تاريخ: ۱۴۰۱ يکشنبه ۶ شهريور ساعت ۱۹:۴۷ بازدید: 3948      نظرات: 5      کد مطلب: 20232
آخرین وضعیت پرونده کودک آزاری در مهاباد پیگیری شد

میل جنسی به کودکان یک اختلال یا جنایت/ آموزش مهارت زندگی تا چه اندازه مهم است


به گزارش هاژه، وقوع یک فقره کودک‌آزاری در مهاباد، احساسات شهروندان مهابادی را جریحه دار کرد، زنگ خطری که شهروندان مهابادی را نسبت به جلوگیری از وقوع چنین مواردی حساس کرده است.

آخرین پیگیری‌های هاژه در این خصوص حاکی از آن است که متهم با وثیقه سنگین روانه زندان شده و تحقیقات در این زمینه در جریان است.

فرمانده انتظامی شهرستان مهاباد در این خصوص به خبرنگار هاژه گفت: امنیت و آسایش شهروندان جزو خطوط قرمز نیروهای پلیس است و نیروی انتظامی بصورت جدی و خارج از نوبت به مواردی از این دست ورود پیدا می‌کند.

سرهنگ محمد توحیدی در خصوص آخرین وضعیت این پرونده اظهار کرد: فرد متهم بلافاصله بعد از تماس شهروندان دستگیر و به مراجع قضایی تحویل داده شده و بر رسیدگی بر این موضوع، خارج از نوبت تأکید شده است.

وی تصریح کرد: تا این لحظه هیچ شاکی خصوصی مرتبط با این پرونده به کلانتری 12 کشاورز شهر مهاباد مراجعه نکرده است.

فرمانده انتظامی شهرستان مهاباد در ادامه با اشاره به اینکه در تمامی کلانتری‌های شهرستان کارشناسان ارشد بالینی برای ارائه خدمات به شهروندان حضور دارند، اظهار کرد: شهروندان می‌توانند برای انجام مشاوره با کارشناسان پلیس به واحد مشاوره کلانتری مراجعه فرمایند.

مهران یوسفی رییس اداره بهزیستی شهرستان مهاباد نیز با ابراز تأسف از وقوع یک فقره کودک‌آزاری در این شهرستان اظهار کرد: مواردی از کودک‌آزاری در ماه‌های گذشته نیز گزارش شده و اورژانس اجتماعی بصورت جدی وارد عمل شده است.

وی افزود: جرایمی مانند کودک‌آزاری، تعرض جنسی معمولا در خفا صورت می‌گیرند و بیشتر خانواده‌ها از علنی شدن آن خودداری می‌کنند، ولی نمی‌توان منکر وقوع جرایمی از این دست شد.

یوسفی تصریح کرد: مواردی از این دست در تمامی شهرها و کشورها روی می‌دهد و تنها راه مبارزه با آن آموزش مهارت‌های زندگی به فرزندان و کودکان است که متأسفانه در جامعه ما با مشکلاتی در اینباره روبرو هستیم.

*پدوفیلی یک اختلال یا جنایت*

مطالعات زیادی در رابطه با اینکه پدوفیلی یا میل جنسی به کودکان یک جنایت است یا اختلال، صورت گرفته اما این موضوع در هر شرایطی در تمامی جوامع ممنوع و از سوی جامعه یک جنایت توصیف می‌شود.

در تشخیص پدوفیلی چالش‌های متعددی وجود دارد. افرادی که به این بیماری مبتلا هستند به ندرت داوطلبانه درخواست کمک می‌کنند، در نود درصد اوقات مشاوره و درمان نتیجه حکم دادگاه است.

بر اساس آمارهای جهانی شیوع اختلال پدوفیلی ناشناخته است، اما بیشترین شیوع در جمعیت مردان در حدود سه تا پنج درصد است. تصور می‌شود که شیوع در جمعیت زنان کمتر از شیوع در مردان است.

رییس اداره بهزیستی در اینباره به خبرنگار هاژه گفت: پدوفیلی را می‌توان یک اختلال روانی هم محسوب کرد و باید فرد مبتلا با مراجعه به کارشناسان بیماری را درمان کند، اما در بیشتر موارد افراد به کارشناسان مراجعه نمی‌کنند و با این اختلال زندگی می‌کنند، عوامل ژنتیکی، خانواده و حتی گذشته افراد مبتلا به این بیماری در بروز آن دخیل است.

*افراد کودک‌آزار و پدوفیل سابقه آزار جنسی در کودکی دارند*

به گفته مهران یوسفی علت پدوفیلی یا تمایل جنسی افراد به کودکان دقیقا مشخص نیست و عوامل زیادی در بروز این اختلال یا رفتار دخیل هستند، بررسی‌ها نشان داده بسیاری از افراد کودک آزار و پدوفیل در کودکی سابقه سوءاستفاده جنسی و خشنوت را تجربه کرده‌اند.

وی افزود: این افراد در بزرگسالی یا دچار اختلال می‌شوند و یا به نوعی از جامعه انتقام می‌گیرند.

یوسفی تصریح کرد: در رابطه با موضوعاتی از قبیل کودک‌آزاری و یا جلوگیری از تعرض جنسی کودکان، آموزش تنها راه مقابله است.

*عدم آموزش فرزند پروری و مهارت‌های زندگی*

به گفته مهران یوسفی مهمترین مشکلی که جامعه فعلی ما با آن روبرو است، عدم توجه به آموزش مهارت‌های زندگی به فرزندان است، در واقع شرایطی بر جامعه حاکم است که نمی‌توان آن را صرفا سنتی و یا مدرن نامید.

بافت خانواده‌ها سنتی است و تا این لحظه به  آموزش مهارت‌های زندگی ازجمله مراقبت در برابر آزار جنسی و تربیت جنسی بها داده نمی‌شود.

برای نمونه در جامعه کوردستان این جمله مدام به کودک گوشزد می‌شود که با مهمان‌های هرچند غریبه روبوسی کند و یا به آغوش آنها برود، گاها امتناع کودک از دادن بوسه به مهمان نیز سرزنش می‌شود، در واقع هیمن امر استقلال کودک را از بین می‌برد تا در برابر کسانیکه نمی‌شناسد مقاومت کند، لذا در این شرایط کودک مجبور می‌شود به همه اعتماد کند، حتی کسانیکه نمی‌شناسد!

در جامعه ما اصولا آگاه‌سازی کودکان در خصوص اعضای جنسی یک امر ممنوعه است و بسیاری از خانواده‌ها بر این باورند حرف زدن در اینباره چشم و گوش کودک را باز می‌کند، درحالیکه آموزش‌ها و مهارت‌های زندگی از همین مسائل شروع می‌شود و بیشتر قربانیان جنسی آموزش مهارت زندگی به‌ویژه مقابله با سوءاستفاده جنسی را تجربه نکرده‌اند.

اابته باید توجه داشت که آموزش‌های مهارت زندگی باید توسط کارشناسان این حوزه مورد تایید قرار بگیرد، لذا مراجعه به مشاورین یکی از مورادی است که باید از آن بهره‌برد، اما در این مورد نیز با نارسایی روبرو هستیم و بیشتر خانواده‌ها از مراجعه به کارشناسان برای مشاوره خودداری می‌کنند.

*نقش اورژانس اجتماعی در زندگی روزمره شهروندان کمرنگ است*

یوسفی رییس اداره بهزیستی شهرستان مهاباد با بیان اینکه متولی اصلی مداخلات مربوط به آسیب‌های اجتماعی در حیطه وظایف اورژانس اجتماعی و بهزیستی شهرستان مهاباد قرار دارد، اظهار کرد: اگرچه اورژانس اجتماعی شهرستان و سامانه 123 بصورت 24 ساعته آماده ارائه خدمات به شهروندان است، اما آنگونه که لازم است در زندگی روزمره شهروندان مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، دلیل آن هم به عدم تمایل جامعه برای مشاوره و مداخلات برمی‌گردد.

وی افزود: کودک‌آزاری، تعارض جنسی به کودکان جزو جرایمی است که در خفا صورت می‌گیرد تفاوت آن با سایر جرایم در این است که هم فرد متهم و هم شاکی تمایلی به علنی شدن آن ندارند، از این رو مواردی از این دست نیز به مراتب کمتر گزارش می‌شود تا اورژانس اجتماعی به آن ورود کند.

یوسفی تصریح کرد: تماس‌های سامانه 123 در ساعات اداری به داخل شهرستان و کارشناسان این شهرستان هدایت می‌شود و شهروندان می‌توانند مورادی از این دست را گزارش کنند و بهزیستی نیز اگرچه بصورت مستقیم به آن ورود نمی‌کند، اما می‌تواند که موارد را به پلیس و مراجع قضایی جهت پیگیری ارجاع دهد.

وی اضافه کرد: در ساعات غیر اداری نیز تماس‌های سامانه 123 از استان به کارشناسان شهرستان هدایت می‌شود تا در هر ساعتی از شبانه روز به موضوع ورود نمایند.

رییس اداره بهزیستی در اینباره می‌گوید که اورژانس اجتماعی متولی اصلی آسیب‌های اجتماعی است و شهروندان از طریق فرهنگ‌سازی و تلاش رسانه‌ها باید به اهمیت استفاده و ارتباط با آن به عنوان مشاوره عادت داده شوند.

*فضای مجازی و آزادی بی قید و شرط کودکان*

شیوع کرونا و لزوم دسترسی به آموزش مجازی مدارس به نحوی در دسترسی کودکان به گوشی‌های هوشمند و شبکه اجتماعی بی‌تأثیر نبوده و بسیاری از کودکان که زمانی از داشتن گوشی محروم بودند، حالا گوشی‌هایی به مراتب پیشرفته‌تر از والدینشان در اختیار دارند.

مهران یوسفی در اینباره می‌گوید: برنامه شاد و لزوم دسترسی کودکان به فضای مجازی اگرچه مزایایی داشته اما آسیب‌هایی هم بهمراه داشته است، کم نیستند کودکانی که در کنار نرم افزار شاد ده‌ها برنامه دیگر را نصب کرده و در چندین شبکه اجتماعی نیز عضو هستند.

وی افزود: دسترسی کودکان به دنیای اطلاعات بدون فیلتر، حس کنجکاوی کودکان و همچنین فعالیت برخی افراد که در فضای مجازی در کمین کودکان برای سوءاستفاده هستند می‌تواند مشکلاتی جدی حوزه آسیب‌های اجتماعی ایجاد کند.

از سویی دیگر بیشتر کودکانی که در فضاهای عمومی مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرند، بدون نظارت والدین در کوچه و خیابان رها شده و مهارت‌های زندگی به آنها آموزش داده نشده است.

هرچند بیشتر تعارضات فضاهای عمومی توسط افراد غریبه صورت می‌گیرد، اما بخش زیادی از سوءاستفاده‌های جنسی از کودکان توسط افراد نزدیک خانواده، دوستان و آشنایان صورت می‌گیرد، لذا به هیچ عنوان کودکان را نباید به افراد دیگر بدون نظارت والدین سپرد.

خانواده‌ها برای ثبت نام کودکان در هر کلاس درس و غیر درسی باید قبل از ثبت‌نام شناخت کافی از مکان، مربی و حتی مجوز این آموزشگاه یا باشگاه داشته باشند، فرستادن آنها به کلاس‌ها نیز یکی دیگر از مواردی است که باید توسط والدین انجام شود و شرایط به گونه‌ای نباشد که فرستادن کودکان به کلاس‌ها از هرکسی کمک بخواهیم.

کلام آخر:

آموزش مهارت‌های زندگی به کودکان، عدم رها کردن کودکان در فضاهای عمومی، کوچه و خیابان، عدم اعتماد به افراد غریبه و حتی آشنا برای سپردن کودکان به آنها از مورادی است که در جلوگیری از تعرض جنسی به کودکان نقش مستقیم دارد.

تعارضات جنسی به کودکان نیز نباید در خفا بماند و مراقبت‌های بعد از آن نیز توسط کارشناسان آموزش دیده، یک امر اجتناب ناپذیر است، تا این آسیب در فرد به یک اختلال تبدیل نشود.

تبدیل استفاده از مراکز مشاوره و اورژانس اجتماعی باید به بخشی نیازهای شهروندان برای مسائل مختلف خانواده و تربیت کودکان تبدیل شود و خانواده‌ها برای مشکلات خانوادگی، تربیتی، روحی و روانی حتما به کارشناسان متخصص مراجعه نمایند.




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

سمیرا ۱۴۰۱/۶/۱۰
والدین بخاطر حفظ آبروی بچه هایشان از شکابت کردن صرف نظرمیکنند ولی این دلیل نمشه افراد مریض وشیطان سفت تبرئه شوند بایستی برابرقانون بمجازات شوند
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

سمیرا ۱۴۰۱/۶/۱۰
والدین بخاطر حفظ آبروی بچه هایشان از شکابت کردن صرف نظرمیکنند ولی این دلیل نمشه افراد مریض وشیطان سفت تبرئه شوند بایستی برابرقانون بایستی مجازات شوند
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

حمیرا ۱۴۰۱/۶/۱۰
بخاطر حفظ آبروی بچه پدر مادرها ازشکایت کزدن امتناع میکنندودراین مورد این جور افراد بیشنر سوء اسنفاده میکنند ولی پلیس متواند از مجرمان اعتراف بگیرد ودراین رابطه کوناهی نکند
1
0
پاسخ به این اظهارنظر

سامرند ۱۴۰۱/۶/۷
قضیه را ماست مالی کردند . کلا در این شهر بی درو پیکر فساد غوغا میکنه.
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

لقمان ۱۴۰۱/۶/۶
سلام عکس این کودک آزار رو کجا ببینیم

نظر خود را براي ما ارسال كنيد