تاريخ: ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۲ شهريور ساعت ۱۰:۳ بازدید: 1224      نظرات: 0      کد مطلب: 20448

علت تمایل زوجین به تک فرزندی چیست؟


به گزارش هاژه به نقل از ایسنا، یک جامعه شناس گفت: تغییر الگوی زندگی از علل اصلی  تمایل به تک فرزندی است.
منصوره ایزدی در گفت وگو باایسنا با بیان اینکه تغییر الگوی زندگی زوج های جوان به ویژه در دهه اخیر از علل اصلی تمایل به تک فرزندی است، تصریح کرد: تغییر روش زندگی ، تحصیل و مسایل اقتصادی و توقعات بالای فرزندان از عوامل تشدید کننده تک فرزندی است هرچند برخی خانواده های دارای توان مالی بالا نیز تمایل زیادی به تک فرزندی دارند.
ایزدی  بااشاره به اینکه برخی زوج های امروزی به دلیل مشکلاتی که در دوران کودکی داشته اند ترجیح می دهند تنها یک فرزند داشته باشند، اظهار کرد: مشکلات اجتماعی، برآورده نشدن نیازهای کودکی زوجین، مسئولیت پذیرنبودن، تغیر الگوی زندگی و نهادینه شدن تک فرزندی با سیاست طولانی مدت کاهش جمعیت از عوامل رشد تک فرزندی است.
 این مدرس دانشگاه خاطر نشان کرد: احساس تنهایی، لجبازی، مصرف گرایی، اعتماد بنفس کاذب داشتن، بروز مشکلات روحی و روانی برای کودک از آسیب های تک فرزندی  برای کودک و رواج فرهنگ فرزند سالاری، کاهش انسجام خانواده، کم شدن روابط  اجتماعی و بلوغ زودرس، ازبین رفتن نقش های خواهر وبرادری، عمه، خاله، عمو و دایی از پیامد های اجتماعی تک فرزندی است.
وی با تاکید به اینکه از جمله پیامدهای تک فرزندی، کاهش جمعیت کشور و پیری جمعیت است، افزود: با کاهش جمعیت یک کشور، اقتصاد آن با عدم توسعه یافتگی مواجه می شود، جامعه با نوعی بی نشاطی روبرو می شود و امنیت روانی کشور به خطر می افتد.
ایزدی یاد آور شد: تقویت نگرش دینی  نسبت به مسئله فرزند آوری، بالا بردن توان اقتصادی خانواده ها و بهبود وضعیت اقتصادی آنها توسط دولت، حمایت دولت از فرزند آوری، فرهنگ سازی در جهت بالا بردن اهمیت خانواده و فرزند آوری در جامعه از جمله راهکار های کاهش پدیده تک فرزندی  است.
این جامعه شناس ادامه داد: فرزندان در کنار همسالان، خواهر و برادر رشد مهارتی پیدا می کنند که این مهارت به هیچ عنوان در تنهایی و دنیای مجازی  قابل دسترس نیست.
وی تصریح کرد: متاسفانه با دیر اجرا شدن سیاست های جمعیتی شاهد رواج تک فرزندی در بین خانواده ها هستیم  که اگر تدابیری لازم  و فرهنگ سازی ها انجام نشود و سیاست های ابلاغی اجرا نشود در آینده با نسلی تنها ، منزوی و شکننده مواجه خواهیم بود که خطراتی را برای  کشور در سطوح اقتصادی، اجتماعی و تامین نیروی انسانی به همراه خواهد داشت.



ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد