تاريخ: ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۳ ارديبهشت ساعت ۱۱:۳۱ بازدید: 1012      نظرات: 0      کد مطلب: 18584
داستان غم‌انگیز ستاره‌ای که خواهان زیاد دارد

از تلاش برای زنده ماندن تا گران‌ترین بازیکن تاریخ شدن


ویکتور اوسیمن مهاجم نیجریه‌ای ناپولی که این روزها مشتریان بزرگی هم برای خودش دست و پا کرده، در کودکی پس از این که مادرش را از دست داد و پدرش هم بیکار شد، برای زنده ماندن تلاش می‌کرد و حتی در خیابان‌ها آب می‌فروخت.
به گزارش هاژه، ویکتور اوسیمن، مهاجم محبوب ناپولی به لطف توانایی عالی‌اش در گلزنی و عزم راسخش برای موفقیت، به قلّه رسیده است. این بازیکن ۲۳ ساله نیجریه‌ای از فصل درخشانش در ناپولی لذت می‌برد. او در ۲۸ بازی در تمامی رقابت‌ها ۱۶ گل به ثمر رسانده و محبوب غول‌های فوتبال اروپا به‌خصوص در لیگ برتر انگلیس شده است.

کودکی سخت
اما راهش برای ستاره شدن در فوتبال آسان نبود. او در لاگوس پایتخت نیجریه بزرگ شد و در کودکی مادرش را از دست داد. وقتی پدرش بیکار شد او و خواهر و برادرهایش مجبور شدند به خیابان‌ها بروند تا به خانواده برای تأمین مخارج کمک کنند. این فوتبالیست مشتاق، که دیدیه دروگبا را می‌پرستید و در نوجوانی همیشه پیراهن چلسی را بر تن داشت، در ترافیک شلوغ می‌ایستاد و به رانندگان بطری‌های آب می‌فروخت.

اوسیمن خیلی کوچک بود که مادرش را از دست داد. او در سال ۲۰۱۹ به فوتبال فرانسه گفت: «مادرم را در ماه اکتبر از دست دادم، حتی سالش را به یاد نمی‌آورم. کوچک بودم. ۳ ماه بعد پدرم شغلش را از دست داد. برای خانواده ما خیلی سخت بود. برادرم روزنامه‌های ورزشی می‌فروخت. خواهرم در خیابان پرتقال می‌فروخت و من وسط ترافیک آب می‌فروختم. مجبور بودیم زنده بمانیم بنابراین به هم چسبیدیم. عصرها دور هم جمع می‌شدیم و پول‌ها را روی میز می‌گذاشتیم. همه پول‌های‌مان را به خواهر بزرگ‌ترمان می‌دادیم و او غذا درست می‌کرد و همه چیز را مدیریت می‌کرد. بخشی از زندگی من به مبارزه برای زنده ماندن گذشت. اما همه این‌ها در نهایت من را تبدیل به چیزی که امروز هستم کرد. هر رویدادی شخصیت من را ساخت.»

تلاش برای بقا
اوسیمن چندان متفاوت‌تر از هم‌محله‌ای‌هایش زندگی نکرد. او برای یافتن راه‌هایی برای گذران زندگی و پرداخت هزینه تحصیل خود و صرفه‌جویی مرتباً برای پیدا کردن کفش‌های ورزشی نایکی به بزرگ‌ترین زباله‌دان آفریقا می‌رفت. ویکتور می‌گوید: «در جایی که من بزرگ شدم، مردم در آن سوی یک زباله‌دانی باز زندگی می‌کنند. با دوستانم هر جمعه یا یکشنبه به آنجا می‌رفتیم تا کفش پیدا کنیم. مدت زیادی آنجا می‌ماندیم. خنده‌دار بود! ما آن را به چشم بازی می‌دیدیم، اما وقتی به اصل موضوع دقت می‌کنید... همیشه تقلا و مبارزه بود. بعضی وقت‌ها یک کفش نایکی برای پای راست پیدا می‌کردی، بعد باید دنبال پای چپش می‌گشتی. سرانجام پای چپ را پیدا می‌کردی اما میدیدی که ریباک است! خواهرم همه چیز را وصله می‌زد و خوب می‌شد. این تقلای ما برای بقا بود.»

اشتیاق به فوتبال
تماشای فوتبال لیگ برتر به خصوص چلسی برای اوسیمن مثل راه فرار و رؤیاپردازی بود. اغلب پیراهن آبی‌ها را به تن داشت و برادر بزرگ‌ترش اندرو او را به یک مرکز تماشا می‌برد، جایی که مردم محلی دور یک تلویزیون جمع می‌شدند تا بازی را تماشا کنند.

اوسیمن کار خود را در آکادمی آلتیمت استرایکرز، مستقر در لاگوس آغاز کرد و این تیم او را برای انفجار در سطح جوانان آماده کرد و توجه باشگاه‌های برتر اروپا به او جلب شد. در سال ۲۰۱۵، در سن ۱۵ سالگی، امانوئل آمونیکه، وینگر سابق بارسلونا او را برای تمرین با تیم زیر ۱۷ ساله‌های نیجریه دعوت کرد. او پس از کمک به انتخاب کشورش برای رقابت‌های جهانی زیر ۱۷ ساله‌ها، خط حمله نیجریه را در شیلی رهبری کرد. «سوپرایگلز» برنده رقابت‌ها شد و اوسیمن با ۱۰ گل عنوان بهترین گلزن را به خود اختصاص داد. او همچنین برنده توپ نقره به عنوان بهترین بازیکن مسابقات شد.

بوندسلیگا در انتظار
باشگاه‌های بزرگ اروپا به اوسیمن علاقه نشان دادند. آرسنال، منچسترسیتی و اسپرز همگی او را می‌خواستند. اما پس از اینکه ولفسبورگ با آکادمی آلتیمت استرایکرز همکاری کرد، این استعداد به آلمان رفت. او اعتراف کرد که پول نقش مهمی در این انتخاب داشت و بالاترین پیشنهاد روی میز را انتخاب کرد. اما نه به خاطر طمع، بلکه فقط برای کمک به خانواده‌اش. اوسیمن گفت: «وقتی با ولفسبورگ قرارداد امضا کردم، با پاداشم چیزی برای خودم نخریدم. بلافاصله برای پدرم خانه‌ای در لاگوس خریدم. به برادران و خواهرانم پول دادم و امروز همه کار خوب دارند. این باعث خوشحالی من است که بدانم آنها به اندازه کافی غذا برای خوردن دارند. آن‌ها همیشه به من کمک می‌کنند و طبیعی است که دلم بخواهد زندگی آن‌ها را تغییر بدهم.»

شکوفایی در فرانسه
اوسیمن برای بازی در آلمان بسیار تقلا می‌کرد و مصدومیت و مالاریا روی فرم او تأثیر گذاشت. او به تیم شارلروای بلژیک قرض داده شد و گزینه‌ای برای انتقال دائمی در قرارداد سال ۲۰۱۸ او هم گنجانده شد. این حرکت باعث شعله‌ور شدن دوران حرفه‌ای او در سطح باشگاهی شد چرا که در تنها فصل حضورش در باشگاه، ۲۰ گل در ۳۶ بازی به ثمر رساند. آن‌ها از حق خود برای به خدمت گرفتن اوسیمن در پایان فصل فقط با ۳ میلیون پوند استفاده کردند. اما وقتی بوی سود سریع به مشام‌شان خورد، یک ماه بعد او را به عنوان جایگزین نیکلاس په‌په که به آرسنال پیوسته بود، به قیمت ۲۰ میلیون پوند به لیل فروختند.

اوسیمن بهتر و بهتر شد. در اولین بازی خود در پیروزی ۲-۱ مقابل نانت دو گل به ثمر رساند، اولین گل خود را در لیگ قهرمانان اروپا مقابل چلسی محبوبش به ثمر رساند و با ۱۸ گل در تمامی رقابت‌ها بهترین گلزن لیل شد.

ستاره سری آ
با گذشت یک فصل، ناپولی تقریبا مطمئن شده بود که اوسیمن کسی است که باشگاه را به روزهای باشکوهش برمی‌گرداند. آن‌ها رکورد شکستند و ۷۰ میلیون پوند هزینه کردند و اوسیمن را در سال ۲۰۲۰ تبدیل به گران‌قیمت‌ترین قوتبالیست آفریقایی تاریخ کردند.

با این حال، این حرکت برای اوسیمن که نمی‌توانست ریشه‌های خود را فراموش کند، با اندوه همراه بود. چند ماه قبل از تکمیل قرارداد، پدرش پاتریک را از دست داد. این موضوع برای اوسیمن خیلی دردناک بود که پدر و مادرش نتوانستند شاهد موفقیت‌های او باشند. اما پس از تکمیل قرارداد پیامی دردناک برای دنبال‌کننده‌هایش در توئیتر گذاشت: «مامان و بابا قطعاً الان به من افتخار می‌کنند». بله، مطمئناً آن‌ها با اوسیمن همراهند.







ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد