تاريخ: ۱۴۰۱ يکشنبه ۵ تير ساعت ۱۵:۲۰ بازدید: 1185      نظرات: 0      کد مطلب: 19476
بە بهانە سالمرگ اسطوره جاودان موسیقی کوردی

صلابت صدایی که خاموش نخواهد شد


۵ تیر ماه ۵۱ سالگرد فوت استوره موسیقی کوردی حسن زیرک
 
 
امروز دوشنبه ۵ تیر ماه سال ۱۳۵۱ اینجا بیمارستان شیر و خورشید (امام علی کنونی) شهرستان بوکان است؛ کادر درمان این بیمارستان شب سختی را سپری کرده‌اند.
جمعیت زیادی از شهرهای مهاباد، بوکان، کرمانشاه، سقز، سنندج، اربیل، سلیمانیه و اکثریت کوردها در درب ورودی این بیمارستان نگران و غمگین اند.
آسمان بوکان سیاه و در اشک مرگ فرزند خود فرو رفته است، بلبل کوردستان قلبش از تپش بازمانده است؛ آرزو و مهتاب در سوگ مرگ پدرشان گریه می‌کنند، رابعه دگر ستونی برایش در خانه نمانده است.
خبر فوت حسن زیرک تمامی کوردهای‌ ایران و عراق را ناراحت کرده است آری حسن زیرک بلبل خوش صدای کوردستان دعوت حق را لبیک گفت.
حسن زیرک متولد ۸ آذر ماه ۱۳۰۰ هجری شمسی در شهرستان بوکان چشم به جهان گشود، پدرش عبدالله در بدو تولد حسن را تنها گذاشت و فوت کرد و مادرش آمنه به دلیل عدم توانایی در نگهداری فرزندانش تن به ازدواج دوباره داده است.
زیرک از همان کودکی علاقه زیادی به خوانندگی داشته اما به دلیل نبودن حامی صدای بلبل مانند خود را در سینه زندانی کرده بود.
حسن زیرک در ایام جوانی مشغول به شاگرد راننده مینی بوس خط سقز بانه بوده است. یک روز در این مسیر در حالی که حسن در حال رانندگی بوده است کنترل ماشین از دستش خارج شده و موجب به قتل یک فرد می شود و به دلیل نداشتن گواهینامه دستگیر و مدت زیادی را در زندان سپری می‌کند.
بعد از آزاد شدن از زندان برای امر معاش راهی بغداد پایتخت عراق شد. روزی در یک چایخانه‌ محلی درحال کار بود و زیر لب آهنگی را زمزمه می کرد، در میان مهمانان چایخانه خواننده کورد رادیو بغداد ماموستا علی مردان سوز و آهنگ زیبای حسن را می‌شنود و او را به رادیو بغداد معرفی کرد و زیرک در بخش کوردی این رادیو شروع به فعالیت کرد.
 
 
زیرک به دلیل اتهام جاسوسی سال‌های زیادی را در زندان عراق سپری کرد.
به گفته بعضی از دوستان حسن زیرک در زمان حیاتش چندین ازدواج کرده است، اما بیشتر نام های میدیا زندی و رابعه خانم به گوش می‌رسد. زیرک از زن اولش میدیا زندی صاحب دو دختر با نام‌های آرزو و مهتاب شده است.
 
زیرک در سال‌های فعالیتش در رادیوهای بغداد، تهران و کرمانشاه موفق به ضبط بیش از ۱۴۰۰ آهنگ شده است.
ماموستا حسن زیرک در آهنگ هایش همیشه نام نالەشکینه را بر زبان داشته که گویا زیرک عاشق این کوه بوده است.
آرامگاه زیرک اکنون در کوه نالەشکینه در شرق بوکان قرار دارد. هر ساله بیش از ده‌ها هزار نفر از عاشقان این هنرمند نامی دیدن می‌کنند.



ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد