تاريخ: ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۴ تير ساعت ۱۵:۴۹ بازدید: 1139      نظرات: 0      کد مطلب: 19616

اختراع‌های هندی که تاکنون نمی‌دانستید!


هند یکی از تمدن‌های باشکوه و کهن جهان محسوب می‌شود که تأثیرات آن بر دنیای امروز ما به خوبی قابل مشاهده است با این همه این تمدن بزرگ اکتشافات و اختراعی نیز داشته که اغلب ما تصور نمی‌کنیم متعلق آن باشد.

پیشرفت کنونی بشر حاصل تعامل تاریخی میان فرهنگ‌ها و تمدن‌های سراسر جهان بوده و هر یک از این فرهنگ‌ها و تمدن‌ها نقشی در ساختن آن دارند. هند یکی از این تمدن‌های بزرگ جهان است که از هزاران سال پیش در عرصه‌های مختلفی همچون حکمت، هنر، ادبیات، ریاضیات، معماری، موسیقی و غیره، نقش آفرینی کرده است. این سرزمین همچنین خاستگاه برخی اختراعات، اکتشافات و ابتکارات بزرگی بوده که زندگی بشری را دگرگون کرده است، اما شاید برای شما باور پذیر نباشد که برخی از این اختراعات و ابتکارات متعلق به این سرزمین باشد. در ادامه قصد داریم تا شما را با چند اختراع که تمدن هند در آن نقش مستقیم داشته آشنا سازیم،

۱. اختراع دکمه
دکمه‌ها بخشی جدایی ناپذیر از زندگی روزمره ما هستند و بهتر است از تمدن هند باستان به خاطر اختراع آن تشکر کنیم. دکمه‌ها در دوره تمدن دره سند اختراع شدند که حدود ۵۰۰۰ سال قدمت دارد و می‌توان آن را تا ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد ردیابی کرد. به باور باستان شناسان دکمه‌ها در ابتدا به عنوان زینت استفاده می‌شد، اما بعداً برای بستن لایه‌های مختلف لباس مورد استفاده قرار گرفت. قدیمی‌ترین این دکمه‌ها از صدف ساخته شده بودند و اشکال هندسی مختلفی داشتند.

 

۲. اختراع شامپو

شامپو در سال ۱۵۰۰ بعد از میلاد در هند اختراع شد و در ابتدا برای ماساژ سر استفاده می‌شد. این ماده از انواع مختلف گیاهان و روغن‌های طبیعی تهیه می‌شد. کلمه انگلیسی «شامپو» نیز از کلمه سانسکریت Champo به معنای ماساژ گرفته شده است. بعداً در سال ۱۷۵۹، مردی از ایالت شرقی بیهار به نام Sake Dean Mahomed که به انگلستان نقل مکان کرد، اولین کسی بود که شامپو را به دنیای غرب معرفی کرد. او یک مرکز در شهر برایتون افتتاح کرد و در آنجا با استفاده از شامپو ماساژ سر انجام داد. این اقدام به سرعت در میان انگلیسی‌ها محبوب شد و سپس کم کم بقیه جهانیان نیز شروع به استفاده از شامپو برای ماساژ و تمیز کردن مو‌های خود کردند.

 

۳. کشف عمل جراحی آب مروارید

در قرن سوم میلادی، یک پزشک هندی به نام سوشروتا راهی برای درمان آب مروارید کشف کرد. او آب مروارید چشم را با یک سوزن خمیده (تصویر زیر با برخی از ابزار‌های جراحی دیگر خود) و با فشار دادن آب مروارید در پشت چشم عفونی عمل می‌کرد. او پس از انجام عمل جراحی با بستن چشم آلوده با بانداژ از بیماران خود نهایت مراقبت را به عمل آورد. او همچنین به عنوان پدر جراحی مدرن شناخته می‌شود، زیرا جراحان سراسر جهان از تقریباً از همین روش او استفاده می‌کنند.

 

۴. اختراع صفر

صفر شاید در نگاه اول عدد چندان مهمی تلقی نشود، اما باید گفت که بدون آن هیچ سیستم باینری وجود نخواهد داشت و این خود بدان معناست که هیچ کامپیوتری قادر به کار کردن نخواهد بود. اینکه چه کسانی عدد صفر را اختراع کردند، سوالی است که پاسخ یکسانی برای آن وجود ندارد. گفته می‌شود سرخپوستان باستان اولین کسانی بودند که از نماد صفر استفاده کردند و از آن برای محاسبه مسائل مختلف ریاضی مانند جمع، تفریق و ... بهره گرفتند. با این حال بسیاری نیز معتقدند ریاضی‌دان هندی باستان آریابهاتا اولین کسی بود که به صورت علمی در قرن سوم میلادی به مفهوم صفر رسید و از این طریق روش محاسبات بشری را دگرگون کرد.

 




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد