تاريخ: ۱۳۹۵ يکشنبه ۱۷ بهمن ساعت ۱۳:۸ بازدید: 1929      نظرات: 0      کد مطلب: 3076

دیدگاه مسئولان استان کوردستان در مورد کولبران


عبدالمحمد زاهدی، استاندار کردستان

دولت برای ساماندهی مبادلات مرزی و رفع مشکلات کولبران، اقدام های قابل توجهی انجام داده و ما به عنوان مسئول موظف هستیم تا دست یابی به نتیجه نهایی به نفع مردم آن را پیگیری کنیم.

ساماندهی مبادلات مرزی در استان های مرزی باعث ایجاد آرامش در جامعه به ویژه مردمی که معیشت آنان به این بحث بستگی دارد منجر می شود.

تصویب منطقه آزاد مریوان و بانه در مجلس نیز باعث مرتفع شدن این نوع مشکلات و قرار گرفتن فعالیت کولبران در مسیر قانونی است.💢همچنین آغاز فعالیت مناطق آزاد مریوان و بانه علاوه بر قانومندی در بحث فعالیت کولبران باعث افزایش درآمد آنان می شود که طرح ساماندهی مبادلات ارزی هم اکنون به صورت جدی توسط مسئولان پیگیری می شود.

علیرضا آشناگر، معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان

تنها راه پایان یافتن کولبری وارد شدن صنعت و ایجاد اشتغال مولد و پایدار است دولت برای حل این مساله راهکارهای گوناگونی مدنظر دارد که مهمترین آنها ایجاد منطقه آزاد تجاری صنعتی بانه مریوان است.

ما هم اکنون در استان کردستان دارای پنج معبر مرزی در شهرستانه‌ای بانه، مریوان و سروآباد هستیم که دولت برای تسهیل در فعالیت کولبران تدابیری اندیشیده است.

هرکسی برای مرزنشینان دل می‌سوزاند باید تمام تلاش و همت خود را به کار بگیرد تا منطقه آزاد در مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد.

ایجاد منطقه آزاد تجاری صنعتی بانه مریوان عاملی مهم در ایجاد اشتغال برای مرزنشینان است اما تا تصویب منطقه آزاد دولت تدابیر مهمی از جمله فروش سوخت توسط مرزنشینان را در نظر گرفته است که درآمد بیش از 40 میلیارد ریال حاصل از فروش سوخت در 2 ماه در بین مرزنشینان توزیع شده است.

مشکلات کولبران مناطق مرزی استان باید به صورت ریشه‌ای حل شود همه باید بدانند که کولبری زاییده فقر و توسعه نیافتگی است و باید با در پیش گرفتن تدابیر و راهکارهای لازم روز به روز از آسیب‌های آن کم کرد.

عموما مرزنشینان دارای سطح درآمدی پایین و از اقشار ضعیف جامعه هستند بنابر آمار موجود تعداد 17 هزار و 341 خانوار معدل 50 هزار نفر ساکن در مناطق مرزی هستند و در این مناطق حدود 24 درصد جمعیت تحت پوشش کمیته امداد هستند که این نشان از بنیه ضعیف مالی این افراد دارد.

به کاربردن لفظ قاچاقچی به جای کولبر از جانب برخی اشخاص نادرست است حتی باید به جای کلمه کولبر از پیله‌ور یا بازرگان استفاده کرد چرا که قانون به آنها حق داده است که جنسی را از آن سوی مرز خریداری و به داخل کشور وارد کنند.

 

فیروزی، معاون اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان

کولبری مسکنی برای رفع موقتی مشکلات معیشتی مرزنشینان است اما باید هر چه سریعتر جای خود را به درمانی قطعی بدهد.

ابراز همدردی و تاسف به تنهایی، از سوی مدیران و مسئولان کشوری کافی و قابل پذیرش نیست بلکه باید تمام تلاش خود را به کار ببرند تا درمان این درد پیدا شود.

انتظار می رود گفتگوی ملی که در خصوص موضوع کولبران در کشور آغاز شده به گفتمان ملی تبدیل شود تا مشکلات معیشتی مرزنشینان مرتفع شود.

مسئولان خود را موظف به پیگیری موضوع ساماندهی مبادلات مرزی و تامین معیشت مرزنشینان می دانند و انتظار می رود نمایندگان مجلس نیز تمام تلاش خود را برای رفع این مشکلات بکار گیرند.

موافقت با تصویب لایحه مناطق آزاد بانه و مریوان در مجلس شورای اسلامی، بزرگترین راهکار برای ساماندهی مبادلات مرزی و تامین معیشت مرزنشینان است.

 

بهرام نصراللهی زاده، رییس سازمان رنامه بودجه استان کردستان

اگر امروز کولبری در مرزهای استان در حین تامین معیشت خانواده اش، زیر برف می ماند و جان می سپارد همه مسئولان در این زمینه مسئول هستند.

اگر مسئولی در این زمینه بی تفاوت باشد بدون شک روزی در پیشگاه الهی باید پاسخگو باشد.

تامین شغل آبرومند و مناسب برای آحاد جامعه جزء وظایف مسئولان است باید با ایجاد اشتغال مناسب، در راستای رفع مشکلات جامعه از جمله کولبری تلاش کرد.

منبع: ایرنا



ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد