تاريخ: ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ ارديبهشت ساعت ۲۰:۵۸ | بازدید: 4791 نظرات: 1 کد مطلب: 21050 |
به گزارش هاژه، وحیده مردوخی بانوی پر تلاش که سالها در شهرستان در حوزه اجتماعی و فرهنگی مشغول به فعالیت بود، در سن 72 سالگی درگذشت.
خانم وحیده مردوخی از بنیانگذاران انجمن ژنانی یاریدهری نیشتمان( انجمن ژین) در مهاباد و همسر دکتر جعفر ابریشمی پزشک و جراح مهابادی، دهم اردیبهشت ماه در سن 72 سالگی درگذشت و زادگاهش سنندج به خاک سپرده شد.
مراسم مجلس ختم این خیر و فعال فرهنگی شهرستان، فردا پنج شنبه مورخه 14 اردیبهشتماه در مسجد مولوی شهرستان برگزار میشود.
تحصیلات ابتدایی و دبیرستان خود را در شهر سنندج بااتمام رساند و در ادامه تحصیل فوق دیپلم زبان انگلیسی را اخذ نمود.
مردوخی در سال ۱۳۵۳ ضمن ازدواج با دکتر جعفر ابریشمی به شهر مهاباد نقل مکان کرد و در سال ۱۳۵۴ برای گذراندن دوره تخصص همسرش راهی اصفهان شدند.
خانم وحیده مردوخی در اصفهان به عنوان دبیر زبان مدارس راهنمایی شروع به کار نموده وبه علت علاقه وافر به امر آموزش در سال ۱۳۵۷ در دبیرستان عباسی اصفهان به عنوان دبیر نمونه انتخاب گردید.
بعد از انقلاب در سال ۱۳۵۸ به مهاباد بازگشت و با بازگشائی مدارس در مدرسه راهنمایی قانع مشغول تدریس شد، لیکن بعدها به علت گرفتاریهای بیش ازحد همسر بعنوان پزشک جراح تنها بیمارستان شهر، علیرغم اشتیاق فراوان به امور فرهنگی ناگزیربه ترک کار اداری شده تا مسئولیت تربیت و پرورش فرزندان را بعهده گیرند.
در همین ایام برای تاسیس دانشگاه آزاد واحد مهاباد با تلاش وافر به جمع آوری اعانات مردمی به خصوص در بین بانوان پرداخته و در راه اندازی این واحد بسیار فعال و موثر بودند. با گذشت سالها و فارغ شدن از مسئولیت فرزندان، باتوجه به اشتیاق فوقالعاده به ادامه تحصیل در دهه هفتم زندگی، بعد از اخذ کارشناسی زبان، در رشته مشاوره علوم تحصیلی موفق به اخذ درجه کارشناسی گردیده و نهایتا پس از پذیرش در آزمون کارشناسی ارشد، بدلیل بیماری، مجال ادامه تحصیل نیافتند.
خانم مردوخی از سال ۱۳۷۹، فعالیت های اجتماعی خود را باتفاق چندی از بانوان همفکر و همراه شروع کرده و نسبت به تاسیس و ثبت جمعیت بانوان ژین (ژنانی یاریدهری نیشتمان) با اهداف فرهنگی- اجتماعی و در راستای کمک رسانی به زنان بی سرپرست، دانشجویان کم بضاعت و کمک به بیماران صعب العلاج اقدام نمودند. در این راستا قدمهای بسیار مهم و قابل توجهی با هدفِ اساسی "خودباوری زنان" و معرفی جمعیت یادشده برداشتند.
در مدت زمان کوتاهی با برگزاری مراسم و معارفه در بخش خواهران مسجد مولوی مهاباد تعداد اعضای یاری رسان جمعیت به صدها نفر رسید. با عنایت به ترکیب اعضای هیئت مدیره جمعیت از همان ابتدا مورد وثوق مردم بوده و از شهر های دور و نزدیک کمکهای موثری به جمعیت اهدا شد.
جمعیت ژین در مدت کوتاهی در بین ادارات شهرستان از جمله فرمانداری، شهرداری، شورای شهر، دانشگاه آزاد، سازمان بهزیستی، شبکه بهداشت و درمان و سایر نهادها، جایگاه ویژه پیدا کرد، به طوری که در اکثر جلسات ادارات فوق، بعنوان صاحب نظر دعوت شده و ایشان قاطعانه دیدگاه خود را برای رفع معضلات اجتماعی اقشارضعیف جامعه و براساس اهداف جمعیت ژین اعلام مینمودند.
جزئیات عملکرد و فعالیت بیوقفه جمعیت ژین در نشریات و مجلات محلی و گاهنامه جمعیت که نشریه اختصاصی جمعیت بود (گاهنامه ژین) منعکس و منتشر شده. با فعالیت بی وقفه همکاران و حُسن نیت غیر قابل وصف ایشان، کمیته های فرهنگی اجتماعی، مشاوره و امداد، درمان و بهداشت، محیط زیست و اشتغال ( کارگاه های خیاطی، قالیبافی، آشپزی ) و سایر رشته ها فعال گردید.
علاوه بر این نمایشگاههای متعدد در تهران، مراکز استانها و شهرستانها، مراسم و آیینهای ویژه بالاخص همایش خانواده در دانشگاه آزاد اسلامی مهاباد که این همایش با پیام کوفی عنان (دبیرکل وقت سازمان ملل) برگزار گردید. جمعیت ژین در شورای مرکزی خانه تشکلهای استان عضو اصلی بوده و در بین NGO های فعال استان (۸۰ سمن) رتبه اول را کسب نمود.
خرید زمین و احداث ساختمان جمعیت، برگزاری کلاسها و آموزش و ارتقای فرهنگی بانوان از اهمّ فعالیتهای جمعیت بوده است. در سایه یکدلی همکاران و رهنمودهای مدیریت فقید مرحومه وحیده مردوخی، این جمعیت همچنان فعّال و کارآمد می باشد.
با نهایت تاسف خانم وحیده مردوخی، مورخ ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ آسمانی شد و به ابدیت پیوست. امید است پس از خاموشی این ستاره، راه پر خیر و برکت شان مستدام و پردوام باشد.
|