به گزارش هاژه، مدیرعامل شرکت مخابرات منطقه استان آذربایجان غربی از جایگزینی اینترنت FTTH(فیبر نوری)بجای اینترنت پرسرعت در مهاباد خبر داد.
چنگیز نوری که برای اعقد تفاهمنامه با شهرداری مهاباد در این شهرستا حضور یافته بود در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: بر اساس برنامه ابلاغی 1404، شرکت مخابرات ایرن در استان آذربایجان غربی در قالب طرح نجما، حدود 600 میلیارد تومان سرمایهگذاری در استان انجام میدهد.
وی افزود: در قالب این طرح، توسعه و واگذاری 30 هزار پورت اینترنت FTTH در دستور کار قرار دارد.
نوری تصریح کرد: شرکت مخابرات به منظور افزایش بهرهوری و توسعه زیرساخت اینترنت پیشرفته FTTH، آماده مشارکت با شهرداریها است و در صورت تمایل شهرداریهای در توسعه این زیرساخت، بخشی از درآمدهای توسعه این زیرساخت به شهرداریها اختصاص مییابد.
وی اضافه کرد: درحال حاضر 8 هزار مشترک استان از اینترنت FTTH استفاده میکنند که حدودا 1 هزار مشترک در شهرستان مهاباد قرار دارند.
مدیرعامل شرکت مخابرات منطقه آذربایجان غربی در ادامه اظهار کرد: افق این طرح 3 هزار مشترک در شهرستان مهاباد است و بر همین مبنا مناطق پر تراکم شهر ازجمله آپارتمانهای روناس 1، 2 و 3 تحت پوشش این شبکه قرار گرفتهاند و با توجه به فراهم بودن شاخصهای توسعه شهرستان، زمینه برای توسعه این پروژه فراهم است.
چنگیز نوری افزود: محدودیتی برای واگذاری پورت در شهرستان نداریم و در صورت افزایش تقاضا، زیرساختهای آن در شهرستان توسعه مییابد.
وی تصریح کرد: فیبر نوری تکنولوژی برتر در زمینه اینترنت است و با اجرای این پروژه سرقت کابلهای تلفن نیز ختمه مییابد.
وی اضافه کرد: درحالیکه سرعت اینترنت ADSL در صورت فراهم بودن زیرساخت تا 16 مگابایت بر ثانیه است، سرعت فیبر نوری حداقل 20 و تا 100 مگابایت بر ثانیه و بیشتر سرعت دارد، این سرویس علاوه بر اینکه امکان تماشای تلویزیون را بصورت آنلاین فراهم میکند در آینده نیز در هوشمندسازی شهر نقش بزایی ایفا میکند.
آرش شهابی رییس شورای اسلامی شهر نیز در حاشیه این نشست در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: بخش زیادی از شهروندان منطقه سیدآباد از سرویس تلفن ثابت محروم هستند و در این نشست نیز بر لزوم خدمات رسانی به این منطقه از شهر تأکید شد.
وی افزود: جانمایی برخی دکلهای مخابراتی در عرصه برده کنته که یکی از آثار باستانی شهر است و همچنین دکلهای مخابراتی در فضاهای سبز به ویژه در مناطق اسکان غیر رسمی از دیگر مواردی بود که شهرداری و شورای شهر خواستار اصلاح آن و مکانیابی دوباره دکلهای مخابراتی در سطح شهرستان هستند.
جلال وطمانی عضو شورای شهر مهاباد نیز در این نشست با تأکید بر لزوم افزایش ارائه خدمات به مناطق محروم شهر، از پایین بودن سرعت اینترنت در شهر مهاباد در مقایسه با سایر شهرهای استان انتقاد کرد و خواستار افزایش کیفیت خدمات اینترنت شد.
در پایان این جلسه تفاهمنامه اولیه توسعه زیرساخت اینترنت فیبر نوری با مشارکت شهرداری توسط مدرعامل شرکت مخابرات منطقه آذربایجان غربی توسط چنگیز نوری امضا شد و قرار است تا این تفاهمنامه به امضای شهردار مهاباد برسد.
مقدمات و جلسات کارشناسی برای مفاد و متممهای این تفاهمنامه قرار است در طی هفته آینده تدوین و به امضای دوطرف برسد.
به گزارش هاژه، تکلیف ADSL تا حدودی مشخص است؛ حداکثر سرعت ۱۶ مگابیت در ایدهآلترین حالت که فقط اندک کاربرانی میتوانند از آن برخوردار باشند و البته همین سرعت هم دارای پینگ زیاد، تاخیر زیاد، افت و خیز زیاد و کیفیت نامناسب است تا عملا اینترنت پرسرعت محسوب نشود و دردی از مشکلات کاربران حل نکند.
در اینترنت FTTH، تمام ارتباط میان مرکز مخابراتی تا مودم کاربر روی بستر فیبرنوری است. یعنی از مرکز مخابراتی تا درب خانه کاربر فیبرنوری کشیده شده است. از درب خانه تا درون ساختمان هم باید توسط سرویسدهنده اینترنت یا خود کاربر کابلکشی فیبر انجام شود و بعد یک مودم فیبرنوری یا GPON نصب میشود.