تاريخ: ۱۳۹۵ جمعه ۲۴ دي ساعت ۱۸:۳۷ بازدید: 1031      نظرات: 0      کد مطلب: 2797

چند پیشنهاد اساسی برای انتخابات شورای اسلامی در شهرستان بوکان


علیرضا فرقانی (آکو)

 

موضوع مهم يادداشت، هشدار در خصوص جلوگيري به جانبداري طایفه ای، قومی و فامیلی از افراد کاندیدا شده در انتخابات آينده است.

نزدیک‌ به ۴ ماه دیگر تا برگزاری همزمان انتخابات ریاست جمهوری و شورای اسلامی شهر و روستا زمان باقیست؛ در این میان برخی از چهره های سیاسی، صنفی، اجتماعی و… در حال رایزنی برای ورود به عرصه انتخابات شورای اسلامی شهر هستند که این مهم یک امر کاملا طبیعی است.

اما مهمترین نکته این پازل در شرایط پیش رو، بلبشوی موجود در جمع اعضای شوراهای اسلامی شهر، عملکرد و اختلافات اساسی در خود مجموعه های مدیریتی شهری در مناطق مختلف کشور از جمله شهرستان بوکان است.

هفته ای نیست که خبری مبنی بر چند دستگی، اختلاف ، تنش و .. در خصوص شوراهای اسلامی شهر  منتشر نشود. البته شهرداران و شوراها با مشکلات مالی اساسی دست و پنجه نرم می کنند اما این نشان می دهد که مردم و افکار عمومی بایستی از همین حالا دنبال گزینه هایی برای ورود به این کارزار و ماراتن باشند تا مجبور نباشند خدایی نکرده فردا پشیمان شده و یا شورا بدلیل اختلافش با شهردار انتخابی، در حدود چند سال یک مصوبه نداشته و یا هر روز یک شهردار انتخاب نمایند.

مشکلات و حواشی پیرامون شوراهای اسلامی و شهرداران نشان می دهد بدون شک این نهاد دموکراسی جدید  و  ۱۸ ساله نیازمند حرکت عقلانی تر و اصولی تر مردم و افکارعمومی است.

بر همین اساس پیشنهاد می شود؛ جریان ها، گروه ها، افراد صاحب نفوذ و رهبران سیاسی و فکری و حتی صاحب منصب و در کنار آنها رسانه های گروهی بایستی، دنبال معرفی، هدایت و حمایت از افرادی باشند تا این بلبشوها در فضای مدیریت شهری جمع بندی شده و اختلافات به حداقل برسد.

حتی در صورت امکان اگر یک طیف و جریان به این نتیجه برسند که بایستی یک شخص با توانایی و کارآمدی لازم است وارد این حوزه شود حتماً از وی بخواهند در انتخابات شوراها شرکت کند.

مورد بعدی با کمال احترام به اعضای شهری و احترام‌ به خرد‌ جمعی، وضعیت عملکردی شوراهای اسلامی شهر ‌می باشد، عملکرد شوراهای این دوره نشانگر این مهم است که نیازمند یک تغییر اساسی در چینش افراد مورد نظر است.

بطوری که اقدامات و کارکرد ۴ سال دوره ی چهارم شوراهای اسلامی شهر بوکان بیانگر این مساله است که کارنامه قابل قبول و موفقی از خود بر جای نگذاشته اند.

حتی در کوچکترین شهرها هم سراغ نداریم که یک شهری نزدیک به بیش از دو سال بدون شهردار اداره بشود. به گواه اکثر شهروندانم عملکرد دوره چهارم شوراهای بوکان یکی از ضعیف ترین ‌و کم کارآمدترین دوران عمر شورا در این سالها در این شهر بوده است.

شاید برخی از مشکلات موجود به کمبود اعتبار، رکود بازار اقتصادی و عدم حمایت دولت و… باشد اما به نظر می رسد اصلی ترین چالش امروز این حوزه؛ اختلافات اساسی در حوزه مدیریت شهری و چه بسا  باندبازی و بده بستان های سیاسی و اجرایی در حوزه های مختلف است و اگر مردم از همین امروز با یک تصمیم عقلانی و اصولی دنبال معرفی و حمایت و راهی کردن چهره های کارآمد شهری در حوزه های مختلف باشند مشکلات به حداقل خود می رسد.

تحقق شورای ۷ نفره دور پنجم شهرستان بوکان که امروز بر سر سهمیه صندلی هایش دعواست، بدون شک تابع سلسله شرایطی است که بسته به روحیه و حال مردم شاید تلورانس چندانی نسبت به دوره های پیشین نداشته باشد؛ اما با فرض آنچه که امروز از خروجی محافل و پالس های ساطعه از چهره ها و جریان های سیاسی برمی آید به نظر می رسد این ترکیب با ادبیات مقتضای اتمسفر سیاسی کشور و منطقه بخواهد با نگاهی مترقی روی شأن و شرح وظایف و جایگاه مدیریت شهری تمرکز کند.

 



برچسب ها:

ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد