تاريخ: ۱۴۰۱ دوشنبه ۵ ارديبهشت ساعت ۱۲:۵۹ بازدید: 845      نظرات: 0      کد مطلب: 18422

مشکل ترخیص شیرخشک دارویی حل شد


طبق اعلام معاون گمرک ایران فرایند تائید ثبت سفارش ۱۹ محموله شیرخشک دارویی اطفال در روزهای اخیر انجام  شده است و به محض ورود به اظهار کالا توسط صاحب کالا، گمرک محموله را با حداقل اسناد، ترخیص و تحویل خواهد داد.

به گزارش هاژه، فرود عسکری -معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران در رابطه با اعلام اخیر سازمان غذا و دارو در مورد ترخیص شیرخشک‌های رژیمی اطفال و تعیین زمان آن توضیحاتی ارائه کرد.

وی با بیان اینکه ترخیص محموله‌هایی مانند شیرخشک از گمرک با حداقل اسناد و تأیید وزارت بهداشت صورت می‌گیرد، گفت: بر این اساس شرکت واردکننده باید بعد از ترخیص کالا، طی مدت زمان تعیین شده نسبت به ایفای تعهدات خود جهت تکمیل اسناد ترخیص کالا اقدام کند. این در حالی است که واردکننده  شیرخشک‌های مورد اشاره، برای برخی محموله‌های قبلی تعهدات خود را در زمان مشخص شده توسط سازمان غذا و دارو  انجام نداده و سازمان غذا و دارو نیز مهلت تعیین شده را تا به امروز تمدید نکرده بود، با این حال گمرک تصمیم داشت در صورت ارائه حداقل اسناد با مسئولیت خود نسبت به ترخیص اقدام کند.

عسگری با بیان اینکه صاحب کالا ۱۹ محموله شیرخشک رژیمی شامل سه محموله در بهمن و شش محموله در اسفند پارسال و ۱۰ محموله دیگر در فروردین امسال وارد کرده است، افزود: مسئله اینجاست که این شیرخشک‌ها ثبت سفارش نداشتند و تا زمانی که تائید ثبت سفارش  از سوی سازمان غذا و دارو صادر نشود امکان اظهار به گمرک و ترخیص ندارند. با این حال طی اقدامات صورت گرفته از اواخر هفته قبل  بخشی از این محموله ثبت سفارش دریافت کرد و امروز(یکشنبه) نیز  برای باقی مانده محموله‌ها ثبت سفارش صادر شده و فرایند بازرسی کیفیت و اظهار کالا در حال انجام است

وی با بیان اینکه مقرر شده است وزارت بهداشت نامه تمدید ایفای تعهد را نیز صادر کند. یادآور شد: بنابراین با اقدامات صورت گرفته همه محموله شیر خشک دارویی اطفال می گ‌تواند طی این هفته به شرط اقدام به موقع صاحب کالا و سازمان غذا و دارو ترخیص شود

گفتنی است که طی روزهای اخیر دپوی محموله شامل یک میلیون قوطی شیرخشک دارویی برای نوزادان و ضرورت تامین آن با بحث‌هایی همراه بوده است.

 شیرخشک جایگزینی برای شیر مادر است. با این‌که شیرخشک تمام مواد مغذی مورد نیاز شیرخوار را برای رشد او فراهم می‌آورد، اما تصمیم برای تغذیه شیرخوار با شیرخشک مزایا و معایب مخصوص به‌خود را دارد. این ملاحظات فقط مربوط به شیرخوار نیست، بلکه به مادر نیز مربوط می‌شود.

مزایا و معایب شیر خشک برای نوزاد

ممکن است فکر کنید که می توانید با دادن شیر خشک به نوزاد، خود را از برخی مشکلات مربوط به شیر مادر همچون شیردهی در جمع و ... راحت کنید اما قبل از هر تصمیمی، به خواندن این متن ادامه دهید تا درمورد مزایا و معایب شیر خشک بیشتر بدانید.

مزایا: افراد دیگر می توانند ب نوزاد شیر بدهند

به این دلیل که شیرخوار از شیر مادر تغذیه نمی‌کند، لازم نیست تمام مدت با او باشد. وقتی شیرخوار از شیر مادر تغذیه می‌شود، می‌بایست هر دو یا سه ساعت یکبار با مادر باشد. اما با شیشه، هرکسی می‌تواند به او غذا بدهد و این به مادر آزادی عمل بیشتری می‌دهد.

مزایا: رژیم غذایی مادر را تغییر نمی‌دهد

مادری که به فرزند خود شیرخشک می‌دهد لازم نیست نگران مصرف قهوه، الکل یا کالری باشد. مادر شیرده می‌بایست روزانه ۵۰۰ کالری بیشتر مصرف کند، بنابراین کم‌کردن وزن بارداری زمان بیشتری می‌گیرد و سخت‌تر خواهد بود. مادری که از شیرخشک استفاده می‌کند می‌تواند زودتر به عادات پیش از بارداری خود بازگردد.

معایب: هیچ چیز برای سلامت مادر به مفیدی شیردادن نیست

شیردادن به شیرخوار برای سلامت مادر بسیار مفید است. طبق نظر وبسایت فمیلی داکتر، مادری که به فرزند خود شیر می‌دهد، کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان، تخمدان و پوکی استخوان قرار می‌گیرد. بعلاوه، مادر شیرده کمتر احتمال دارد با افسردگی پس از زایمان یا دیابت نوع ۲ مواجه شود.

معایب: مواد مغذی

ثابت شده است که شیر مادر از لحاظ تقویت رشد مغز، مغذی‌تر از شیرخشک است. شیر مادر با آهن غنی‌شده است و تا وقتی شیرخوار از آن تغذیه می‌کند در برابر بیماری‌ها مصون است. علاوه بر این، شیرخوار به راحتی می‌تواند مواد مغذی را بشکند، بنابراین شیر مادر راحت‌تر از شیرخشک هضم می‌شود. همچنین شیردادن آرامش زیادی به شیرخوار می‌دهد و می‌تواند او را در زمان بیماری، ناراحتی و کم‌آبی آرام کند.

معایب: اسباب زحمت

از نظر تغذیه شبانه، شیر مادر راحت‌تر است. به جای بلند شدن و رفتن به آشپزخانه و آماده کردن شیرخشک، مادر می‌تواند شیرخوار را به بسترش بیاورد و در آرامش به او شیر بدهد.

مزایا و معایب شیر خشک برای طفل

با این‌که شیرمادر مزایای خود را دارد، هیچ شکی نیست که شیرخشک هم می‌تواند مواد ضروری را برای کودک فراهم آورد. در حالی‌که استفاده از شیرخشک‌های تجاری معایبی دارند، اما انتخاب شیرخشک مزایای مخصوص به‌خود را نیز داراست. ولی یک چیز روشن است: وقتی مادر تصمیم می‌گیرد به فرزند خود شیرخشک بدهد، باید سر تصمیم خود بماند و بر تغذیه و نزدیکی با فرزند خود تمرکز کند و احساس گناه نداشته باشد.

مزایا: راحتی

هرکسی می‌تواند به کودکی که شیرخشک می‌خورد غذا بدهد، چه مادر باشد، چه پدر، پدربزرگ و مادربزرگ یا پرستار. این سهولت به والدین اجازه می‌دهد وظیفه غذا دادن را با یکدیگر شریک شوند و این موضوع در هفته‌ها و ماه‌های اول بدنیا آمدن فرزند که هر دو به خواب نیاز دارند بسیار مفید است. همچنین اگر شیرخوار در محیط عمومی گرسنه شود، می‌توان بدون نگرانی از حریم شخصی با شیشه به او شیر داد. شیرخشک مخلوط‌ شده، می‌تواند به مدت ۲۴ ساعت در یخچال باقی بماند، اما در دمای اتاق نباید بیش از یک ساعت آن‌را نگه داشت.

مزایا: عدم محدودیت برای مادر

از آن‌جا که ذرات زیادی از طریق شیر مادر منتقل می‌شود، مادران شیرده باید به نوع غذا و مایعات مصرفی خود توجه ویژه‌ای نشان بدهند. ولی مادری که به فرزند خود شیرخشک می‌دهد می‌تواند هرچه دلش خواست بخورد یا بیاشامد. مادران شیرده همچنین باید مراقب داروهایی که مصرف می‌کنند باشند، چراکه مواد دارویی نیز از طریق شیر منتقل می‌شود. مادرانی که به فرزندان خود شیرخشک می‌دهند می‌تواند بدون نگرانی از تاثیر آن‌ها بر شیرخوار دارو مصرف کنند.

معایب: ترکیب شخصی ندارد

شیرخشک‌های تجاری با ترکیب پیچیده‌ای از پروتئین، چربی، قند و ویتامین‌ها ساخته شده‌اند. بااین‌که طوری ساخته شده‌اند که مشابه شیر مادر باشد، اما هرگز نمی‌تواند بطور کامل مثل آن باشد، چون شیر هر مادر با مادر دیگر کمی‌ متفاوت است و نیازهای شخصی هر شیرخوار را بطور خاص برطرف می‌کند. علاوه بر این، شیرخشک فاقد آنتی‌بادی است که از شیرخوار در مقابل عفونت‌ها محافظت می‌کند.

معایب: مشکلات گوارشی

با این‌که شیر مادر و شیرخشک پروتئین‌های مشابهی دارند، اما نسبت آن‌ها متفاوت است. شیر خشک مقدار زیادی پروتئین کازئین دارد. از آن‌جا که دستگاه گوارش ناکامل شیرخوار پروتئین شیر مادر را راحت‌تر هضم می‌کند، شیرخشک‌ می‌تواند به‌خاطر پروتئین کازئین برای معده و روده شیرخوار مشکل‌ساز باشد. این مشکلات گوارشی می‌تواند باعث تولید گاز و نفخ شود.

معایب: هزینه

شیر مادر رایگان است، اما شیرخشک می‌تواند کاملا پرهزینه باشد. شیرخشک پودری ارزان‌ترین است، اما شیرخشک‌های آماده مصرف از همه گران‌تر است. شیرخشک‌های تخصصی، نظیر سویا یا ضدحساسیت نیز از انواع معمولی آن گران‌تر است. برآورد وبسایت سازمان بارداری آمریکا در سال ۲۰۱۳ این بود که شیرخشک می‌تواند بسته به نوع و مارک آن ماهانه ۵۰ تا ۱۰۰ دلار هزینه داشته باشد.

حال که از مزایا و معایب شیر خشک به طور کامل مطلع شده اید، بدون شک می توانید بهتر و عاقلانه تر درمورد انتخاب کردن یا نکردن شیر خشک تصمیم گیری کنید.

منبع: ایسنا




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد