تاريخ: ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۸ بهمن ساعت ۹:۱۷ بازدید: 1285      نظرات: 0      کد مطلب: 3092
مدیرکل میراث فرهنگی استان آذربایجان غربی:

امکان تخصیص اعتبار برای احداث موزه بوکان وجود ندارد


مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی گفت: اعتبار ۷۰۰ میلیون تومانی احداث موزه در کمیته برنامه‌ریزی بوکان مصوب شد اما با شرایط موجود تا پایان سال ۹۶ امکان تخصیص آن وجود ندارد.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، جلیل جباری شامگاه یکشنبه در مراسم افتتاح دفتر مسافرتی و گردشگری "روژیار گشت" بوکان با تبریک ایام الله دهه مبارک فجر اظهار داشت: در برنامه سند چشم‌انداز توسعه استان صنعت گردشگری به عنوان صنعت پایه پیش‌بینی شده بنابراین باید روی این صنعت سرمایه‌گذاری شود.

جباری با بیان این‌که یکی از مزیت‌های استان آذربایجان غربی و شهرستان بوکان ظرفیت گردشگری آن است گفت: شرایط خوبی از نظر تاریخی، مذهبی و گردشگری در استان و شهرستان بوکان وجود دارد اما متاسفانه در گذشته در تامین زیرساخت‌‌ها کم کاری شده و در برنامه‌های توسعه گذشته به این امر توجه کافی نشده بود اما در برنامه ششم توسعه این کمبود جبران و به آن توجه اساسی شده است.

وی گفت: توسعه و برنامه‌ریزی در زمینه گردشگری ریشه در خود مناطق دارد و از شهروندان همان جا آغاز می‌شود بنابراین کسانی که دفاتر گردشگری و مسافرتی دارند باید نقاط قوت و ضعف مناطق خود را بهتر از دیگران بشناسند تا بر اساس آن برنامه‌های اصلی گردشگری تدوین شود و در این میان ضرورت دارد فعالیت خود را بر روی تورهای ورودی از کشورهای همجوار فعال کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی افزود: با وجود ناامنی‌هایی که در کشور‌های منطقه وجود دارد و با وجود پیشرفت‌هایی که کشور ما در حوزه سلامت دارد و استان ما هم به تبع موفقیت‌های چشمگیری در این زمینه کسب کرده بر این اساس امکانات موجود می‌توانند در حوزه گردشگری سلامت شتاب خوبی ایجاد کند و لازم است صاحبان دفاتر گردشگری بیش از گذشته مجوز فعالیت تورهای ورودی مرتبط را بگیرند.

جباری در رابطه با احداث موزه بوکان نیز تصریح کرد: زمین این موزه را شورا و شهرداری بوکان تعهد کرده و اعتبار آن امسال بالغ بر هفتصد میلیون تومان در کمیته برنامه‌ریزی شهرستان مصوب شده و موافقت‌نامه آن مبادله نیز شده است اما هنوز تخصیص پیدا نکرده و با شرایط موجود تا پایان سال 96 هم امکان تخصیص آن وجود دارد.

جباری اظهار داشت: نقشه‌های موزه هم به فراخوان گذاشته شده و از نظر چهار چوب و اصول هم باید به تایید اداره کل موزه‌های میراث فرهنگی برسد چون موزه‌داری اکنون با دهه‌های 40 و 50 تفاوت دارد.

وی در رابطه با غار قلایچی بوکان هم بیان کرد: اگر سرمایه‌گذاری برای این غار پیدا شود ما از او حمایت و همکاری می‌کنیم اما این همکاری مستلزم همکاری سازمان محیط زیست نیز هست بنابراین باید جلسه کارگروه ویژه غارشناسی زیر نظر معاونت عمرانی استانداری تشکیل شود و همین کارگروه  در شهرستان هم باید با کمک فرماندری تشکیل شود و همه دستگاه‌ها مانند منابع طبیعی، محیط زیست و میراث فرهنگی در آن دخیل باشند چون میراث فرهنگی فقط زمینه بهره‌برداری آن را می‌تواند فراهم کند.

جباری گفت: اگر غار قلایچی تاریخی نباشد که فعلا در فهرست آثار تاریخی ثبت نشده و اگر محیط زیست همکاری بکند و فضا را در اختیار سرمایه‌گذار قرار بدهند و سرمایه‌گذار هم طرح مطالعه شده منطقی برای آن داشته باشد مجوز سرمایه‌گذاری آن به سرعت از طرف اداره کل میراث فرهنگی آذربایجان غربی صادر می‌شود.

اسعد جمیانی مدیر میراث فرهنگی شهرستان بوکان نیز در آیین افتتاح دفتر گردشگری و مسافرتی روژیار گشت بوکان اظهار داشت: این دفتر خدماتی با مبلغ 25 میلیون تومان آورده شخصی و دو نفر نیروی کار احداث شده که در آینده نزدیک برای چهار نفر اشتغال‌زایی می‌کند و ششمین دفتر خدمات گردشگری در شهرستان بوکان است.

منبع: تسنیم

 




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد