تاريخ: ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۷ تير ساعت ۱۷:۲۶ | بازدید: 1490 نظرات: 0 کد مطلب: 19756 |
گرمای شدید اروپا، شمال آفریقا، خاورمیانه و آسیا را درنوردیده است. دمای هوا در بسیاری از نقاط به بالای 40 درجه سانتیگراد رسیده و منجر به آتش سوزی در جنگل ها و مرگ و میر ناشی از گرما شده است.
روز جمعه، اداره هواشناسی بریتانیا اولین هشدار قرمز "گرمای شدید" خود را برای دوشنبه و سه شنبه در بسیاری از نقاط انگلستان از جمله لندن و منچستر صادر کرد. انتظار می رود دمای هوا از 40 درجه سانتیگراد فراتر رود. رکورد دمای بالای فعلی در بریتانیا 38.7 درجه سانتیگراد است.
همچنین آژانس امنیت بهداشتی بریتانیا هشدارهای بهداشتی مرتبط با گرما را از سطح سه به چهار افزایش داد و بیمارستانها برای افزایش پذیرشهای مرتبط با گرما آماده میشوند. به ساکنان توصیه شده است که سعی کنند از ساعت 11 صبح تا 3 بعد از ظهر از نور خورشید دوری کنند، مایعات زیادی بنوشند و از فعالیت بدنی خودداری کنند.
دمایی که در اخبار و یا بر روی برنامه هواشناسی تلفن خود می بینید به شبکه ای از ایستگاه های هواشناسی در سراسر جهان متکی است. برای اطمینان از خوانش دقیق، ایستگاههای هواشناسی از دماسنجهای مقاومتی پلاتینیوم مخصوصی استفاده میکنند که در ارتفاع 1.25 تا 2 متری از سطح زمین قرار میگیرند.
دو مقیاس شناخته شده برای اندازه گیری دما وجود دارد: درجه سانتیگراد و فارنهایت. تنها چند کشور، از جمله ایالات متحده، از فارنهایت به عنوان مقیاس اندازهگیری دمای خود استفاده می کنند. بقیه دنیا از مقیاس درجه سانتیگراد استفاده می کنند که به نام ستاره شناس سوئدی آندرس سلسیوس نامگذاری شده است که مقیاس انجماد و نقطه جوش 0-100 درجه را در سال 1742 اختراع کرده است.
نقشه زیر گرم ترین دمای ثبت شده در هر کشور را در سراسر جهان نشان می دهد. حداقل 22 کشور حداکثر دمای 50 درجه سانتیگراد یا بالاتر را ثبت کرده اند.
در حال حاضر، بالاترین دمای ثبت شده رسمی 56.7 درجه سانتیگراد است که در سال 1913 در دره مرگ کالیفرنیا ثبت شده است. گرمترین دمای شناخته شده در آفریقا 55 درجه سانتیگراد است که در کبیلی تونس در سال 1931 ثبت شده است. ایران رکورد گرمترین دمای آسیا را دارد؛ دمای 54 درجه سانتیگراد که در سال 2017 ثبت شد.
بالاترین دمای ثبت شده تا کنون در اروپا 48.8 درجه سانتیگراد در جزیره سیسیل ایتالیا در 11 اوت 2021 بوده است. در سال 2020، جزیره سیمور در قطب جنوب حداکثر دمای 20.7 درجه سانتیگراد را ثبت کرد. بر اساس گزارش سازمان جهانی هواشناسی سازمان ملل متحد، دمای شبه جزیره قطب جنوب طی 50 سال گذشته نزدیک به 3 درجه سانتیگراد افزایش یافته است.
میانگین دمای جهانی زمین در سالهای 2020 و 2016 به عنوان گرمترین سالهای ثبت شده تاریخ شناخته شده است. به گفته ناسا، در مجموع، هشت سال گذشته، گرم ترین سالها از زمان شروع ثبت رکوردهای مدرن از سال 1880 بوده است.
این داده های دمای سالانه، رکورد دمای جهانی را نشان میدهد و به دانشمندان می گوید که سیاره زمین در حال گرم شدن است. بر اساس رکورد دمای ناسا، زمین در سال 2021 حدود 1.1 درجه سانتیگراد گرمتر از میانگین اواخر قرن نوزدهم بوده است.