لیورپول - رئال مادرید
فینال لیگ قهرمانان اروپا
ورزشگاه استاد دو فرانس پاریس
ساعت 23:30
لیورپول و رئال مادرید امشب در فینال لیگ قهرمانان اروپای 2022 در پاریس به مصاف هم میروند.
به گزارش هاژه اسپورت، آخرین قسمت از این فصل لیگ قهرمانان اروپا هم فرا رسید و امشب مسابقه فینال میان تیمهای لیورپول و رئال مادرید را خواهیم دید. لیورپول برای گرفتن انتقام فینال کیف در سال 2018 مصمم است و نیازی به گفتن نیست که آنها میخواهند سومین جام بزرگ این فصل خود را فتح کنند. علاوه بر اینها، لیورپول فرصت بزرگی دارد تا با پیشی گرفتن از بایرن مونیخ، در کنار میلان به دومین تیم پرافتخار تاریخ لیگ قهرمانان تبدیل شود. از طرف دیگر، رئال مادرید میخواهد پس از حذف کردن پاری سن ژرمن، چلسی و منچسترسیتی، لیورپول را شکست دهد تا یکی از سختترین و بهترین قهرمانیهای تاریخ لیگ قهرمانان اروپا را بهنام خود بزند و برای چهاردهمین بار، فاتح این مسابقات شود.
انگیزه صلاح برای انتقام
چهار سال از شکست 3-1 لیورپول مقابل رئال مادرید در فینال لیگ قهرمانان اروپای 2018 میگذرد اما خاطرات آن روزها هنوز برای محمد صلاح تازه است. حوالی دقیقه 30 آن مسابقه، مهاجم مصری لیورپول پس از برخورد با سرخیو راموس از ناحیه کتف دچار مصدومیت شدیدی شد و از زمین بازی بیرون رفت. پس از چهار سال، بدیهی است که صلاح انگیزههای زیادی برای تقابل دوباره با قوهای سپید مادرید دارد. صلاح طی هفتههای اخیر بارها از انگیزه خود برای انتقام از رئال مادرید صحبت کرده و پس از رسیدن به فینال، با انتشار یک توییت نوشت: «زمان تسویهحساب رسید».
غولهای ذهنیت مقابل ذهنیت غول
یورگن کلوپ، پس از پیروزی لیورپول مقابل ویارئال در دور برگشت نیمهنهایی لیگ قهرمانان صحبتهای جالبی انجام داد: «قبل از بازی به بازیکنانم گفتم میخواهم فردا تیتر روزنامههای شهر این باشد: غولهای ذهنیت». البته که کلوپ به آرزویش رسید. با اینحال غولهای ذهنیت با رئال مادرید روبهرو میشوند؛ رئال مادریدی که یک تیم ناگسستنی است. آیا تیمی توانستهشخصیت، ذهنیت و باوری همچون رئال مادرید را نشان دهد؟ رئال مادرید در این فصل لیگ قهرمانان اروپا نشان داد که چه ذهنیت و شخصیت بزرگی دارد که متمایز از بقیه است.
رکوردهای پیش روی رئال مادرید
کارلو آنچلوتی به اولین سرمربی تاریخ تبدیل شد که حضور در پنج فینال لیگ قهرمانان را تجربه میکند و ممکن است به اولین سرمربی تاریخ تبدیل شود که چهار بار فاتح این رقابتها شده است. اگرچه این تنها رکورد پیش روی رئال مادرید نیست. کریم بنزما، لوکا مودریچ، دنی کارواخال، ایسکو و مارسلو همه این فرصت را دارند تا با رکورد پنج لیگ قهرمانانِ کریستیانو رونالدو برابری کنند. البته کریم بنزما فرصت دستیابی به یک رکورد دیگر را هم دارد. او میتواند با گلزنی در فینال هم بهتنهایی سومین گلزن برتر تاریخ لیگ قهرمانان اروپا شود و هم میتواند به رکورد 17 گل کریستیانو رونالدو در یک فصل لیگ قهرمانان اروپا دستیابد.
تقابل پدیدههای جوان؛ وینیسیوس مقابل آرنولد
رسانههای شهر مادرید در دیدار رئال مادرید و منچسترسیتی، روی تقابل وینیسیوس جونیور و فیل فودن، دو استعداد برتر دو تیم مانور زیادی دادند. در فینال هم تقابل مستقیم وینیسیوس با ترنت الکساندر آرنولد، ستاره جوان لیورپول را شاهد خواهیم بود. آرنولد حتی به عنوان یک مدافع راست ثابت کرده قلب تپندهی تیم کلوپ است و توانسته پست فولبک را به سطح دیگری ارتقا دهد. جدال وینیسیوس و آرنولد میتواند از جذابترین نبردهای بازی باشد که نباید یک ثانیه هم از آن چشم برداشت.
دیدار لیورپول مقابل رئال مادرید، درحالی برگزار میشود که 2 تیم در مجموع صاحب 19 قهرمانی در تاریخ این رقابتها هستند.
فینال لیگ قهرمانان اروپا، شنبه شب با دیدار لیورپول مقابل رئال مادرید آغاز خواهد شد که در نهایت هر تیم فاتحِ این جام لقب بگیرد، مجموع قهرمانیهای 2 تیم در این رقابتها را به 20 میرساند.
لیورپول که تا به حال 6 مرتبه قهرمانی در این رقابتها را کسب کرده، امیدوار است با شکستِ رئال مادرید، هفتمین جام را به ویترین افتخاراتش اضافه کند و در کنار میلان، به رتبه دومِ تیمهای پرافتخار تاریخ لیگ قهرمانان اروپا تکیه بزند. کهکشانیها که به تنهایی پرافتخارترین تیم در قاره سبز هستند، در صورت کسب عنوان چهاردهم، در غیرقابل دسترسترین حالت ممکن قرار گرفته و تعداد قهرمانیهایشان 2 برابرِ تعداد قهرمانی تیمهای دوم خواهد شد. علاوه بر این، رئال مادرید و لیورپول هرکدام تا به حال 3 مرتبه نایب قهرمانی را هم تجربه کردهاند که نه قرمزهای آنفیلد و نه سفید پوشان مادرید، مایل نیستند رکوردِ شکستهایشان در دیدارهای فینال، به عدد 4 برسد.
تاجگذاری در روزهای آغازین
رئال مادرید که پادشاه بیچون و چرای فوتبال اروپاست از همان ابتدای تولد این تورنمنت، قلمرو پادشاهیاش را گسترش داد و موفق شد در 5 دوره آغازین لیگ قهرمانان اروپا در فاصله سالهای 1956 تا 1960، پنج بار جام قهرمانی این رقابتها را بالای سر ببرد. زمانی که فصل 1961-1960 آغاز میشد، رئال مادرید به تنهایی 5 جام قهرمانی این رقابتها را در ویترین افتخاراتش میدید و سایر باشگاههای اروپایی، آرزویشان لمس این جام برای اولین بار بود. آرزویی که در نهایت برای بنفیکا برآورده شد. اولین قهرمانی رئال با غلبه بر رنس فرانسه در استادیوم پارک دوپرنس به دست آمد. کهکشانیهای برای دومین مرتبه جام را در خانهشان و با غلبه بر فیورنتینا بالای سر بردند. جامِ سوم، در استادیوم هیسل و پس از غلبه بر میلان بالای سر رفت و چهارمین مرتبه، باز هم نوبت رنس بود تا در آخرین مرحله در استادیوم اشتوتگارت از سد راه کهکشانیها کنار زده شود. گلات قهرمانیِ سفیدها با غلبه بر آینتراخت فرانکفورت در همپدن پارکِ اسکاتلند به وقوع پیوست.
وقفه 6 ساله برای ششمین جام
رئال که برای پنجمین مرتبه در مسابقات، مدافع عنوان قهرمانی لقب گرفته بود در مرحله نیمهنهایی لیگ قهرمانان اروپا 61-1960 مغلوب بارسلونا شد تا «دبل هتتریکِ قهرمانی» به وقوع نپیوندد. کهکشانیها برای رسیدن به ششمین قهرمانی، 6 سال صبر کردند و در نهایت پس از به صدا درآمدن سوت پایان دیدار فینال لیگ قهرمانان اروپا 66-1965، رئال مادرید با غلبه بر پارتیزان بلگراد موفق شد ششمین جام را این بار هم از مبداء استادیوم هیسل به ویترین افتخاراتش اضافه کند. طلسم قهرمانیهای رئال مادرید پس از ششمین قهرمانی گم شد و کهکشانیها تا سالهای پایانی قرن بیستم، آن را نیافتند. در این فاصله، میلان و لیورپول روز به روز بر دامنه افتخاراتشان میافزودند و روسونری با کسب 5 قهرمانی در این فاصله، به یک قدمی پرافتخار ترین تیمِ تاریخ لیگ قهرمانان اروپا رسیده بودند؛ قدرتی که هر روز بیشتر از دیروز تاج و تخت رئال را تهدید میکرد.
لیورپول وارد میشود
در سالهایی که رئال مادرید دستش از رسیدن به جام کوتاه مانده بود، میلان، لیورپول و بایرن مونیخ به ترتیب نزدیک و نزدیکتر به فتح تاج و تختِ رئال مادرید میشدند. اولین قهرمانی لیورپول در این رقابتها، فصل 77-1976 به دست آمد. روزی که قرمزها در الیمپیکو رم، بروسیا مونشنگلادباخ را از پیش رو برداشتند و برای اولین بار، دستشان به جام نقرهای رسید. مدافع عنوان قهرمانی، در دوره بع پرقدرت ظاهر شد و این بار بروخه را در پایتخت انگلیس در یک قدمی رسیدن به جام ناکام گذاشت. تا پیش از پایان دهه 80، قهرمانیهای لیورپول به عدد 4 رسید. قرمزهای آنفیلد در فصول 81-1980 و 84-1983 به ترتیب با غلبه بر رئال مادرید (پارک دوپرنس) و رم (الیمیکو)، جام قهرمانی رقابتها را بالای سر بردند تا به تنهایی، دومین تیم پر افتخار تاریخ رقابتها بالاتر از میلان و بایرن مونیخ، در 2 قدمی رئال مادرید بایستند.
اعاده حیثیت دوباره کهکشانیها
رئال مادرید که نگین پادشاهی را در آستانه لغزیدن از انگشتانش میدید، سال 1994 با قهرمانی میلانبه شدت احساس خطر کرد و بخت با کهکشانیها یار بود که تا فرا رسیدن هفتمین قهرمانی در فصل 98-1997، دست روسونری از رسیدن به جام کوتاه مانده بود. رئال مادرید آن فصل با غلبه بر یوونتوس در آمستردام آرنا، هفتمین جام را به ویترین افتخاراتش اضافه کرد و تا سال 2002 نیز با کسب 2 قهرمانی دیگر، مقابل تیمهای والنسیا (استاد دو فرانس) و لورکوزن (همپدن پارک گلاسگو)، هم به جام شماره 9 رسید و هم تخت گاز از دومین تیم پر افتخار رقابتها فاصله گرفت. رئال هرگز در طول تاریخ اجازه نداده تیم دیگری لقب «پرافتخار ترینِ این رقابتها» را به نام خودش بزند.
از معجزه استانبول تا رویای دسیما
فصل 05-2004، پنجمین قهرمانی لیورپول در رقابتها در کمال شگفتی به دست آمد. درحالی که قرمزهای آنفیلد ابتدا با 3 گل از میلان عقب افتادند، در نهایت بازی با نتیجه تساوی به پایان رسید و در ضربات پنالتی، این لیوپول بود که دراماتیکوار، معجزه استانبول را در تاریخ فوتبال به ثبت رساند. البته قرمزها 2 فصل بعد، باز هم مقابل میلان در فینال به میدان رفتند اما آتن هرگز به خوشیُمنیِ استانبول نبود و دست لیورپول از رسیدن به جام و ایستادن کنار میلان در جدول پرافتخارترین تیمهای تاریخ کوتاه ماند. این آخرین قهرمانی لیورپول تا سال 2019 بود و در این فاصله، رئال رویای دسیما را محقق کرد. کهکشانیها نه تنها فصل 14-2013 تحت هدایت کارلو آنچلوتی با غلبه بر اتلتیکو مادرید (استادیو دالوژ لیسبون) تعداد جامهای قهرمانی خود را دو رقمی کردند، بلکه پس از یک فصل ناکامی، موفق شدند با هدایت زینالدین زیدان و درخشش کریستیانو رونالدو، 3 قهرمانی متوالی را به دست آورند که تعداد قهرمانیهای این تیم را به عدد 13 میرساند.
نگاهها به استاد دو فرانس
پس از غلبه دوباره بر اتلتیکو مادرید (16-2015، سنسیرو میلان) و یوونتوس (17-2016، کاردیف)، رئال هتتریک قهرمانی را برای دومین بار در پایان فصل 18-2017 تکمیل کرد و با غلبه بر لیورپول در فینال کیق در شرایطی عجیب برای سیزدهمین مرتبه جام قهرمانی را بالای سر برد. اگرچه لیورپول فصل بعد موفق شد در فینال تمام انگلیسی مقابل تاتنهام در شرقیترین نقطه از شهر مادرید (واندامتروپولیتانو) ششمین جام قهرمانی تاریخش را بالای سر ببرد اما داغِ از دست رفتن قهرمانی در سال 2018، هنوز برای قرمزهای آنفیلد تازگی دارد و حالا دست سرنوشت، بار دیگر 2 تیم را در فینال شنبه شب مقابل یکدیگر قرار داده است. آیا لیورپول با چاشنی انتقام از رئال، در کنار میلان به عنوان دومین تیم پرافتخار تاریخ رقابتها خواهد ایستاد یا برای چهاردهمین مرتبه، نام رئال مادرید بر جام قهرمانی رقابتها حکاکی خواهد شد؟ از طرف مقابل، کدام طرفِ میدان به عنوان پنجمین تیمی که تعداد نایب قهرمانیهایش در این رقابتها به عدد 4 میرسد، نامش را در کنار یوونتوس (7 نایب قهرمانی)، بنفیکا (5)، میلان (4) و بایرن مونیخ (5) ثبت میکند؟