تاريخ: ۱۳۹۵ جمعه ۱۵ بهمن ساعت ۱۰:۴۷ بازدید: 2139      نظرات: 8      کد مطلب: 3050
واکنش نماینده بوکان به جان باختن کولبران در سردشت

دولت باید اقدام ضرب الاجل برای حل معضل اشتغال مرزنشینان انجام دهد


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هاژه، عضو هیئت رییسه مجلس، ضمن تاکید برضرورت استفاده از ظرفیت مرزی برای تأمین معاش مرزنشینان، خواستار ارائه لایحه توسط دولت برای ساماندهی اقتصاد آنها شد.

محمدقسیم عثمانی با اشاره به مرگ کوله بران بر اثر سقوط بهمن، گفت: مرگ کولبران حادثه تلخ و جانکاهى بود که همگان را بشدت متأثر کرد و دل همه را به درد آورد؛ولی واقعیت این است که  تأسف و تسلیت هر چند ممکن است براى  موج سواران آب داشته باشد،ولى براى کوله بران نان نخواهد شد.

براى بهبود معیشت و پایان کوله برى مرزنشینان باید طرحى نو در انداخت

وی ادامه داد:باید از این اتفاق تلخ به عنوان یک فرصت براى پایان دادن به رنج کوله برى استفاده کرد؛نه آغاز موج سوارى یک عده خاص. باید براى بهبود معیشت و پایان کوله برى مرزنشینان طرحى نو در انداخت و نسخه ای بپیچیم که هر روز شاهد چنین اتفاقاتی در مرزهای کشور عزیزمان نباشیم. این بار را هم تسلیت بگوییم ، روز بعد، هفته بعد و ماه بعد را چه باید کرد؟

نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه دولت و مجلس باید برای اشتغال در کشور به صورت عام و اشتغال در مناطق مرزی به طور خاص، تدبیر مشترکی بیاندیشند،افزود: بزرگترین مشکل امروز کشور یعنی بیکاری اگر به صورت کامل هم حل نشود، باید حداقل کم رنگ شود و ادامه شرایط فعلی چه در کل کشور و چه در مناطق مرزی، منجر به بحران های آتى خواهد شد که به این راحتی نمی توان آن را حل و مهار نمود.
دولت باید اقدام ضرب الاجل برای حل معضل اشتغال مرزنشینان انجام دهد

عثمانی با تاکید براینکه دولت باید یک اقدام سریع و جدى برای حل این معضل انجام دهد، ادامه داد: باید با پرهیز از آمارهای صوری، برای اشتغال درکشور از خِرد جمعی بهره گرفت و به دور از سیاسی کاری و سیاست زدگی، تدبیری امیدبخش برای جوانان کشور که پتانسیلی عظیم برای رشد و توسعه کشور هستند، اندیشیده و اجرا شود.

وی با بیان اینکه مرز ذاتاً با تهدیدها و فرصت هایی همراه است، یادآور شد: باید از فرصت های مرز به صورت کامل استفاده کرد، تا تهدیدهای آن به حداقل برسد و چنانچه از فرصت های مرزی درست استفاده نشود، به صورت خودکار تهدیدهای مرزی تشدید شده و قوّت می گیرد که لازم است به صورت کارشناسی و همه جانبه موضوع مرز، اقتصاد مرز و امنیت مرز مورد بررسی و دقت نظر قرار گیرد.

امنیت مرزها به اقتصاد آن وابسته است

عثمانی با اشاره به اینکه امنیت مرزها به اقتصاد آن وابسته است، افزود: نمی توان اقتصاد مرز را از امنیت مرز جدا کرد، ساکنان مرز های کشور، مرزبانان بی جیره و مواجبی هستند که با حضور و سکونت خود در مرز، یک دژ مستحکم در مقابل بیگانگان ایجاد کرده اند و آنان سربازانی هستند که در همه حال و با هر نفس شان  در لباس شخصى خود به کشور خدمت می کنند.

وی ادامه داد: باید پذیرفت که سربازان گرسنه نمی توانند مدافعان خوبی برای کشورمان باشند و چه بسا ممکن است با لقمه نانی از دست دشمن، دچار انواع مسمومیت شوند.

سرمایه گذاری های اشتغال زا باید در مرزها صورت گیرد

عثمانی تصریح کرد: وظیفه دولت است که معیشت مرزنشینان را به عنوان سربازان مرزدار که در معرض آسیب هستند، تأمین کند تا این مردم بتوانند به نقش دفاعی و بازدارندگی خود عمل کنند که اگر این مردم تأمین معاش شوند، بهترین مرزبان برای کشور خواهند بود .
وی با بیان اینکه در مرزها باید سرمایه گذاری های اشتغال زا صورت گیرد، افزود: در عمل این امر تا بحال ممکن نشده است و پیشنهاد زیبایی است که چندان امیدى به عملیاتی شدن آن نیست. صاحبان سرمایه که اکنون در مرکز کشور هم حاضر به انجام سرمایه گذاری نیستند آیا حاضرند در نقاط نزدیک به مرز سرمایه گذاری کنند ؟

سرمایه گذاران می خواهند در امن ترین نقطه، بذر سرمایه گذاری خود را بکارند

عثمانی ادامه داد: سرمایه گذاران به دنبال این هستند که در امن ترین نقطه، بذر سرمایه گذاری خود را بکارند چون سرمایه گذاران از لحاظ رفتار اقتصادى، ذاتاً محتاط هستند و نگران سرمایه خود هستند و در عمل سرمایه گذاران چندانی نمی توان یافت که حاضر به سرمایه گذاری در مناطق مرزی شوند.
وی یادآور شد: به موجب اصل ۴۴ قانون اساسی، دولت از سرمایه گذاری در فعالیت هاى اقتصادى غیرحاکمیتى منع شده است و این ممنوعیت به کل کشور مربوط می شود و عملاً دولت به صورت مستقیم وارد فاز سرمایه گذارى در پروژه هاى انتفاعى نمی شود.

دولت آماده سازى زیرساختها را در مناطق مرزى در اولویت قرار دهد

وى افزود؛ به نظر حقیر دولت باید زیرساخت هاى توسعه را در مناطق مرزی فراهم نماید و این مناطق که از ساخت زیرساخت ها در طول تاریخ، محروم مانده اند باید با تبعیض مثبت در مورد این مناطق، یک جهش ایجاد کرد تا فاصله شاخصهاى زیرساختى این مناطق به میانگین کشورى در کوتاه ترین زمان، نزدیک شود.
فرصتهاى مرزى باید به کسانى واگذار شود که تهدیدهاى آن را به جان خریده اند

عضو هیئت رئیسه مجلس گفت: وقتى نه بخش خصوصى و نه بخش دولتى در مناطق مرزى سرمایه گذارى نمی کنند باید چاره دیگرى اندیشید، یکی از منطقی ترین و بهترین راه ها، استفاده از ظرفیت مرزی برای تأمین معاش مرزنشینان است.

وی ادامه داد:مجوزهایی که به صورت موردی به افراد نورچشمى و صاحب نفوذ داده می شود، می تواند به صورت خُرد به خود مرزنشینان واگذار شود و معاش آنان نسبت به وضعیت کوله برى فعلى ارتقا یابد، واردات برخی از کالاهای مُجاز با تعیین سهمیه، بین مرزنشینان تقسیم شود تا مردم مرزنشین در کنار تهدیدها، از فرصت مرزها نیز منتفع شوند؛نه اینکه تهدیدها متوجه مردم و فرصت ها متوجه دیگران شود.

نماینده مردم بوکان در مجلس دهم، ادامه داد: در مرزها کسانی هستند که با استفاده از رانت های خاص، مجوز ورود چند هزار تُن خشکبار و میوه و امثال آن را می گیرند، که اگر همین مقدار واردات بین مردم مرزنشین تقسیم شود و این میزان واردات توسط خود مرزنشینان انجام گیرد، مشکل معیشت مرزنشینان حل خواهد شد. به هرحال باید منافع ظرفیت مرزی و مزیت های مرز به مرزنشینان اختصاص یابد نه به رانت خوارانی که از این و آن نامه و مجوز می گیرند و بدون تحمل هیچ درد و رنجی میلیاردها تومان به جیب می زنند.

کمک های دولت به مرزنشینان باید ویژه و متفاوت باشد

وى یادآور شد: مردم مرزنشین ما با حضور و استقرار خود در این مناطق، به سایر نقاط کشور امنیت هدیه می کنند و اگر منابع کمکی دولت به این مناطق بیشتر باشد، کاملاً عادلانه و منصفانه است.

عثمانی با اشاره به اینکه  حتى خواب مردم مرزنشین در خانه هایشان به مثابه دیدبانی آنها برای امنیت کشور است، افزود: وظیفه دولت است که به این دیدبانان بی اجر و مزد، امکانات بیشتری اختصاص دهد و باید کمک ویژه به شهرداریها و دهیاریهای مناطق مرزی، پرداخت یارانه بیشتر به مرزنشینان و ایجاد ردیف اعتباری خاص برای توانمندسازی مناطق مرزی و توسعه آنها صورت گیرد.

ضرورت پرداخت تسهیلات بدون بهره برای تجارت قانونمند مرز نشینان

وی ادامه داد: پرداخت تسهیلات بدون بهره برای تجارت قانونمند مرزنشینان و نیز تقویت بنیه کشاورزی و تأمین آب و امکانات لازم برای کشاورزی و دامداری در مناطق مرزى از راهکارهای دقیق، علمی و کاربردی است که مى تواند وضعیت اقتصادى و مالی کل مرزنشینان کشورمان را تغییر دهد، ولى متأسفانه دولت ها در طول تاریخ از این راهکارها چندان بهره ای نگرفته اند.

قاچاق کالا بزرگترین مانع در مسیر اشتغال و تولید و رونق اقتصادی است

عثمانی با بیان اینکه قاچاق کالا بزرگترین مانع در مسیر اشتغال و تولید و رونق اقتصادی است، افزود: لازم به ذکر است که این کوله بران نیستند که در اقتصاد کشور خلل ایجاد می کنند بلکه باندهای مافیایی هستند که قطار قطار از مرزها می گذرند و در هر روز معادل کل بار یکسال کوله بران کشور را بدون هیچ درد و رنج و مجوزی وارد کشور می کنند که باید دستگاه های ذیربط برای بستن راه آنها، در عمل اقدامى قاطع انجام دهند و تدبیری بیاندیشند.
وی با تاکید بر اینکه به دلیل داشتن بار مالى، مجلس خود رأساً نمى تواند اقدام به ارائه طرح کند، ادامه داد: این دولت است که باید با بهره گیری از ظرفیت کارشناسی ، اقدام به تهیه و پیشنهاد لایحه ساماندهى معیشت مرزنشینان کند تا با همکارى مجلس شوراى اسلامى برای ساماندهی اقتصاد مرزنشینان کشور قانونى تصویب شود و با تصویب و اجراى آن از این به بعد شاهد کوله برى و حوادث تلخی که معیشت و زندگى کوله بران را تهدید مى کند،  نباشیم.

عضو هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: با تصویب این لایحه در مجلس شورای اسلامی، راهکار عملی برای بهبود معیشت مرزنشینان فراهم خواهد شد و کوله بران بیش از این مورد استثمار قاچاقچیان کلان و سازمان یافته، قرار نمی گیرند و در آینده شاهد مرگ پدران و پسران ایران زمین برای کسب نان فرزندانشان در مرزها نخواهیم بود.

منبع: خانه ملت




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

1
0
پاسخ به این اظهارنظر

شمال ۱۳۹۵/۱۱/۱۶
عجب آقای عثمانی !!!!!!!!!خیلی دیر جنبیدی
1
0
پاسخ به این اظهارنظر

واحد ۱۳۹۵/۱۱/۱۶
از آقای مهندس محمودزاده یاد بگیر نه اینکه در گوشه ای خودتونو پنهان کنید چی میشه یکبار هم شما اولین نفر باشید
1
0
پاسخ به این اظهارنظر

۱۳۹۵/۱۱/۱۶
عجب اقای عثمانی !!!!!!ولی حالا چرا
1
0
پاسخ به این اظهارنظر

رزگار ا ۱۳۹۵/۱۱/۱۶
فقط محمودزاده بژی مهندس خومان
1
0
پاسخ به این اظهارنظر

رزگار ا ۱۳۹۵/۱۱/۱۶
فقط محمودزاده بژی مهندس خومان
0
1
پاسخ به این اظهارنظر

واحدترک ۱۳۹۵/۱۱/۱۶
جناب آقای دکترمحمدقسیم عثمانی ازدفاعیات جناب عالی نسبت به کولبران بسیارسپاس گذارم(ومن الله التوفیق)
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

کارزان ۱۳۹۵/۱۱/۱۵
باتشکر از ارئه ی راهکارهای درست وقابل اجرای جناب اقای دکتر عثمانی و همچنین افشاگریهای مسولانه ی جناب اقای مهندس محمودزاده ودیگر نمایندگان راستین مردم عزیز مناطق مرزی، قطعا همدلی نمایندگان بامردم و باهمدیگر بزرگترین مانعها را جهت عملی کردن هر برنامه و پروژه ای ازسر راه بر خواهد داشت .
ناشناس ۱۳۹۵/۱۱/۱۶
آقای عثمانی چقدر دیر
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

شهروند هستم ۱۳۹۵/۱۱/۱۵
از درد و رنج کولبران باید آگاه بود تا بتوان برنامه مدونی تهیه و اجرا کرد.برنامه مزبور باید با همکاری ونظر خود کولبران تهیه و اجرا شوند نه اینکه از سرمایه داران نظر خواهی وعملی گردد زیرا در هر شرایطی اگر فرد زحمتکش در تهیه و تنظیم برنامه حضور نداشته باشد سرمایه دار برنامه ای تدوین مینماید گه بازهم به شکل دیگری این افراد را استسمار نماید .با در اختیار گذاشتن سرمایه ای مناسب وکم بهره به کولبران امکان خرید را به خو د این افراد واگذار نماییم. تشکیل بازارچه های مناسب ودور از دسترسی سرمایه داران مفتخور توسط شهرداریها پدر اختیار قراردادن آنها به کولبران می‌توان گره هی از مشکلات آنان را رفع نمود.ااز ورود ارگانهای دولتی ......جلوگیری شود.از بانکهای دولتی البته با شرایط بسیار آسان وام کم بهره در اختیارشان قرار گیرد طوری نباشد گه این کولبران زحمتکش برای چند ر قاض وام اینبار زیر بهره بانک بد بخت شوند .وخلاصه ترتیبی اتخاذ گردد گه فردا این کولبران نگویند صد رحمت به دوره ایکه با کول بار می‌آوردیم.

نظر خود را براي ما ارسال كنيد