تاريخ: ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲۸ ارديبهشت ساعت ۱۲:۹ بازدید: 933      نظرات: 0      کد مطلب: 21167
قطع صدها درخت جنگلی در یکسال گذشته

صدور مجوز منابع طبیعی مهاباد برای ارسال 250 تن چوب از شهرستان!


به گزارش هاژه، درحالیکه تنها در یکسال گذشته بیش از 1 هزار و 400 اصله درخت در مهاباد قطع شده، منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان برای ارسال 250 تن چوب از این شهرستان جهت تأمین منابع کارخانجات مجوز صادر کرد.

سیدانور حسینی در گفتگو با رسانه‌ها گفته که «امسال مجوز حمل و انتقال ۲۵۰ تُن چوب برای تامین مواد اولیه صنایع در این شهرستان صادر شد، این چوب‌ها اغلب از نوع صنوبر و باغی بوده که با هماهنگی منابع طبیعی نسبت قطع و انتقال به مراکز صنایع چوب و تامین مواد اولیه کارخانجات ارسال شده است».

بر اساس آمارهای رسمی که رییس منابع طبیعی مهاباد اعلام کرده، تنها در یکسال گذشته 1 هزار و 415 اصله درخت در شهرستان مهاباد بصورت غیرمجاز قطع شده که درخت بید جنگلی بیشترین میزان قطع شدگی را داشته است.

انتشار این آمار درحالی است که تعداد درختان قطع شده بیش از مواردی است که بصورت رسمی اعلام می‌شود و در یک سال گذشته ده‌ها تن محموله چوب قاچاق نیز توقیف شده است.

در چند سال گذشته قطع مجوز برداشت از جنگل‌های شمال کشور، جنگل‌های زاگروس و غرب کشور را در تهدیدی جدی قرار داده و سالانه چندین هکتار از سرمایه‌های جنگلی غرب کشور تاراج و نابود می‌شوند.

در روزهای گذشته نیز مسوولان رده بالای کشوری از عدم توجیه اقتصادی قطع چوب برای تولید کاغذ در کشور خبر داده‌اند که این حقیقت با توجه به شرایط کم‌آبی کشور و کمبود منابع جنگلی کشور هم صادق است.

حال به نظر می‌رسد صدور مجوزهایی از این دست برخلاف شعار توسعه پایدار و حفظ سرمایه برای آیندگان است و تنها به ترغیب برخی افراد برای قطع باغات و درختان و همچنین لابیگری برای فروش چوب در قالب مجوزات منجر می‌شود.

مسوولان باید ضمن خودداری از صدور مجوزاتی از این دست، بر توقیف و جلوگیری از قطع درختان تمرکز کنند و حداقل منابع کارخانجات را از توقیف درختان قطع شده قاچاق تأمین نمایند.

مشکل کم‌آبی در کشور در چند دهه گذشته نه تنها حل نشده بلکه با توجه به شرایط اقلیمی روز به روز بر شدت بحران اضافه می‌شود و اندک درختانی که طبیعت غرب کشور را زینت داده‌اند به طور حتم نه تنها گسترش نیافته و نمی‌یابند، بلکه با توجه به قاچاق درختان کاهش هم یافته‌اند، در نتیجه مسوولان رده بالای کشور اگر توجیه اقتصادی آن را در نظر بگیرند، قطعا باید واردات چوب از کشورهای دیگر را جایگزین برداشت از جنگل‌های شمال و غرب کشور کنند.




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد