به گزارش هاژه به نقل از ایسنا، رئیس اداره محیط زیست شهرستان کرمانشاه گفت: متاسفانه سراب نیلوفر تقریبا خشک شده و تنها چالههای کوچکی در محدوده سراب کمی رطوبت دارند.
محمد حسین فلاحتی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به کاهش قابل توجه دبی منابع آبی کرمانشاه و تحت تاثیر قرار گرفتن اکثر رودخانهها و سرابها، افزود: سراب نیلوفر نیز به عنوان یکی از مهمترین سرابهای کرمانشاه طی چند وقت اخیر با کاهش دبی قابل توجه مواجه شده بود و متاسفانه اکنون شاهد خشک شدن آن هستیم.
وی ادامه داد: اکنون تنها چالههای کوچکی در بستر سراب تا حدودی رطوب دارند و به دلیل خشکسالی تَرکهای بزرگی کف سراب ایجاد شده است.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان کرمانشاه از جلسات متعددی که برای کمک به احیای سراب نیلوفر برگزار شده یاد و اظهار کرد: در حال بررسی هستیم که در صورت امکان از یکی از چاههای اطراف سراب از طریق لوله آب را وارد سراب نیلوفر کنیم تا حداقل زیستمندان سراب حفظ شوند، اما در هر صورت این کار یک مسکن مقطعی است.
فلاحتی با اشاره به تاثیر مستقیم چاههای اطراف در خشک شدن سراب نیلوفر، خاطرنشان کرد: جلساتی برگزار کردیم تا هم با چاههای غیرمجاز اطراف سراب برخورد شود و هم بتوان با نصب کنتورهای هوشمند، برداشت از چاههای مجاز را مدیریت کرد.
وی درباره وضعیت گونههای جانوری سراب نیز اظهار کرد: اکثر زیستمندان میتوانند در چنین شرایطی برای مدتی زندگی خود را حفظ کنند. برخی از آنها به سمت چالههایی که رطوبت دارد میروند و برخی به لایه زیر خاک که هنوز خیس است نفوذ میکنند و برخی لایهای دور خود تشکیل میدهند تا زندگی آنها برای مدتی حفظ شود.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان کرمانشاه با بیان اینکه این شرایط تنها برای مدت کوتاهی تاثیر دارد، عنوان کرد: در برخی موارد تخم ریزی که زیستمندان کردند و در کف سراب باقی مانده باعث احیا مجدد گونهها خواهد شد.
فلاحتی در پاسخ به اینکه از چه زمانی میتوان به بازگشت آب به سراب نیلوفر امیدوار بود، گفت: همه چیز به وضعیت خشکسالی و بارشها بستگی دارد. البته تجربه سالیان گذشته نشان میدهد اگر برداشت آب برای محصولات پرمصرف مانند ذرت از چاههای حاشیه سراب قطع شود، حتی قبل از شروع بارندگی نیز میتوان به برگشت آب به سراب نیلوفر امیدوار بود، اما این امر نیز به وضعیت سطح ایستایی آبهای زیرزمینی و چاههای اطراف بستگی دارد.
به گفته این مسئول، سراب نیلوفر پیش از این نیز یکبار دیگر در سال ۱۳۹۴ به طور کامل خشک شد.