تاريخ: ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ خرداد ساعت ۱۱:۱۸ بازدید: 2584      نظرات: 1      کد مطلب: 19365

طرز تهیه سوپ جو رستورانی


 
 

سوپ یکی از محبوب‌ترین پیش‌غذا‌های دنیاست که در بسیاری از رستوران‌ها به صورت پیش‌غذا و غذای اصلی در انواع و طعم‌های گوناگون سرو می‌شود. سوپ همچنین به دلیل داشتن سبزیجات، مرغ، حبوبات و مواد لبنی مثل شیر و خامه ارزش غذایی بالایی دارد و می‌تواند جایگزین مناسبی برای غذای اصلی به‌خصوص وعده شام باشد. با فرا رسیدن فصل پاییز و سرد شدن تدریجی هوا می‌توانید تهیه سوپ را که غذایی گرم و دلچسب برای این فصل است، در برنامه غذایی خانواده قرار بدهید.

سوپ جو یکی از انواع سوپ‌های مجلسی و پر طرفدار است که در بیشتر رستوران‌ها به عنوان پیش‌غذا سرو می‌شود. این سوپ به دلیل داشتن مواد مغذی برای بدن بسیار مفید است. پخت این سوپ بسیار آسان است و حتی کسانی هم که سر رشته‌ای در آشپزی ندارند، به‌راحتی می‌توانند آن را در منزل تهیه کنند. در این مطلب طرز تهیه سوپ جو رستورانی خوشمزه و لعاب‌دار همراه با نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به تهیه این سوپ تقدیم شما کاربران گرامی خواهد شد.

 

  • مواد لازم برای تهیه سوپ جو رستورانی

جو پوست کنده: ۱ لیوان

پیاز: ۲ عدد

سینه مرغ: ۱ عدد

هویج: ۲ عدد

قرص استاک مرغ: ۲ عدد

رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری

روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری

جعفری خرد شده: نصف لیوان

آب جوش: لیوان

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم

آب لیمو: به میزان دلخواه

 

نکات مربوط به مواد اولیه

 
 
 قرص استاک
 
 

  • نکات مربوط به قرص استاک

استاک یا آب گوشت، مرغ، ماهی یا سبزیجات از حرارت دادن استخوان‌ها به همراه سبزیجات ساقه‌ای و تعداد محدودی ادویه تهیه می‌شوند. استاک در انواع سوپ‌ها، انواع سس‌ها، خورشت‌ها و البته بسیاری از غذا‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد و تأثیر بسیاری در طعم و مزه غذا‌ها دارد. می‌توانید استاک را خودتان در منزل تهیه کنید یا اینکه به صورت آماده از سوپر مارکت‌ها خریداری کنید. به این نکته توجه داشته باشید که در ترکیبات استاک نمک وجود دارد؛ پس در صورتی‌که از آن استفاده می‌کنید، در آخر غذا را مزه کنید و اگر نیاز بود، نمک اضافه کنید.

 

  • نکات مربوط پیاز

 پیاز
 

اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز‌ها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم‌تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را خام خورد و یا در سالاد‌ها و دیپ‌ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا‌های مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه‌بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز‌های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند؛ بنابراین برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

 

  • نکات مربوط به مرغ

 مرغ
 

یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذا‌ها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی می‌خواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جا‌هایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمت‌ها زود‌تر مشخص می‌شود. اگر این قسمت‌ها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغ‌هایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغ‌های بسته‌بندی استفاده می‌کنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خون‌آبه نداشته باشد.

 

  • طرز تهیه سوپ جو رستورانی

سوپ جو
 
 

قبل از تهیه این سوپ باید جو پوست کنده را حدود ۶ ساعت قبل خیس کنید تا نرم و حجیم شود. در مرحله اول پیاز را پوست کنید و بشویید؛ سپس آن را خرد کنید و توی قابلمه بریزید و همراه با کمی روغن مایع تفت بدهید تا پیاز سبک شود. سینه مرغ را از استخوان جدا و به صورت مکعبی خرد کنید. حالا سینه مرغ خرد شده را به پیاز اضافه کنید و کمی نمک، زردچوبه و فلفل سیاه روی آن بریزید و بگذارید با شعله کم تفت بخورند. بعد از اینکه مرغ و پیاز تفت خوردند، جو آبکش شده را به مرغ و پیاز اضافه کنید و چند ثانیه با هم تفت بدهید. سپس قرص استاک را با ۵ لیوان آب جوش حل کنید و توی قابلمه بریزید. درب قابلمه را بگذارید و شعله اجاق گاز را زیاد کنید تا محتویات قابلمه جوش بیاید.

هویج را رنده یا به صورت نگینی ریز خرد کنید. بعد از اینکه سوپ توی قابلمه جوش آمد، هویج خرد شده را به آن اضافه کنید. شعله اجاق گاز را کم کنید و اجازه بدهید سوپ حدود ۱ ساعت تا یک ساعت و نیم با شعله کم بپزد و لعابی شود. سپس رب گوجه فرنگی را همراه با ۱ قاشق روغن مایع توی یک ماهی تابه با کمی فلفل و زردچوبه تفت بدهید و به سوپ اضافه کنید. بگذارید سوپ حدود نیم ساعت دیگر با رب بجوشد و جا بیافتد. در مرحله آخر جعفری خرد شده را به قابلمه سوپ اضافه کنید و بگذارید پانزده دقیقه با سوپ بجوشد؛ سپس اجاق گاز را خاموش کنید. حالا سوپ جو شما آماده است که می‌توانید آن را همراه با آب لیمو تازه یا آب نارنج میل کنید. نوش جان.

 

  • نکات مهم برای تهیه سوپ جو رستورانی

۱ ـ این نکته را در نظر داشته باشید که قرص استاک نمک زیادی دارد؛ بنابراین در اضافه کردن نمک به سوپ احتیاط کنید و حتما قبل از ریختن نمک سوپ را بچشید.

۲ ـ دقت کنید که رب گوجه فرنگی را بیش از حد با روغن تفت ندهید؛ زیرا می‌سوزد و رنگ و بوی نامطبوعی به سوپ شما می‌دهد. زمان تفت دادن رب با روغن نباید از ۱ دقیقه بیشتر شود.

۳ ـ هرگز تا زمانی که سوپ درحال پخت است، آب‌لیمو را به آن اضافه نکنید. همیشه وقتی اجاق گاز را خاموش کردید، آب‌لیمو را توی سوپ بریزید. البته بهتر است آب‌لیمو سر سفره و هنگام سرو سوپ اضافه شود.

۴ ـ جعفری را حتما پانزده دقیقه آخر پخت به سوپ اضافه کنید. جعفری نباید زیاد پخته و له شود؛ زیرا رنگ و طعمش را از دست می‌دهد.



برچسب ها:

ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

۱۴۰۲/۶/۱۸

نظر خود را براي ما ارسال كنيد