تاريخ: ۱۴۰۱ چهارشنبه ۲۲ تير ساعت ۱۰:۴۵ | بازدید: 1630 نظرات: 0 کد مطلب: 19701 |
ترشیها ازجمله مخلفات خوشمزهای هستند که در کنار وعدههای غذایی سرو میشوند و تنوع بالایی دارند. فصل اصلی تهیه ترشی معمولا پاییز است؛ ولی برخی از ترشیها هستند که میتوان مواد مورد استفاده آنها را در همه فصول سال تهیه کرد. در فصل پاییز و زمستان خوردن ترشی در کنار غذا دلچسبتر از خوردن ماست، سالاد و سایر چاشنیهاست، به همین دلیل تنوع ترشیهای این فصل بسیار زیاد است.
ترشی مخلوط یکی از انواع ترشیهاست که در ترکیبات آن از سبزیجات تازهای مانند فلفل دلمهای، هویج، بادمجان، کرفس، خیار و... استفاده شده است. این ترشی خوشمزه با روشی بسیار آسان تهیه میشود و بعد از گذشت یک روز از تهیه آن آماده خوردن است. در ادامه این مطلب با طرز تهیه ترشی مخلوط یک روزه با روشی بسیار آسان در منزل همراه با نکات مهم و فوت و فنهای مربوط به تهیه ترشی با ما همراه باشید.
گوجه: ۱۰ عدد
ساقه کرفس: ۲۰۰ گرم
فلفل دلمهای رنگی (قرمز، سبز، زرد): از هرکدام ۱ عدد
بادمجان: ۲ عدد
هویج: ۱ عدد
خیار: ۲ عدد
گل کلم: یک چهارم یک گل کلم کوچک
سبزی خشک: (شامل ترخون، ریحان، گشنیز، نعناع): از هر کدام ۲ قاشق غذاخوری
سرکه قرمز: ۳ لیوان
نمک، فلفل، زردچوبه: از هرکدام ۱ قاشق غذا خوری
سیاه دانه: ۲ قاشق غذا خوری
ادویه کاری: ۱ قاشق غذا خوری
نکات مربوط به مواد اولیه
سعی کنید سبزی خشک را از عطاریهای معتبر و یا افرادی که به صورت خانگی و تمیز این سبزیجات را آماده میکنند، تهیه کنید. سبزی خشک اگر بیش از حد مانده یا خاک گرفته باشد، عطر و بوی اصلیاش را از دست میدهد و اگر آن را توی ترشی یا غذا بریزید، طعم و بو نخواهد داشت. به جای سبزی خشک میتوانید از سبزی تازه هم برای تهیه این ترشی استفاده کنید که در این صورت باید صبر کنید سبزی بعد از شستشو کاملا خشک شود و بعد آن را خرد کنید.
فلفل دلمهای یکی از سبزیجات پرخاصیت است که مصرف آن برای تمامی افراد بهویژه کودکان توصیه شده است. این سبزی دارای سه رنگ سبز، زرد و قرمز است که رنگ سبز آن طعم قویتری دارد. فلفل دلمهای به دلیل مواد مغذی ازجمله ویتامینی که دارد، منشأ درمان سرماخوردگی است و همچنین برای درمان کمخونی، حفاظت از چشم و تقویت قوه بینایی و رفع یبوست بسیار مفید است.
ته فلفل دلمهای برجستگیهایی وجود دارد. فلفل دلمههایی که چهار برجستگی در زیر خود دارند، ماده هستند. فلفل دلمهای ماده پر تخم است و طعم شیرینی دارد؛ بنابراین برای تهیه انواع سالاد و خامخواری مناسبتر از فلفل نر است. فلفل دلمهای که سه برجستگی در زیر خود دارد، نر است. تخم کمتری دارد و تندتر است. برای غذا پختن از آن استفاده میشود و در آشپزی کاربردیتر است. برعکس فلفل دلمهای ماده بعد از تفت دادن و پختن اصلاً تلخ نمیشود و خوشمزه باقی میماند.
سرکهها انواع گوناگونی دارند و بهترین نوع سرکه برای تهیه ترشی سرکه انگور است. رنگ سرکه انگور قرمز است و طعم ملایمتری نسبت به سرکه سفید دارد.
ابتدا سبزیجات را خوب بشویید؛ سپس کرفس، بادمجان، هویج، فلفل دلمهای، گل کلم و خیار را به صورت نگینی و خیلی ریز خرد کنید. همه سبزیجات خرد شده را داخل یک قابلمه بزرگ بریزید و آن را کنار بگذارید. در مرحله بعد گوجهها را خوب بشویید و داخل یک قابلمه دیگر بریزید. قابلمه را تا نیمه آب کنید و روی اجاق گاز بگذارید. بعد از اینکه آب جوش آمد، شعله اجاق گاز را کم کنید تا گوجهها بپزند. وقتی گوجهها خوب پخته شدند، آنها را داخل یک کاسه بریزید.
حالا سبزی خشک، ادویهها و سیاه دانه را به گوجه اضافه کنید و با گوشت کوب برقی یا دستگاه غذاساز چند دقیقه بزنید تا گوجه کاملا پوره و با سبزی خشک و ادویهها مخلوط شود. سپس مخلوط گوجه را داخل قابلمه سبزیجات بریزید و سه لیوان سرکه را به آن اضافه کنید.
دوباره قابلمه را روی اجاق گاز بگذارید و حرارت را کم کنید. زمانی که ترشی حالت ریز جوش پیدا کرد، چند دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید و صبر کنید تا ترشی از حرارت بیفتد؛ سپس ترشی را داخل شیشههای تمیز و خشک بریزید و درب شیشه را محکم ببندید. حالا ترشی مخلوط خوشمزه شما آماده است که میتوانید روز بعد آن را همراه با غذا میل کنید. نوش جان
۱- ترشی را در ظرف شیشهای بریزید. ظرفی که برای ترشی در نظر گرفتهاید، باید کاملاً تمیز و خشک باشد. در غیر این صورت ترشی کپک میزند. در ظرف را هم محکم ببندید تا هوا نکشد. اگر هوا بکشد، ترشی خراب میشود.
۲- ترشی را حتماً در جای خنک به دور از نور خورشید و ترجیحاً در داخل یخچال نگهداری کنید.
۳- در ریختن ادویه ترشی و نمک زیادهروی نکنید. بعضیها در تهیه ترشی به قدری ادویه را زیاد میریزند که تمام مواد ترشی عطر و طعم اصلی خودشان را از دست میدهند.