تاريخ: ۱۴۰۱ يکشنبه ۵ تير ساعت ۸:۴۱ بازدید: 1409      نظرات: 0      کد مطلب: 19465

۳۶ پرسش که کمک‌ می‌کند تا خودتان را بشناسید


این پرسش‌ها فرصتی را در اختیارتان می‌گذارند که به شناختی عمیق‌تر درباره خودتان دست پیدا کنید و دانشی که درباره خودتان دارید را افزایش دهید. این مهم است، زیرا شفاف شناختنِ خود با رضایت بیش‌تر از زندگی، شادی، خلق‌وخوی بهتر و استرس کم‌تر مرتبط است. همان‌طور که ارسطو گفته است: «شناخت خودتان، شروع همه خردهاست.»
من و همکارم برنت ماتینگلی هر دو در حوزه خودشناسی (به‌خصوص در زمینه روابط) متخصص هستیم و تلاش کردیم یک پرسش‌نامه با ۳۶ پرسش تدوین کنیم که به افراد کمک کند خودشان را راحت‌تر کشف کنند و بشناسند. آنچه ما را به تدوین این پرسش‌نامه رهنمون کرد، یک پرسش اولیه بود: آیا می‌توانیم به افراد کنیم که از طریقِ تأملِ هدایت‌شده، خودشناسی و درک‌از‌خویشتنِ خود را ارتقاء دهند؟
برای تدوین این پرسش‌ها، نظریه‌ها، تحقیقات و مقیاس‌های موجود در حوزه روان‌شناسی را بررسی کردیم. این پرسش‌نامه شاملِ ۶ بخش با ۶ پرسش است که می‌توانید گام‌به‌گام به آن‌ها پاسخ دهید. ممکن است بخواهید درباره هر پرسش عمیق فکر کنید و پاسخ‌های‌تان را یادداشت کنید تا دوباره به آن‌ها بازگردید. برای اینکه این پرسش‌نامه با دقت بیش‌تری عمل کند برای هر بخش بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان بگذارید.
هیچ ایرادی ندارد اگر علاقه‌ای به نوشتنِ پاسخ‌ها ندارید، کافی است که به این پرسش‌ها نگاهی بکنید تا ذهن‌تان در طول روز درگیر شود و به آن‌ها فکر کنید. پیشنهاد من این است که هر روز یک بخش را تکمیل کنید که وقت کافی برای فکر و بازاندیشی داشته باشید. برخی پرسش‌ها با ستاره مشخص شده‌اند؛ چنانچه فرصت ندارید به همه پرسش‌ها پاسخ دهید، فقط به پرسش‌هایی که با ستاره مشخص شده است، پاسخ دهید.
بخش اول: بایسته‌های شما: امروز چه کسی هستید؟
این فرصتی برای آشنایی بیش‌تر با خودِ حقیقی‌تان است. یک کندوکاو است که به شما یادآوری می‌کند در اعماق وجودتان چه کسی هستید.
پاسخ دادن به این پرسش‌ها ممکن است آسان باشد، اما به هر قسمتی که باعث می‌شود مکث کنید، دقت بیش‌تری بکنید.
۱. پنج صفتی را نام ببرید که شما یا ویژگی‌های اخلاقی و شخصیتی‌تان را توصیف می‌کنند. *
۲. پنج نقش‌تان را در زندگی نام ببرید.
۳. پنج مهارت و توانایی‌تان را نام ببرید.
۴. پنج دارایی‌تان را نام ببرید که کیستیِ شما را در زندگی مشخص می‌کند.
۵. پنج تجربه زندگی را نام ببرید که کیستی‌تان را در زندگی معنی می‌کند. *
۶. پنج صفتی را نام ببرید که نزدیک‌ترین دوستان و اعضای خانواده‌تان می‌گویند صفاتِ شماست.
بخش دوم. اصالتِ شما: چه چیز‌هایی را با یقین درباره خودتان می‌دانید؟
اینکه حقایقی را درباره خودتان بدانید یک قضیه است؛ اینکه در موردِ برخی ویژگی‌های خاص مطمئن باشید و یقین داشته باشید، قضیه دیگری است. با پاسخ دادن به پرسش‌هایی که در ادامه می‌آید، ببینید تا چه‌اندازه حسی که از خویشتنِ خود دارید برای‌تان قابلِ پیش‌بینی و ثابت است.
۷. وقتی درباره کیستیِ خودتان فکر می‌کنید، کدام ابعادِ شخصیتی‌تان بیش‌تر برای‌تان روشن است یا به چشم می آید؟ *
۸. آن «شمایی» که از خودتان به دنیا عرضه می‌کنید چه نسبتی با «شمایِ» حقیقی تان دارد؟ *
۹. سه موقعیت را نام ببرید که علی‌رغم فشار‌های اجتماعی یا فشار همآلان به خودِ واقعی‌تان پایبند ماندید. چگونه می‌توانید این وضعیت را ادامه دهید؟
۱۰. سه عدد از مهم‌ترین ارزش‌های فردی‌تان را نام ببرید و بگویید مقید ماندن به این باور‌ها چگونه می‌تواند به نفعِ آینده‌تان باشد؟
۱۱. کدام ابعاد شخصیتی‌تان با تغییر موقعیت‌ها ثابت می‌ماند؟
۱۲. برگردید و در بخشِ «بایسته‌های شما» به پاسخ‌هایی که به پرسشِ ۱ تا ۶ دادید، توجه کنید. آیا هیچ‌کدام از این ویژگی‌های شخصیتی با کیستی‌ای که از خودِ واقعی‌تان تصور می‌کنید، در تضاد است؟ اگر چنین است، چطور می‌توانید به یکدستیِ شخصیتی نزدیک شوید؟
بخش سوم. اعتماد‌به‌نفسِ شما: تاچه‌اندازه چیزی که برایش می‌جنگید را می‌شناسید؟
به خودتان سخت نگیرید. خیلی راحت می‌توان روی چیزی که اشتباه است تمرکز کرد و هر چیز دیگری که درست است را فراموش کرد.
۱۳. سه عدد از بهترین ویژگی‌های‌تان چه هستند؟
۱۴. اگر خودتان را با دیگران مقایسه کنید، چه چیز‌ها یا کار‌هایی هست که شما بهتر از آن‌ها از عهده انجام دادنش، برمی‌آیید؟
۱۵. زندگی شما از چه لحاظی از زندگی بقیه بهتر است؟ *
۱۶. سه چیز درباره خودتان که برای‌تان مایه غرور است، نام ببرید. *
۱۷. سه عدد از بزرگ‌ترین موفقیت‌های زندگی‌تان را توصیف کنید. هدفِ بزرگِ بعدی‌تان چیست؟
۱۸. با چه چیز‌هایی مبارزه می‌کنید؟ آیا شخصِ دیگری را می‌شناسید که چنین چالش‌هایی داشته باشد؟
بخشِ چهارم. به یادآوردنِ کسی که پیش از‌این بودید
حالا وقتِ آن رسیده که با خودتان دوباره آشنا شوید و به خاطر بیاورید قبل از اینکه زندگی‌تان در مسیر فعلی باشد، چه کسی بودید. ممکن است خوبی‌های زیادی داشتید که همه را پشت سرتان رها کردید.
۱۹. سه چیزی را نام ببرید که از آن لذت می‌برید، اما فرصت چندانی برایش ندارید. برای اینکه گاه‌گاهی این کار‌ها را انجام بدهید چه اقداماتی می‌توانید انجام بدهید؟
۲۰. چه بخش‌هایی از شما به عنوان یک فرد در حاشیه قرار گرفته است؟ چه کاری می‌توانید بکنید تا آن بخش‌ها را دوباره به شخصیت‌تان بازگردانید؟ *
۲۱. آیا شده که نیاز‌های دیگران را به نیاز‌های خودتان ترجیح بدهید؟ چطور می‌توانید تعادل را به زندگی‌تان برگردانید و روی نیاز‌های خودتان بیش‌تر تمرکز کنید؟
۲۲. چطور می‌توانید این آخر هفته قدری وقت برای خودتان خالی کنید و حداقل یکی از آن سرگرمی‌هایی که مدت‌هاست انجامش نداده‌اید را انجام بدهید.
۲۳. به آن شخصیتی فکر کنید که زمانِ فارغ‌التحصیلی از دبیرستان می‌خواستید، باشید. چه صفات مثبتی داشتید که اکنون فکر می‌کنید ندارید؟ امروز چطور می‌توانید این ویژگی‌ها را بازیابی کنید؟
۲۴. یک روز بعدازظهر بنشینید و به آلبوم عکس و نوشته‌های قدیمی‌تان نگاه کنید. فکر می‌کنید از چه روش‌هایی می‌توانید با آشنا شدنِ مجدد با فردی که در گذشته بودید، منفعت کسب کنید؟
بخش پنجم: زندگی شغلی‌تان: چطور می‌توانید بیش‌ترین بهره را از شغل‌تان ببرید؟
ما زمانِ زیادی از بزرگسالی‌مان را در محلِ کار می‌گذرانیم. خوش‌مان بیاید یا نه، این مدت می‌تواند شخصیتِ ما را شکل دهد. اما مجبور نیستیم منفعلانه این تغییرات را بپذیریم. به‌جایش، می‌توانیم شغل‌مان را به مثابه فرصتی برای رشدِ فردی‌مان ببینیم و از‌این‌طریق بر آن کنترل داشته باشیم.
۲۵. شغل شما از چه روش‌هایی می‌تواند به رشدِ فردیِ‌تان کمک کند؟ چطور می‌توانید مطمئن باشید که این امر تا آینده ادامه خواهد داشت؟ *
۲۶. چه کار‌های جذاب و جدیدی می‌توانید از طریقِ شغل‌تان یاد بگیرید؟ این تجربه‌ها چگونه می‌توانند به نفعِ شما باشند؟ *
۲۷. از کدام مسئولیت‌های جدیدی که در محلِ کار به شما محول شده لذت می‌برید؟ این مسئولیت‌ها از چه طریقی به شما کمک کرده‌اند که در شغل خودتان مؤثرتر باشید؟
۲۸. چطور می‌توانید قسمت‌های کسالت‌آور و تکراریِ شغل‌تان را جالب‌تر و سرگرم‌کننده‌تر کنید؟
۲۹. در چند سال اخیر چه مهارت‌های جدیدی در شغل‌تان کسب کرده‌اید؟ این مهارت‌ها چگونه برای‌تان مفید بوده‌اند؟
۳۰. وقتی به ۵ سال آینده نگاه می‌کنید، در چه حوزه‌های دیگری می‌توانید تخصص پیدا کنید؟
بخش ششم. آینده‌تان: چگونه می‌توانید نسخه‌ای ارتقاء‌یافته از خودتان باشید
وقت آن رسیده که از محیطِ امن خودتان خارج شوید. به خودتان فشار بیاورید. کار‌های جدید را امتحان کنید و جنبه‌های جدیدی از خودتان را کشف کنید. می‌خواهید به چه چیزی تبدیل شوید؟
۳۱. سه فعالیت تازه و جالب را نام ببرید که دوست دارید انجامش بدهید. کدامیک را می‌توانید همین هفته آینده آغاز کنید؟
۳۲. سه موضوعی را نام ببرید که می‌توانید درباره‌اش یاد بگیرید. یک برنامه اقدام تهیه کنید و فهمِ خودتان را از حداقل یکی از آن‌ها عمیق‌تر کنید.
۳۳. خودتان را به چالش بکشید تا حداقل در همین ماه به سه طریق خودتان را ارتقاء بدهید. برای هر کدام از این موفقیت‌ها چه کار‌هایی می‌توانید انجام دهید؟
۳۴. سه مکان را نام ببرید که دوست دارید در آینده بازدید کنید. از بازدید از هرکدام از آن‌ها چه چیز‌هایی می‌توانید یاد بگیرید؟
۳۵. در ۵ سال گذشته به عنوان یک فرد از چه راه‌هایی پیشرفت کرده‌اید؟ این راه‌ها چطور هویتِ فعلی شما را شکل داده‌اند؟ *
۳۶. به راه‌هایی فکر کنید که می‌توانند طی ۵‌سال آینده باعثِ رشد شما شوند. این راه‌ها چطور می‌توانند به شما کمک کنند تا از نهایتِ ظرفیتِ خودتان استفاده کنید؟ *
این پرسش‌ها فرصتی را در اختیارتان می‌گذارند که به شناختی عمیق‌تر درباره خودتان دست پیدا کنید و دانشی که درباره خودتان دارید را افزایش دهید. این مهم است، زیرا شفاف شناختنِ خود با رضایت بیش‌تر از زندگی، شادی، خلق‌وخوی بهتر و استرس کم‌تر مرتبط است.
همان‌طور که ارسطو گفته است: «شناخت خودتان، شروع همه خردهاست.»
منبع: Psychology Today
نویسنده: Gary W. Lewandowski Jr. Ph.D
ترجمه: عاطفه رضوان نیا-سایت فرادید 
مرجع : فرادید



ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد