تاريخ: ۱۳۹۵ پنج شنبه ۳۰ دي ساعت ۱۸:۳۸ | بازدید: 2062 نظرات: 0 کد مطلب: 2883 |
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هاژه، ۲۸ دیماه ۱۳۹۵ همزمان با سفر یک روزه استاندار آذربایجان غربی به شهرستان مهاباد تعدادی از کارگران کشت و صنعت در اعتراض به وضعیت خود مقابل درب فرمانداری مهاباد تجمع و خواستار رفع مشکلات خود از سوی مسئولان شدند.
نماینده کارگران کشت و صنعت مهاباد در گفتگو با خبرنگار هاژه، اظهار کرد: مجتمع دامداری صنعتی مهاباد 16 ماه که حقوق دریافت نکرده اند و ۴ ماه است که دفترچه های بیمه مربوط به این واحد صنعتی اعتبار خود را از دست داده اند.
وی افزود: این کارگران بعد از ۳۰ سال کار در این واحد صنعتی در حال حاضر در وضعیت نامشخصی قرار گرفته اند و کارفرما جدید نیز نتوانسته به این مشکلات پایان دهد.
نماینده کارگران کشت و صنعت ضمن انتقاد از عدم همکاری اداره دارایی شهرستان مهاباد اظهار کرد: متاسفانه بدهیهای سال گذشته را از خریدار جدید می خواهند و در حال حاضر سرمایه گذار تا کلیه بدهیهای گذشته را پرداخت ننمایند نمیتواند کوچکترین فعالیتی داشته باشد.
وی در ادامه افزود: در حال حاضر تنها امید آنها برای حل مشکلات واگذاری به صورت قانونی و همکاری ادارات این شهرستان است، طوری که تمهیداتی صورت پذیرد که این واگذاری هرچه سریعتر صورت گیرد و در کنار آن کارگران بتوانند به حقوق خود دست یابند.
وی با اشاره به حضور استاندار آذربایجان غربی در شهرستان مهاباد خواستار پیگیری استاندار و مسئولان در استان، کشور و شهرستان برای احقاق حقوق کارگران شد.
نماینده کارگران کشت و صنعت در پایان ضمن انتقاد از وضعیت به وجود آمده گفت: متأسفانه در حال حاضر مدیران گذشته پاسخگو نمی باشد همچنین در حال حاضر این واحد صنعتی در بلاتکلیفی به سر می برد و هیئت مدیره و مدیریتی وجود ندارد که پاسخگوی مشکلات آنها باشد.
در حال حاضر 70 نفر از کارگران چند ماه است که حقوق دریافت نکرده اند و 22 نفر از این کارگران در دریافت سنوات خود با مشکل مواجه شده اند و خواسته آنها رسیدگی به سنوات، پرداخت حقوق و تمدید دفترچه های بیمه هایشان است.
لازم به ذکر است بعد از خریداری کشتارگاه توسط سرمایه گذار بومی بخش بزرگی از مشکلات کارگران بخش کشتارگاه به صورت محدود رفت گردیده و در حال حاضر کارگران بخش کشت و صنعت چشم به راه تدبیر مسئولان در این زمینه هستند.
کشت و صنعت مهاباد که در جریان ایجاد زیرساختهای اقتصادی و تاسیساتی در دوره 15 ساله 1340تا 1355 به وجود آمد، در نوع خود در ایران و خاورمیانه بی نظیر بود، طوریکه تامین مصارف کل غرب کشور و حتی صادرات به کشورهای ترکیه و عراق را نیز در برنامه داشت و قرار بود همگام به کشت و صنعت دشت مغان و... به عنوان قطب رشد منطقه ای ایفای نقش نماید و افق برنامه ریزی آن تا سال2035 تعریف شده بود. این واحد تولیدی قرار بود برای77000 نفر شغل و کار مستقیم فراهم کند و 3300 مدیر ارشد و میانی، مدیریت آن را برعهده داشته باشند و همزمان از طریق چند آشیانه هلیکوپتر و خط ویژه نظارتها بر آن صورت گیرد! مراحل پایانی اتمام این پروژه کلان با انقلاب اسلامی ایران همزمان شد و بعد از آن به دنبال ناآرامی هایی که در منطقه روی داد به اهداف رؤیایی خود دست نیافت و قرارداد اتمام آن فسخ گردید. با این وجود همچنان قدرتمند و نیرومند در عرصه اقتصادی مهاباد به فعالیت پرداخت و تا حدودی به اهداف خود؛ شامل فراهم کردن فرصت های شغلی در منطقه و صادرات به سایر شهرها، استانها و کشورهای همسایه دست یافت. اما با گذشت 2 دهه سودآوری، دچار ضرر و زیان، فساد و نقدینگی بی برنامه، عدم مدیریت کارا در بخش دستمزدها و امور مالی شد که این امر برنامه ریزی توازن تولید، درآمد و سود را برهم زد و این روند نزولی با گذشت زمان همچنان ادامه داشت طوریکه کم کم عدم سود و بازدهی در کشت و صنعت حاکم گردید. در این هنگام با اجرای سیاست خصوصی سازی در دولت وقت، آخرین تیشه بر پیکره کشت و صنعت زده شد. سوءمدیریت و فساد در تمام بخش های آن (از مدیران ارشد تا مدیران رده پایین و سرکارگران و حتی در میان تعداد محدودی از کارگران ساده) نیز شیوع پیدا کرد که این امر زمینه های اصلی بحران کنونی این واحد و همچون کاتالیزگری تولیدی را رقم زده است.