تاريخ: ۱۴۰۲ جمعه ۱۶ تير ساعت ۹:۴۶ | بازدید: 940 نظرات: 0 کد مطلب: 21480 |
جوانان به شکل فزاینده ای در معرض خطر رادیکال شدن به سمت ایدئولوژی های افراطی قرار دارند. ظهور رسانه های اجتماعی اجازه داده پیام های افراطی و اطلاعات غلط به سطوح بی سابقه ای از دسترسی به ذهن جوانان برسند. این خطر با سطوح بالاتری از عواملی مانند نابرابری اقتصادی و قطبی سازی سیاسی تقویت می شود.
به گزارش هاژه به نقل از فیر آبزرور، بهترین داده هایی که ما در اختیار داریم واقعیت این خطر را بازتاب می دهد: جرایم ناشی از نفرت، تیراندازی در مدارس، و تهدیدات غیر قانونی همگی با عادی سازی انبوه دیدگاه های نفرت انگیز، افراطی و توطئه آمیز از طریق سیستم سیاسی در حال افزایش هستند.
مدارارس در موقعیتی منحصر به فرد برای کمک به تاب آوری در برابر رادیکالیسم قرار دارند. بسیاری از مدارس در حال حاضر برنامه هایی را اجرا می کنند که به طور غیرمستقیم مهارت های تاب آوری را از طریق یادگیری اجتماعی و عاطفی توسعه می دهند. برای نشان دادن این موضوع ما به درک درستی از ذهنیتهای افراطی نیاز داریم.
در سالیان اخیر تحقیقات پیرامون رادیکال شدن، گامهای مهمی در درک افراط گرایان برداشته است. کلید این امر همان چیزی است که "ساختارهای تفکر" نامیده می شود.
ساختارهای تفکر به جای این که مربوط به این باشد که فرد به چه چیزی فکر می کند به روش هایی که ما اطلاعات را پردازش و سازماندهی می کنیم مربوط می شوند. باورهای افراطی با سطوح پایین تری از پیچیدگی شناختی مانند تمایل به دیدن جهان از نظر سیاه و سفید بودن و سطوح پایین تر پیچیدگی یکپارچه که توانایی فرد برای آشتی دادن دیدگاههای متضاد است مرتبط می باشد.
باورهای افراطی هم چنین با ناتوانی در به روز رسانی دیدگاه ها به دنبال شواهد متناقض و ترجیح تفکر شهودی (و واکنشی عاطفی) به جای تفکر تحلیلی مرتبط است.
در حالی که مشخص نیست که آیا این عوامل علل مستقیم افراط گرایی هستند یا خیر نکته مهم آن است که افراط گرایان صرفنظر از ایدئولوژی شان تمایل دارند ساختارهای فکری خاصی در کنار خود باورها داشته باشند. ایجاد و حفظ عادات فکری سالم راهی مستقیم برای ایجاد تاب آوری در برابر پیام های ایدئولوژیک افراطی است.
برای افرادی که با برنامه های یادگیری اجتماعی و عاطفی آشنایی دارند جای تعجبی ندارد که آن برنامه ظرفیت ایجاد ساختارهای مثبت تفکر را دارد. همکاری برای یادگیری آکادمیک، اجتماعی و عاطفی (CASEL) پنج شایستگی کانونی برنامه های یادگیری اجتماعی و عاطفی را شناسایی کرده است: خودآگاهی، آگاهی اجتماعی، خود مدیریتی، مهارت های ارتباطی و تصمیم گیری مسئولانه.
هر یک از این عوامل به شیوههایی که افراد فکر می کنند می پردازند. با توسعه آگاهی اجتماعی و مهارتهای ارتباطی و شناسایی دیدگاههای مختلف، آشتی دادن دیدگاه ها آسان تر می شود و تمایل به باورهای رادیکال را کاهش می دهد.
برنامه های یادگیری اجتماعی و عاطفی کارآمد است. برای مثال، در مطالعه ای صورت گرفته مشخص شد که مدارس امریکا پس از دو سال اجرای برنامه های یادگیری اجتماعی و عاطفی شاهد کاهش کوتاه مدت و بلند مدت پدیده قلدری کردن دانش آموزان برای یکدیگر بودند.
تکنیک های یادگیری اجتماعی و عاطفی می توانند عادات ذهنی را که تفکر افراطی را تشویق می کنند روشن سازند. این تکنیک ها خشونت مدرسه را محدود می کنند و دانشآموزان را قادر می سازد تا از ذهن خود در برابر انگیزه های خشونت آمیز محافظت کنند. ما می توانیم از همان تکنیک هایی استفاده کنیم که مدارس برای مقابله با قلدری از آن استفاده کرده اند و آن تکنیک ها را در مورد افراط گرایی ایدئولوژیک نیز به کار ببریم.
معلمان برای شناسایی انواع مختلف لفاظی های افراطی آنلاین به آموزش های جدیدی نیاز دارند تا نمونه های مرتبطی داشته باشند. معلمان باید با الگوبرداری از ساختارهای تفکر مثبت تقویت شوند.
هم چنین، برنامهای آموزش اجتماعی و عاطفی باید به سواد آنلاین بپردازند. از آنجایی که اینترنت جایی است که اکثر پیامهای ایدئولوژیک در آنجا مطرح می شود دانشآموزان باید بدانند که چگونه شایستگیهای برنامهها را بررسی کنند. روانشناسان اجتماعی در حال توسعه ابزارهای تعاملی جدیدی هستند که می تواند به صورت آنلاین مفید باشد.
تمام مراحل فوق به تلاش قابل توجهی نیاز دارد. با این وجود، افزایش خطر افراط گرایی جوانان و پیامدهای آن ارزش رسیدگی به آن را بیش از حد میسازد.