تاريخ: ۱۴۰۱ شنبه ۱۲ شهريور ساعت ۱۱:۴ بازدید: 1337      نظرات: 0      کد مطلب: 20307
گفتگو با نخبه کوردستانی و برنده مدال طلای مسابقات جهانی ریاضی

نقاشی رویایی که به حقیقت پیوست...


به گزارش هاژه به نقل از ایسنا، برنده مدال طلای مسابقات ریاضی جهانی می گوید: یادم می آید در کلاس سوم ابتدایی، معلم هنرمان به ما گفت که یک نقاشی از آرزوهایمان بکشیم؛ خودم را با یک مدال طلا بر روی سکوی ایستاده کشیدم و بالای نقاشی ام نوشته بودم "مسابقات برترین ریاضی دانان جهان"، اکنون این نقاشی برای من به واقعیت تبدیل شده است.
سروش رضایی دانشجوی کارشناسی رشته ریاضی محض از دانشگاه صنعتی شریف تهران متولد سال ۱۳۷۸ از شهر سنندج است؛ نخبه کردستانی و دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف موفق به کسب مدال طلای بین المللی المپیاد ریاضی در کشور بلغارستان شده است.
جوانی با استعداد، خلاق، نخبه و خستگی ناپذیر که افتخارات خوبی را برای مردم کوردستان و کل کشور کسب کرده و کارنامه درخشانی در طول مدت تحصیل خود دارد.
او از دانش آموزان برتر استان کوردستان است که تلاش های بسیاری برای موفقیت و افتخار استان داشته و به طور قطعی نظرات و تجربیات این نخبه علمی از تحصیل و زندگی، برای جوانان و خانواده های آنها بسیار مفید و تاثیرگذار است.
 در ادامه، گفت و گو ایسنا با این جوان موفق سنندجی را می خوانید.
سروش رضایی در رابطه با مقام هایی که در رشته ریاضی تا کنون کسب کرده است می گوید: خوشبختانه با تلاش و زحمات فراوان تا کنون توانسته ام در سال ۹۶ مدال برنز المپیاد کشوری دانش آموزان ریاضی، سال ۲۰۲۰ مدال نقره المپیاد جهانی دانشجویی ریاضی( به صورت انفرادی و آزاد) سال ۲۰۲۱ مدال طلای المپیاد جهانی دانشجویی ریاضی( انفرادی و آزاد) و سال ۲۰۲۲ مدال طلای المپیاد جهانی دانشجویی ریاضی ( به صورت رسمی و اعزامی از طرف دانشگاه صنعتی شریف را کسب کنم.
او می افزاید: یادم می آید در کلاس سوم ابتدایی بودم که معلم هنرمان به ما گفت که یک نقاشی از آرزوهایمان بکشیم، من خودم را با یک مدال طلا بر روی سکوی ایستاده کشیدم، و بالای نقاشی ام نوشته بودم "مسابقات برترین ریاضی دانان جهان"، حالا به نظر می آید که آن نقاشی به نوعی برای من به واقعیت تبدیل شده و البته در آن نقاشی مدال های نقره و برنز را به دوتا از دوستانم داده بودم که اکنون پزشکی می خوانند.
این نخبه کوردستانی، ادامه می دهد، که ساعت مطالعه من تا قبل از ورود به دبیرستان خیلی کم بود چراکه همه چیز را درکلاس درس یاد می گرفتم، اما از دورانی که المپیاد دانش آموزی شروع شد، ساعت مطالعه ام را افزایش دادم و اوایل دوران المپیاد روزی ۳ تا ۴ ساعت ریاضی می خواندم و دراواخر به روزی ۱۰ تا ۱۲ ساعت می رسید، در دوران دانشجویی نیز ساعت مطالعه ام بسته به شرایط متفاوت بوده است.
وی در پاسخ به این سوال که برای موفقیت در مسابقات جهانی ریاضی چه مواردی ضروری است، می گوید: برای موفقیت در مسابقاتی با این سطح لازم است که مباحث مختلف به صورت عمقی مطالعه شوند و با حل تعداد زیادی مساله سخت به آمادگی بالایی درحل مساله رسید.
رضایی، عوامل زیادی را در موفقیت خود موثر می داند و می گوید: به طور خلاصه من همان رشته ای را که از بچگی علاقه و استعداد زیادی درآن داشتم را با تلاش شبانه روزی و در طول زمان پرورش دادم و با حمایت های خانواده و مدرسه ام مسیر موفقیت برایم هموارتر شد، به طور یقین اگر این حمایت و تلاش برای هر فرد دیگر و درهر زمینه ای اتفاق بیافتد، به احتمال زیاد موفقیت های خوبی به دست می آورد البته پشتکار و هدف فرد نیز بسیار مهم است.
این نخبه کوردستانی، ادامه می دهد که تعریفی که اکنون برای موفقیت دارم با دوران نوجوانی ام متفاوت است؛ خیلی ها موفقیت را در به دست آوردن یک مدال، یک جایگاه یا یک شیء خارجی می بینند، در قبل آرزوی به دست آوردن مدال طلای جهانی ریاضی را داشتم، اما زمانی که به این اهداف رسیدم، آن حس خارق العاده ای که تمام عمر انتظارش را می کشیدم، ندارم؛ بر همین اساس بعد از مدتی کوتاه این مدال یا دستاورد برای فرد عادی و بی معنا می شود.
به عقیده او، موفقیت به معنای رسیدن به هدف نیست بلکه به معنای سپری شدن لحظه هایی است که برای دستاوردها تلاش می کنید؛ موفقیت یعنی احساس لذت از زندگی و احساس رشد.
وی در ادامه در رابطه با سطح برگزاری مسابقات در کشور بلغارستان می گوید: این مسابقات به میزبانی یکی از دانشگاه های کشور بلغارستان و درسطح بالا با استانداردهای قابل قبول برگزار شد، که درآن دانشگاه های سراسر دنیا تیم های خود را معرفی کردند.
به گفته رضایی، ۶۶۰ نفر از سراسر جهان در قالب ۱۰۰ تیم در این مسابقات شرکت کرده بودند که تیم دانشگاه صنعتی شریف با ۵ نفرعضو در این مسابقات موفق به کسب سه مدال طلا، یک مدال نقره، یک مدال رنز و کسب رتبه ۱۱ جهانی شد.
او افزود که، در این مسابقات هیچ گونه هزینه ای متقبل نشده و با هزینه دانشگاه اعزام شده است.
این نخبه کوردستانی، با اشاره به مشکلات و کمبودهای خود در این راستا می گوید: دورانی که در المپیاد دانش آموزی تلاش و فعالیت می کردم، نبود عدالت در سیستم المپیاد چالش بزرگی برای من و امسال هم سن سال هایم بود، چراکه رقباهای ما در شهرهای بزرگی مانند تهران، به صورت هفتگی کلاس المپیاد با مدرسان بزرگی برگزار می کردند، درحالی که در سنندج حتی کتاب های المپیاد پیدا نمی شد و متاسفانه به جز حمایت خانواده و مدیران مدارس در مقطع دبیرستان هیچ نهادی حمایت نمی کرد، حتی به خاطر دارم که برای ارتباط با اساتید المپیاد بارها به تهران سفر کردم، اما خوشبختانه با استفاده بهینه از همان شرایط از پس چالش ها برآمدم  البته شاید اگر این چالش ها نمی بود قطعا افراد بیشتری به موفقیت و شکوفایی در استان کردستان می رسیدند.
رضایی در رابطه با استقبال و حمایت مسئولان از موفقیتش می گوید: از آنجایی که به تازگی خبر موفقیتم انتشار یافته است فعلا استقبالی از این موفقیت انجام نشده، اما تماس هایی با من گرفته شده که احتمالا با برخی از مسئولین استانی و کشوری دیداری داشته باشم.
او بنا به تجربه ای که در زندگی خود دارد معتقد است که، باید به خودمان اهمیت دهیم؛ روزی که انتخاب رشته ریاضی محض داشتم به علاقه و استعداد خود توجه کرده و به این مسیر ادامه دادم.



ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد