تاريخ: ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۷ فروردين ساعت ۱۲:۶ بازدید: 924      نظرات: 1      کد مطلب: 18047

تاثیر آسیب دوران کودکی بر خطر ابتلا به "ام اس"







یافته های مطالعات جدید حاکی از آن است که آسیب و تروما در دوران کودکی، خطر ابتلا به بیماری مولتیپل اسکلروزیس (ام اس) را افزایش می دهد.

 

به گزارش هاژه به نقل از ایسنا، تاثیر آسیب های دوران کودکی می تواند تا آخر عمر باقی بماند و قربانیان سوء استفاده نیز با درد غیرقابل تصور و پیامدهای سلامتی بسیار واقعی روبرو هستند و این درحالیست که خودشان، مقصر بروز هیچ یک از این آسیب‌ها نبوده‌اند.

به تازگی مطالعه ای روی نزدیک به ۷۸ هزار زن در نروژ انجام گرفته که نشان می دهد: تجربیات دوران کودکی به ویژه قرار گرفتن در معرض سوء استفاده های عاطفی و جسمی ممکن است در خطر ابتلا به بیماری ام اس که یک بیماری خودایمنی ناتوان کننده است و میلیون ها نفر در سراسر جهان به آن مبتلا هستند، نقش داشته باشد.

گروهی از متخصصان در نروژ اظهار داشتند: سوء استفاده، بی‌توجهی و مشکلات خانوادگی انواع شدید استرس هستند. استرس مزمن با بیماری روحی و جسمی مرتبط است و رویدادهای استرس‌زا می‌توانند باعث شعله‌ور شدن بیماری در افراد مبتلا به ام‌ اس شوند. مساله ناشناخته بزرگ این است که آیا تجربیات آسیب‌زا در دوران کودکی ممکن است سال‌ها بعد خود را با افزایش خطر ابتلا به بیماری ام‌ اس نشان دهد؛ بیماری که مانند بسیاری از بیماری های خودایمنی اغلب به درستی تشخیص داده نمی شوند و تشخیص آن دشوار است.

نتایج یک مطالعه دیگر که سال ۲۰۰۹ در مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده (CDC) انجام گرفته، نشان داده است هر چه افراد در کودکی شاهد سوء استفاده بیشتری بوده باشند یا خود آن را تجربه کرده باشند، بیشتر احتمال دارد که در دهه‌های بعد به دلیل ابتلا به یکی از ۲۱ بیماری خودایمنی، در بیمارستان بستری شوند.

متخصصان نروژی برای بررسی ارتباط بین این بیماری و ترومای دوران کودکی داده های یک مطالعه مربوط به زنان باردار را از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۸، سوابق بیمارستانی و نیز اطلاعات مربوط به تشخیص بیماری ام اس را در آنان ارزیابی کردند.

به گزارش ساینس الرت، این تجزیه و تحلیل نشان داد زنانی که قبل از سن ۱۸ سالگی در معرض سوء استفاده عاطفی و جسمی قرار گرفته بودند، در سنین بالاتر بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری ام اس بودند. همچنین ارتباط بین تروما و ام اس در میان زنانی که آزار جنسی را تجربه کرده بودند ۶۵ درصد بیشتر با افزایش خطر ابتلا به ام اس همراه بود و زنانی که در معرض بیش از یک نوع تروما قرار داشتند بین ۶۶ تا ۹۳ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری بودند.

 



برچسب ها: ام اس, سلامت, هاژه

ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

خضرزاده ۱۴۰۱/۱/۱۸
ای کاش وقتی مطلب گذاشته میشه یک مقدمه درمورد اون مطلب گفته بشه بعد توضیح داده بشه ،مطلب بالا برای کسی که درمورد بیماری ام اس اطلاع نداره نمیتونه مفیدباشه ،چون هیچی درمورد ام اس توضیح نداده.
اسکلروزیس یا ام اس یک بیماری عصبی فلج کننده مغز و نخاع است. در بیماری ام اس سیستم ایمنی بدن به غلاف محافظ (میلین) بافت عصبی حمله کرده و موجب اختلال در ارتباط بین مغز و دیگر مناطق بدن می‌شود؛ در نهایت این بیماری منجر به تخریب موقت ویا آسیب دائمی به اعصاب می‌شود. دامنه بروز اختلالات بیماری ام اس وسیع بوده و از خستگی و احساس ضعف تا عدم تحرک و یا مشکل دید و اختلالات حرکتی می‌توان نام برد. با توجه به منطقه درگیر در مغز و سیستم عصبی، نوع و شدت علائم و تظاهرات آن ممکن است متفاوت باشد.

نظر خود را براي ما ارسال كنيد