تاريخ: ۱۴۰۱ شنبه ۲۱ خرداد ساعت ۱۴:۳۵ بازدید: 1231      نظرات: 0      کد مطلب: 19230

چند نکته قابل توجه در مورد سوختگی


سوختگی درجه یک بسیار شایع است و اغلب پس از لمس تصادفی اجاق گاز داغ، فر یا اتوی مو رخ می‌دهد. آفتاب سوختگی نیز می‌تواند سوختگی درجه یک محسوب شود. برخلاف سوختگی‌های درجه دو یا سه که شدیدترند، سوختگی‌های درجه یک فقط لایه سطحی پوست را درگیر می‌کنند.

همانطور که بیشتر سوختگی های درجه یک شدید نیستند، می توان اکثر آن ها را در خانه درمان کرد. با این حال اگر این سوختگی ها به درستی درمان نشوند، می‌توانند درد زیادی داشته باشند و جای زخم آن‌ها روی پوست باقی بماند.

روزنامه ایندیپندنت در مطلبی به چند توصیه به نقل از متخصصان پوست در این باره پرداخته است.

۱- محل سوختگی را خنک کنید. فورا محل سوختگی را زیر آب خنک ببرید. این کار را حدود ۱۰ دقیقه یا تا زمانی که درد کاهش یابد ادامه دهید.

۲- دو تا سه بار در روز به محل سوختگی وازلین بمالید. از مالیدن پمادها، خمیر دندان یا کره روی محل سوختگی خودداری کنید، زیرا ممکن است باعث بروز عفونت شوند. از آنتی‌بیوتیک‌های موضعی نیز استفاده نکنید.

۳- محل سوختگی را با یک باند نچسب و استریل بپوشانید. در صورت ایجاد تاول، در حالی که ناحیه سوختگی را پوشانده‌اید اجازه دهید خود به خود بهبود یابند. تاول‌ها را نترکانید.

۴- داروهای مسکنی که برای تهیه به تجویز پزشک نیاز ندارند به تسکین درد و کاهش التهاب کمک می کنند.

۵- ناحیه سوختگی را در برابر نور خورشید محافظت کنید. پس از بهبودی سوختگی، با قرار گرفتن در سایه، پوشیدن لباس‌های محافظ یا استفاده از کرم ضدآفتاب با طیف وسیع و مقاوم در برابر آب از آن ناحیه در برابر نور خورشید محافظت کنید. این کار کمک خواهد کرد تا اثر زخم کمتر باقی بماند؛ مخصوصا که قرمزی ناشی از سوختگی به‌ویژه در افرادی که رنگ پوست تیره‌تری دارند، گاهی برای هفته‌ها باقی می‌ماند.

سوختگی‌های درجه یک معمولا بدون نیاز به درمان پزشک خودبه‌خود بهبود می‌یابند. با این حال اگر سوختگی درجه یک شما منطقه وسیعی از پوست را تحت‌تاثیر قرار داده، اگر سوختگی در یک نوزاد یا فردی مسن است، یا اینکه بیماری‌های زمینه‌ای یا دیابت دارید، در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید.




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد