تاريخ: ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ فروردين ساعت ۱۷:۴۱ بازدید: 1301      نظرات: 0      کد مطلب: 20787

پارلمانی که سیاست نداشت

صلاح عزیزیان


همیشه از بزرگان شنیده‌ایم که باید در معاملات دقت کنیم، سیاستمداران نیز معتقدند که در هنگام ضعف نباید مذاکره کرد، با اینحال کم نیستند کسانیکه برای پرداخت بدهی چوب حراج به مالشان می‌زنند.
سال‌هاست واژه خوش رنگ و لعاب پارلمان محلی و خرد جمعی از سوی اعضای شورای شهر به‌ویژه در دوره‌های گذشته مهاباد برای توصیف جلسات شورای شهر استفاده می‌شد.
در حقیقت واژه‌ها مسوولیت ایجاد می‌کنند و برای استفاده از این دو واژه  ابتدا باید سنجشی برای عملکرد آن نهاد و یا سازمان انجام شود.
مردم از پارلمان محلی انتظار دارند امورات را با بینش عمیق، خرد بی نقص جمعی و در یک کلام با سیاستی ویژه پیش ببرند.
عملکرد شوراهای شهر مهاباد یا پارلمان محلی نشان داده که نه نشانی از دقت در معاملات دیده شده و نه سیاستی برای مذاکراتشان داشته‌اند.
انجام پروژه‌های عمرانی جنجال برانگیز توسط برخی پیمانکاران، واگذاری تأمین نیرو به برخی پیمانکاران ثابت، تفکیک زمین برخی زمین‌داران عمده و در این اواخر چندین پروژه‌های سرمایه‌گذاری که با هدف کسب درآمد پایدار شهرداری با برخی سرمایه‌گذاران بصورت مشارکتی انجام شده گواهی بر این ماجرا است.
تا این لحظه سهم القدر شهرداری در بسیاری از پروژه‌های سرمایه گذاری شهر مهاباد، همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و باید در اتاق‌های دادگاه دنبال آخرین وضعیت آن بود.
تاناکورای خرده مهاباد را باید یکی از اولین پروژه‌ها دانست که مذاکرات ناقص و ضعیف مجموعه شورا و شهرداری را عیان کرده است.
سال‌هاست فاز دوم این پروژه که طبقه اول تجاری مجتمع ساحل را شامل می‌شود نیمه کاره رها شده، نه مغازه‌داران حاضر به مشارکت هستند و نه شهرداری می‌تواند دخل و تصرفی در آن انجام دهد.
پروژه بازار سنتی سیدنظام نیز شرایطی از این دست دارد و سرمایه‌گذار سهم خود را از طبقه همکف برداشته و طبقات دیگر همچنان نیمه‌کاره رها شده و شهرداری عملا در تعیین سهم خود با مشکل روبرو شده است، تورم بالا و روز افزون همراه با بحران شهرداری مجال هرگونه اقدامی را از شهرداری گرفته و مشکلات حقوقی آن نیز تا کنون نتیجه مشخصی نداشته است.
2 مجتمع همجوار با تاناکورا و چند مجتمع متروکه دیگر نیز شرایطی از این دست دارند، اینگونه که پیداست شورای شهر و شهرداری برای کسب درآمد، به سهم کمتری تن داده و در مذاکراتشان با سرمایه‌گذار ضعیف عمل کرده‌اند، نتیجه این اقدام بازنده بودن شهرداری در این پروژه‌ها بوده و چند پرونده دیگر به پرونده‌های حقوقی این مجموعه در دادگاه اضافه شده است.
در آخرین کنفرانس خبری مجموعه شورا و شهرداری، که قبل از عید برگزار گردید اعضای شورای شهر و شهردار به شکست خورده بودن پروژه‌های سرمایه گذاری در دوره‌های گذشته اذعان کردند و حتی از عدم دریافت کرایه و اجاره‌های چند ساله برخی واحدهای اجاره‌ای شهرداری نیز پرده برداشتند.
بابک رستم‌پور در اینباره معتقد است که پروژه‌های گذشته باید تعیین تکلیف شوند و کسب درآمد شهرداری باید فعلا از محل داشته‌های این سازمان ازجمله ساماندهی و بروز رسانی اجاره‌ها در تاناکورا و سایر املاک دیگر تأمین شود.
وی خرید کارخانه آسفالت را مهمترین اقدام این دوره در راستای کسب درآمدهای پایدار دانست و گفت: خرید این کارخانه علاوه بر رفع مشکلات در زمینه تأمین مواد و مصالح ساختمانی، سهم عمده‌ای در کاهش هزینه‌های شهرداری در حوزه آسفالت خواهد داشت.
عبور از بحران حقوق معوقه و همچنین تعیین بودجه 600 میلیارد تومانی که یک سر و گردن از شهرهای همجورا بیشتر است، شرایط شهرداری مهاباد برای مذاکرات را بشدت تقویت کرده و دیگر نیازی نیست که سرمایه‌گذاران با چند صد میلیون و یا چند میلیارد پول نقد، شهرداری را ترغیب به تن دادن به هر درخواستی نمایند.
خرید کارخانه آسفالت مهاباد را هم باید به فال نیک گرفت و در چنین شرایطی انتظار می‌رود شهرداری سراسیمه به استقبال هر سرمایه‌گذار و یا هر پیشنهادی نرود، تا بعد از رسیدن به ساحل آرامش، با سیاست و درایت بیشتری نسبت به سرمایه‌گذاری‌ها اقدام نماید.



ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد