و قرار دادن پاها به صورت ضربدری می تواند ناهماهنگی باسن را افزایش دهد و یکی از آنها را بالاتر از دیگری قرار دهد. همچنین سرعت حرکت خون در رگ های خونی اندام تحتانی را تغییر می دهد که می تواند خطر لخته شدن خون را افزایش دهد.
بیشتر تحقیقات نشان می دهد: قرار دادن ضربدری زانو بدتر از مچ پا است.
در واقع، نشستن به این صورت می تواند باعث افزایش فشار خون شما به دلیل تجمع خون در رگ ها شود و قلب شما مجبور است بیشتر کار کند. این امر می تواند خطر آسیب به رگ های خونی را افزایش دهد، به همین دلیل است که وقتی فشار خون خود را اندازه گیری می کنید، باید پاهای خود را صاف روی زمین بگذارید.
به گفته تیلور، هر چه بیشتر و بیشتر پاها را به صورت ضربدری روی هم بیاندازید، احتمال تغییرات طولانی مدت در طول عضلات و آرایش استخوان لگنتان بیشتر است. این امر می تواند باعث ناهماهنگی ستون فقرات و شانه ها شود. گفتنی است که موقعیت سر شما به طور بالقوه می تواند به دلیل تغییر در استخوان های گردن از هم ترازی خارج شود، زیرا در این وضعیت ستون فقرات سعی می کند تا مرکز ثقل شما را بالای لگن نگه دارد.
تیلور اضافه می کند: همچنین گردن می تواند به دلیل ضعیف تر بودن یک طرف بدن از طرف دیگر تحت تأثیر قرار گیرد. همین عدم تعادل را می توان در عضلات لگن و کمر در نتیجه وضعیت نامناسب و استرس ها و فشارهای ناشی از نشستن به صورت ضربدری مشاهده کرد. درضمن ممکن است به دلیل کشش طولانی مدت عضلات گلوتئال در یک طرف، لگن ضعیف تر شود.
نشستن طولانی مدت با پاهای روی هم، احتمال تراز غیر طبیعی ستون فقرات و سایر ناهنجاری ها را افزایش می دهد. همچنین می تواند باعث سندرم درد تروکانتریک بیشتر شود که یک بیماری شایع و دردناک است که قسمت بیرونی باسن و ران را تحت تاثیر قرار می دهد.
تحقیقات همچنین نشان می دهد: نشستن با پاهای روی هم میتواند عصب پرونئال که به عنوان عصب فیبولار نیز شناخته می شود را در زیر پای شما در معرض فشار و آسیب قرار دهد.
همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می دهد: پا روی هم انداختن می تواند بر تولید اسپرم تأثیر بگذارد. این موضوع به این دلیل است که دمای بیضه ها باید بین ۲ تا ۶ درجه سانتی گراد و کمتر از دمای استاندارد بدن باشد.
به دلیل تفاوت در آناتومی مردان و زنان، انداختن پاها رو هم در هنگام نشستن برای زنان بسیار آسان تر است به خصوص به این دلیل که مردان دامنه حرکتی کمتری در ناحیه لگن دارند.
به گفته محققان، اگر می توانید بهتر است از روی هم قرار دادن پاهای خود اجتناب کنید. بنابراین با در نظر گرفتن این موضوع، توصیه اصلی این است که برای مدت طولانی در یک وضعیت ثابت ننشینید و به طور منظم فعال باشید.