تاريخ: ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۳ شهريور ساعت ۱۹:۹ بازدید: 1223      نظرات: 1      کد مطلب: 20333

سرينا ويليامز؛ نماد تنيس زنان در قرن 21/ پایان روزهای رؤیایی با ثروثی هنگفت


سرینا ویلیامز به پایان دوران حرفه ای باشکوه خود رسید و به همین مناسبت نگاهی داریم به ماجراجویی قهرمان 23 دوره گرند اسلم در جهان تنیس.
ویلیامز بدون شک بزرگ ترین نام تنیس زنان در قرن بیست و یکم است. از قهرمانی های پرشمار تا تاثیر در تنیس و دنیای ورزش، هیچ نامی نزدیک سرینا ویلیامز هم نمی شود. ویلیامز یکی از برترین تنیسورهای تاریخ و ورزشکارهای آمریکا است و در این مطلب می خواهیم بخش های مهم دوران حرفه ای او را بررسی کنیم.

شروع دوران حرفه ای
سرینا ویلیامز از دوران کودکی به همراه خواهر بزرگ تر خود، وینس، تنیس را شروع کرد و پدر و مادرش اولین کسانی بودند که او را به سمت این ورزش کشاندند و مربی اش شدند. ریچارد ویلیامز، پدر وینس و سرینا، این دو خواهر را از سن پایین تعلیم داد و تصمیم داشت تا این دو به تنیسورهای حرفه ای تبدیل شوند. همین اتفاق هم رخ داد و ابتدا وینس و سپس سرینا، خیلی سریع و در نوجوانی به تنیسورهایی حرفه ای تبدیل شدند.
ویلیامز وقتی تنها 14 سال داشت، تصمیم گرفت به تور حرفه ای ها ملحق شود اما WTA در آن زمان اجازه نداد که او به دلیل سن پایینش در مسابقات حرفه ای شرکت کند. در سال 1995، ویلیامز توانست اولین دیدار حرفه ای اش را تجربه کند اما هنوز آماده نبود و عملکرد خوبی از خود نداشت. او در سال 1996 تصمیم گرفت تا از تور حرفه ای ها فاصله بگیرد و زمانی که آماده تر شد مجددا شانس خود را امتحان کند. همین باعث شد تا سرینا در سال 1997 با آمادگی خوبی وارد مسابقات حرفه ای شود و بتواند در برابر تنیسورهای سرشناسی همچون مانیکا سلس نیز به برتری برسد.


ریچارد ویلیامز مربی و تعلیم دهنده دخترهایش بود

اولین تقابل خواهران ویلیامز
استرالیا اپن 1998، تورنمنت ویژه ای برای خواهران ویلیامز بود. سرینا ویلیامز برای اولین بار به جدول یک گرند اسلم رسید و بعد از پیروزی در دور اول، در مرحله بعد باید به مصاف خواهرش می رفت. این اولین تقابل خواهران ویلیامز با یکدیگر بود که جدال نخست را وینس برنده شد.

اولین قهرمانی در گرند اسلم و شروع روزهای رویایی
سال 1999 بود که دنیا با سرینا ویلیامز آشنا شد. با اینکه وینس ویلیامز سریع تر از خواهرش حرفه ای شده بود و نتایج بهتری هم گرفته بود اما این سرینا بود که در یو اس اپن 1999 و در حالی که تازه 18 ساله شده بود، توانست اولین عنوان گرند اسلم خود را فتح کند و به تنها دومین زن آفریقایی آمریکایی تاریخ تنیس تبدیل شود که فاتح مسابقات گرند اسلم می شود. سرینا که از کودکی با خواهرش در مسابقات دو نفره هم شرکت می کرد، توانست در یو اس اپن همین سال در بخش دو نفره هم به همراه وینس قهرمان شود تا تورنمنت فوق العاده ای را تجربه کند.
 
سرینا ویلیامز در یو اس اپن 1999 هم قهرمان بخش تک نفره شد و هم جام بخش دو نفره را بالای سر برد

سرینا ویلیامز رفته رفته خودش را میان بهترین تنیسورهای جهان قرار داد و با اینکه نتوانست قهرمانی اش در مسابقات گرند اسلم را تکرار کند، عملکرد خوبی در رقابت های مختلف داشت و آماده می شد تا یک گام رویایی بردارد. بعد از مصدومیت های جزئی و دور بودن های مقطعی، سال 2002 از راه رسید. انصراف از استرالیا اپن، با اوج گیری سرینا در فصل خاک همراه شد. او در رم به قهرمانی رسید و چندی بعد با شکست خواهرش، فاتح رولاند گاروس هم شد. جالب است بدانید که بعد از این قهرمانی، سرینا ویلیامز به رده دوم رنکینگ WTA رسید. رنک 1 چه کسی بود؟ خواهرش وینس!

گلدن اسلم چیست؟
این تازه شروع اوج گیری سرینا بود و او 3 گرند اسلم بعدی را نیز قهرمان شد. ویمبلدون 2002، یو اس اپن 2002 و سپس استرالیا اپن 2003. سرینا توانست قهرمانی در تمام گرند اسلم ها را تجربه کند (کریر گرند اسلم) و 4 قهرمانی متوالی نیز در این مسابقات به دست آورد. نکته جالب و عجیب 4 قهرمانی متوالی سرینا، پیروزی او در فینال برابر خواهرش بود. او در فینال های تمام 4 قهرمانی متوالی خود، وینس را شکست داد. 4 قهرمانی متوالی سرینا به «سرینا اسلم» معروف شدند. تعجبی هم ندارد که او در پایان سال 2002، به زن شماره یک تنیس جهان تبدیل شد.


از رولاند گاروس 2002 تا استرالیا اپن 2003، او به 4 قهرمانی متوالی در مسابقات گرند اسلم رسید

مصدومیت های مقطعی
سال 2003 با دومین قهرمانی در ویمبلدون سپری شد اما مصدومیت در پایان فصل، سرینا را تقریبا 8 ماه از میادین دور کرد. سرینا در بازگشت همچنان از بهترین های دنیا بود اما آن اقتدار گذشته را نداشت. او برای سومین سال متوالی به فینال ویمبلدون رسید که این بار مغلوب ماریا شاراپووا شد و نتوانست از عنوانش دفاع کند. 2004 بدون کسب گرند اسلم برای سرینا به پایان رسید. سال 2005 امیدوارکننده شروع شد و سرینا با دومین قهرمانی خود در مسابقات استرالیا اپن، به هفتمین عنوان قهرمانی خود در مسابقات گرند اسلم رسید اما مصدومیت های مقطعی مانع او در ادامه فصل شدند و ویلیامز در سایر تورنمنت ها عملکرد ضعیفی داشت. فصل 2006 هم دست کمی از سال قبل نداشت و سرینا نتایج ضعیفی کسب کرد. او تقریبا 6 ماه در هیچ مسابقه ای شرکت نکرد و بعدها در کتاب زندگی نامه اش نوشت که از افسردگی رنج می برده است.

بازگشت سرینا ویلیامز به اوج
ویلیامز با هدف رسیدن به اوج فصل 2007 را شروع کرد اما فشار بسیار زیادی به او وارد شد. بسیاری از این می گفتند که سرینا اضافه وزن دارد و در شرایط خوبی نیست. با این حال او تنها یک هدف داشت و آن کسب هشتمین عنوان گرند اسلم خود بود. در حالی که سرینا به دلیل رنک پایینش در میان سیدهای استرالیا اپن نبود و خیلی ها منتظر شکست او در دورهای مقدماتی بودند، سرینا به فینال رسید و سپس به راحتی هر چه تمام تر ماریا شاراپووا را شکست داد و قهرمان شد. این قهرمانی علاوه بر اینکه منتقدها را ساکت کرد، نشان داد که سرینا آماده است تا مجددا برای بهترین عناوین بجنگد.
قهرمانی در استرالیا اپن 2007 علاوه بر اینکه منتقدها را ساکت کرد، نشان داد که او آماده است تا مجددا برای بهترین عناوین بجنگد.


قهرمانی در استرالیا اپن 2007 علاوه بر اینکه منتقدها را ساکت کرد، نشان داد که او آماده است تا مجددا برای بهترین عناوین بجنگد


شکست ناپذیر مثل سرینا ویلیامز
وقتی دوران حرفه ای ورزشکاران مختلف را بررسی می کنیم، متوجه موانع بسیاری در راه آن ها می شویم. ورزشکارانی به فوق ستاره تبدیل می شوند که بتوانند این موانع را کنار بزنند و قوی تر از قبل برگردند. سرینا ویلیامز دقیقا یکی از همین فوق ستاره ها است. ویلیامز بارها رسیدن به اوج را تجربه کرد و بارها نیز به دلایل مختلف از جمله مصدومیت، مجبور شد تا مجددا تلاش کند و اصطلاحا از صفر شروع کند. بعد از کسب 8 قهرمانی در مسابقات گرند اسلم، سرینا ویلیامز تازه گرم شده بود و حتی مصدومیت هم دیگر نمی توانست مانع او شود. او 15 گرند اسلم دیگر کسب کرد، از جمله 5 قهرمانی در ویمبلدون و 4 قهرمانی در استرالیا اپن و اپن آمریکا. ویلیامز در سال 2012 نیز توانست قهرمان بخش تک نفره المپیک شود تا کریر گلدن اسلم کند و قهرمانی در تمام مسابقات معتبر تنیس را تجربه کرده باشد.


طلای بخش تک نفره المیپک، کارنامه او را تکمیل کرد

23 قهرمانی در گرند اسلم؛ دستاورد شگفت انگیز سرینا ویلیامز
قبل از سرینا ویلیامز، در تاریخ تنیس زنان فقط 2 تنیسور به قهرمانی در حداقل 20 گرند اسلم رسیده بودند: مارگارت کورت (24) و استفی گرف (22). کورت در زمانی بازی می کرد که تنیس هنوز حرفه ای نشده بود. 13 قهرمانی او قبل از سال 1968 و در دوران آماتور این ورزش بود. به همین دلیل بسیاری بر این باور بودند که 22 قهرمانی استفی گرف که تمام آن در دوران مدرن و حرفه ای تنیس کسب شده، با ارزش تر است. سرینا ویلیامز خیل سریع خودش را در مسیری قرار داد که بتواند به این رکوردهای باورنکردنی برسد. اوج گیری مجددا ویلیامز در دهه 2010، بیشتر از هر زمان دیگر او را به کورت و گرف نزدیک تر کرد. قهرمانی های متوالی ویلیامز به این معنا بود که او می تواند به عدد جادویی 20 قهرمانی در مسابقات گرند اسلم برسد.
ویلیامز در اپن فرانسه 2015 به بیستمین عنوان خود در مسابقات گرند اسلم رسید و سومین زن و سومین تنیسور تاریخ شد که به این عدد می رسد. او در ویمبلدون 2016 به رکورد 22 قهرمانی استفی گرف رسید و در فینال استرالیا اپن 2017 با شکست خواهرش، توانست بیست و سومین عنوان خود را کسب کند و به رکورد بیشترین قهرمانی گرند اسلم در دوره مدرن تنیس برسد.


سرینا ویلیامز با 23 قهرمانی در مسابقات گرند اسلم، رکورددار قهرمانی در دوره مدرن تنیس است

طلسمی که پا برجا ماند
بعد از قهرمانی در استرالیا اپن 2017، این احتمال وجود داشت که سرینا ویلیامز به رکورد 24 قهرمانی مارگارت کورت برسد یا حتی از آن عبور کند. با اینکه این رکورد در دوران آماتور تنیس به ثبت رسیده اما به هر حال چیزی است که کورت را رکورددار قهرمانی در تاریخ مسابقات گرند اسلم کرده است. سرینا ویلیامز 4 بار دیگر نیز توانست به فینال گرند اسلم ها برسد که در کمال تعجب هر 4 فینال را واگذار کرد و نتوانست تعداد قهرمانی های خود در مسابقات گرند اسلم را به عدد 24 برساند.

