تاريخ: ۱۴۰۱ چهارشنبه ۹ شهريور ساعت ۱۲:۴۱ بازدید: 778      نظرات: 0      کد مطلب: 20271

فست‌ فودها سرطان‌ زا هستند؛ نخورید


گرایش و علاقه وافر مردم به مصرف غذاهای آماده، روز به روز بیشتر می شود و همین موضوع باعث شده تا موارد ابتلا به بیماری های گوارشی و سرطان ها نیز افزایش یابد.

به گزارش هاژه، در دو دهه گذشته و به خصوص در چند سال اخیر، تا چشم کار می‌کند، مغازه‌ها و رستوران‌های فست فود را می‌بینیم که همین طور در کنار هم قرار گرفته اند. شاید تا قبل از دهه ۷۰، رستوران‌های ایرانی یا به قول خودمان، چلوکبابی‌ها بودند که در کوچه و خیابان‌های شهرها حکمرانی می‌کردند. اما، حالا این رستوران‌ها جای خود را به اغذیه فروشی‌ها و فست فودی داده اند.

چنین شرایطی حتی به درون روستاها نیز رخنه کرده و اگر تا چند سال قبل خبری از رستوران در روستاها نبود، اما حالا حداقل یک فست فودی یا همان اغذیه فروشی را در این مناطق می‌بینیم.

در واقع، استقبال و گرایش مردم به فست فود خوری، دلیل اصلی رونق این نوع کسب و کارها در کشور شده است.

فست فودی ها در ایران روز به روز اوضاع بهتری پیدا می‌کنند و مردم نیز از این نوع غذاها استقبال خوبی دارند. شاید همه بر این عقیده باشند که حتی در بدترین شرایط اقتصادی نیز مردم، میل به خوردن این نوع غذاها وجود دارد و شاید علت آن، تفاوت قیمت با غذاهای ایرانی است. زیرا، شما می‌توانید با ۲۰ هزار تومان هم یک ساندویچ فلال یا حتی همبرگر، تهیه کنید و برای چند ساعتی، سیر شوید.

اما، اینکه کیفیت این نوع غذاها تا چند اندازه قابل اعتماد باشد، نکته‌ای است که کمتر به آن توجه می‌کنیم. زیرا، قیمت را در نظر گرفته ایم.

برای تهیه این غذاها از مقدار زیادی روغن و سس‌های چرب، شکر، گوشت سرخ شده، چربی، نمک، پنیر و…، استفاده می‌شود.

مصرف این غذاها در طولانی‌مدت ممکن است مشکلاتی را برای دستگاه گوارش و سیستم ایمنی بدن به وجود آورد و سلامت فرد را به خطر اندازد. مهم‌ترین عیب این غذاها، اثرات منفی آن بر روی سلامتی است.

متخصصان تغذیه به افرادی که زخم معده دارند توصیه می‌کنند غذاهای پرادویه نخورند، درصورتی‌که فست فودها سرشار از ادویه هستند. به همین خاطر کسانی که فست فود زیاد مصرف می‌کنند بیشتر در معرض بیماری‌هایی مانند نفخ، سوءهاضمه، رفلاکس و از همه مهم‌تر سرطان معده و روده بزرگ قرار می‌گیرند.

در فست فودها نمک فراوانی به کار می‌برند که این هم می‌تواند مشکلات فشارخون را برای افراد به وجود آورد و با بالا رفتن فشارخون، خطر سکته مغزی را در آنها زیاد می‌کند.

فست فودها برخلاف ظاهر زیبایی که دارند، ارزش غذایی پایینی دارند و ویتامین و املاح مورد نیاز بدن را تأمین نمی‌کنند و همچنین مصرف مداوم آنها باعث بروز اختلالات رشد در کودکان و نوجوانان به‌ویژه در سنین بلوغ می‌شود.

برای تهیه غذای فست فودی از روغن‌های خیلی داغ و فراوان استفاده می‌کنند و مصرف مداوم این غذاها باعث می‌شود میزان کلسترول بد یا همان چربی خون را به شدت زیاد کند.

پزشکان معتقدند کسانی که از غذاهای فست فودی زیاد استفاده می‌کنند بیشتر در معرض بیماری کبد چرب هستند. همچنین مصرف بیش‌از حد این غذاها باعث چاقی افراد و ابتلا به بیماری‌های قلبی و دیابت می‌شود.

مصرف فست فود یکی از عوامل ایجاد سرطان‌های روده و کلیه و مری است.

 

منبع: همشهری آنلاین




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد