تاريخ: ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۶ فروردين ساعت ۱۱:۵۲ | بازدید: 1163 نظرات: 0 کد مطلب: 18032 |
ممکن است به نظر برسد که شما تنها فرد بیدار در هنگام شب هستید و روی تصمیمی که زودتر آن روز گرفتهاید فکر میکنید یا نگران فهرست کارهای فردا هستید. اما شما تنها نیستید تحقیقات نشان میدهند که ۷۳ درصد از افراد ۲۵ تا ۳۵ساله به طور مزمن بیش از حد فکر میکنند و ۵۲ درصد از افراد ۴۵ تا ۵۵ساله به این وضعیت دچار هستند.
چه چیزی باعث فکر کردن بیش از حد میشود؟
به گزارش هاژه به نقل از فوربس، در حالی که بیش از حد فکر کردن به خودی خود یک بیماری روانی نیست، اما با شرایطی از جمله افسردگی، اضطراب، اختلالات خوردن و اختلالات ناشی مصرف مواد مخدر همراه و مرتبط است.
«ناتالی داتیلو» دکترای تخصصی روانشناسی سلامت بالینی در بوستون و استاد روانپزشکی در دانشکده پزشکی هاروارد توضیح میدهد که گاهی اوقات نگرانی و بیش از اندازه فکر کردن ممکن است مغز را فریب دهد تا این گونه تصور کند که خود را با چیزی مفید یا سازنده مرتبط میسازد.
داتیلو میگوید: "برای مثال، اگر نگران باشید این یکی از ویژگیهای بارز اختلال اضطراب فراگیر است. برخی از افراد ممکن است این تصور را داشته باشند که نگرانی نشان میدهد که آنان به چیزی اهمیت میدهند یا آنان را برای بدترین نتیجه آماده میکند. بنابراین، به راحتی میتواند به یک عادت تبدیل شود البته این شما هستید که میتوانید و باید آن عادت را ترک کنید.
چگونه افراط در فکر کردن را متوقف کنیم؟
۱- افکار خود را بپذیرید یا انکار کنید
مغز دائما در حال خروج انواع افکار است. داتیلو میگوید: «با این وجود، فکر کردن یک خیابان دو طرفه است. در حالی که مغز ممکن است» پیشنهادهای فکری" متعدد یا تقریبا ثابتی را ارائه دهد، در نهایت این به ما بستگی دارد که تصمیم بگیریم آیا آن را خواهیم پذیرفت یا خیر.
لازم نیست هر فکر نگران کنندهای که به ذهنتان خطور میکند حقیقت داشته باشد. در واقع، میتوانید از آن لحظات فکر کردن زیاد برای پرسش و بررسی واقعیت استفاده کنید. بنابراین، فکر نگران کننده قدرت زیادی بر شما نخواهد داشت.
۲- مغز خود را دوباره آموزش دهید
زمانی که مغز در حالت استراحت است مناطقی که روشن میشوند نواحی حل مسئله و نواحی مرتبط با تفکر خود ارجاعی هستند. بنابراین، زمانی که به حال خود رها شوید مغز بیش از حد فکر میکند. این بدان معناست که باید مغز خود را طوری آموزش دهید که در جهتی معکوس این وضعیت عمل کند به خصوص اگر در زمانهای خاصی مانند قبل از خواب بیش از حد فکر میکنید. او اشاره میکند که میتوان آن عادت را با سایر فعالیتهای پاکسازی ذهن دوباره برنامه ریزی کرد.
۳- مدیتیشن کنید
تمرین توجه یک تکنیک مدیتیشن است که میتواند برای افراد مبتلا به اضطراب و افسردگی مفید باشد. سادهترین راه برای تمرین این است که روی چیزی کاملا عادی و معمولی تمرکز کنید مانند شستن ظروف یا تا کردن لباسهای شسته شده. داتیلو میافزاید: "شما به سادگی توجه خود را به سمت کار معطوف میکنید به گونهای که حتی ممکن است در مشاهده خودتان و هرگونه احساسی که ایجاد میشود بیش از حد تمرکز کنید. این تمرکز میتواند به آرام کردن سایر افکار مزاحم در سر شما کمک کند.
۴- از سر خود خارج شده و وارد بدنتان شوید
شما هم چنین میتوانید ذهن آگاهی را به معنای سنتیتر با توجه به بدنتان تمرین کنید. داتیلو توصیه میکند هر فکری که در سر دارید را روی بدن خود قرار دهید و روی بدنتان تمرکز کنید. او میگوید: «چشمهایتان را ببندید و سعی کنید ضربان قلبتان را از درون احساس کنید، دستهایتان را ببندید و محکم فشار دهید یا هر دو پا را روی زمین بگذارید و سعی کنید هر نقطه تماسی را حس کنید. راههای دیگر برای برقراری ارتباط با بدن از جمله انجام فعالیتهای موسیقایی یا رفتن به باشگاه ورزشی نیز وجود دارند».
۵- فهرستبندی کارها
روزنگاری راهی مفید برای بیرون کردن افکار از ذهنتان است تا فکر کردن زیاد شما را تحت فشار قرار ندهد. همیشه میتوانید فهرستی از کارهایی که باید انجام دهید را تهیه کرده و موارد را یادداشت کنید. داتیلو میگوید: "تهیه یک فهرست یا برنامه بیشتر عمل محور است و میتواند مغز بیش از اندازه مشغول فکر ما را نیز قدری آرام سازد. شما میتوانید این کار را در هر مکانی انجام دهید از یک تکه کاغذ گرفته تا یادداشت برنامههای خود در گوشی تلفن همراه.
۶- در طبیعت غوطهور شوید
مهم نیست در کجا قرار دارید هوای تازه میتواند برای شما مفید باشد. اگر بتوانید به طبیعت بروید حتی بهتر است. مطالعات نشان میدهند که پیادهروی ۹۰ دقیقهای در محیطی سرشار از طبیعت و فضای طبیعی میتواند تمایل فرد به فکر کردن بیش از اندازه را کاهش دهد. این پاسخ بیشتر به فقدان سر و صدا و حواس پرتی در محیطهای طبیعی و هم چنین توانایی برخی افراد برای فرونشاندن افکار منفی و قدردانی از چیزی بزرگتر از خود در محیط اطرافشان مربوط میشود.