نگاهی به دوران حرفه ای خواهران ویلیامز
خواهران ویلیامز بدون شک یکی از بزرگ ترین خواهران تاریخ ورزش هستند. این دو خواهر هر دو به زن شماره یک تنیس دنیا تبدیل شده اند و سابقه کسب مجموعا 30 گرند اسلم را در کارنامه دارند. این دو خواهر سابقه کسب طلای بخش تک نفره المپیک را هم دارند و چیزی در دنیای تنیس نیست که این دو به آن نرسیده باشند. درخشش خواهران ویلیامز تنها به بخش تک نفره خلاصه نمی شود و این دو از بهترین های بخش دو نفره تنیس هم به شمار می روند. خواهران ویلیامز 22 عنوان قهرمانی مختلف از جمله 14 عنوان گرند اسلم و 3 طلای المپیک را هم کسب کرده اند و در بخش دو نفره نیز به صدر رنکینگ تنیس رسیده اند. جالب است بدانید که خواهران ویلیامز هیچگاه در فینال شکست نخوردند.


خواهران ویلیامز در بخش دو نفره سابقه کسب 14 گرند اسلم و 3 طلای المپیک را در کارنامه دارند

تقابل های خواهران ویلیامز
خواهران ویلیامز 31 بار در چارچوب مسابقات حرفه ای تنیس به مصاف هم رفتند که سرینا 19 مسابقه و وینس 12 مسابقه را پیروز شد. از این 31 مسابقه، 16 مسابقه در چارچوب گرند اسلم ها بوده که سرینا 11 بازی را برنده شده است. 9 دیدار این دو در فینال گرند اسلم ها بوده (از جمله 4 فینال متوالی) و سرینا 7 بازی را برنده شده است.

رکوردها و افتخارات سرینا ویلیامز
همانطور که ذکر شد، 23 عنوان گرند اسلم سرینا ویلیامز، بیشترین قهرمانی در عصر مدرن تنیس به شمار می رود و در تاریخ این رشته نیز تنها مارگارت کورت با 24 عنوان توانسته بیشتر از ویلیامز قهرمان گرند اسلم ها شود. ویلیامز 319 هفته صدرنشین رنکینگ WTA بود که 186 هفته آن متوالی بود. سرینا ویلیامز توانست 5 بار فصل تنیس را به عنوان زن شماره یک تنیس جهان به پایان برساند. سرینا ویلیامز اولین تنیسور تاریخ است که تمام مسابقات گرند اسلم را در بخش تک نفره و دو نفره برنده شده است. سرینا سابقه کسب طلای المپیک در بخش تک نفره و دو نفره را هم دارد.

سرینا ویلیامز در دوران حرفه ای خود موفق به کسب 73 عنوان قهرمانی شد که بیشترین در تاریخ تنیس زنان به شمار می رود. 367 پیروزی او در مسابقات گرند اسلم نیز یک رکورد است. ویلیامز 4 بار جایزه لاریوس را به عنوان بهترین ورزشکار زن سال دریافت کرده و پردرآمدترین ورزشکار زن تاریخ لقب گرفته است.

73 عنوان قهرمانى
23 عنوان گرند اسلم
858 پيروزى
367 پيروزى در گرند اسلم
4 طلاى المپيک
319 هفته صدرنشينى WTA
186 هفته صدرنشينى متوالى
14 قهرمانى گرند اسلم در بخش دو نفره


سرینا ویلیامز پردرآمدترین ورزشکار زن تاریخ است

او در طول دوران حرفه‌ای خود، 23 گرند اسلم، 73 عنوان انفرادی، 4 مدال المپیک، 14 تورنمنت دونفره، و در مجموع 106 عنوان قهرمانی کسب کرد و 319 هفته به عنوان شماره یک شناخته شد.
سرنا در طول 22 سال فعالیت حرفه‌ای خود یکی از پردرآمدترین ورزشکاران بوده است و کمپانی‌های «نایکی» و «کرفت فودز» اسپانسرهای مالی او بودند. به گزارش وبسایت «سلبریتی نت‌ورث» ثروتی که سرنا ویلیامز در طول حرفه خود به‌دست آورده 250 میلیون دلار است.
سرنا در سالهای اخیر سفیر پروژه «پرپل پرس»، بنیاد التون جان علیه ایدز و اچ‌آی‌وی، بیمارستان بزرگ «آرموند استریت» در لندن، بنیاد «هالی‌راد»، بنیاد «اوا لانگوریا»، و همچنین سفیر یونیسف و بسیاری از خیریه‌های دیگر بوده است.



ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

محمدحسینی ۱۴۰۲/۶/۱۲
فوق العاده زیبا دوست عزیزم 🌹🌹

نظر خود را براي ما ارسال كنيد